maandag 7 augustus 2017

Hello August"May we forget. It is a pity that the things we learn in crisis are all to be found on fridge magnets and greetings cards: seize the day, savour the moment, tell your love - May we live long enough to despise the clichés again, may we heal enough to take for granted sky and water and light, because the state of the blind gratitude for breath and blood is not a position of intelligence."
The Tidal Zone ~ Sarah Moss

Same old, same old

Zoals ik vorige maand al voorspeld had (waarzegster hiero), was de afgelopen maand weinig innoverend. Maar daarom niet minder leuk natuurlijk. Begin juli ging ik een weekendje naar Zeeland (Concert at Sea) met mijn vriendinnen en de 4e werd ik 25 én spendeerde ik de dag met vriendlief in Brugge. Verder heb ik eigenlijk niet héél veel gedaan. Met wat vriendinnen afgesproken hier en daar, heerlijk rustig naar en van mijn werk gereden omdat het nu hoogseizoen van de vakantietijd is (en zelfs de A58 tussen Breda en Eindhoven ervaart daar wat rust van; heerlijk), vanzelfsprekend vaak genoeg uiteten geweest en een paar bioscoopjes gepakt.

Daarnaast had ik onverwacht twee daagjes vrij, maandag 31 juli en dinsdag 1 augustus, aansluitend op het weekend. Het was afgelopen twee weken bedrijfsvakantie bij mij op mijn werk, maar onze afdeling moet bezet blijven vanwege mogelijke systeemproblemen etc. Toch moesten we onverwacht een iets lagere bezetting hebben, waardoor hier en daar mensen wat dagen vrij opnamen. Ik heb vooral veel gechilld (lees: films gekeken en boeken gelezen), maar ik ben ook een dagje alleen naar Amsterdam geweest. Eerst heb ik op mijn gemakje rondgestruind in dierentuin Artis, daarna ben ik richting Kalverstraat gelopen waar ik wat winkeltjes in en uit ben gegaan -ik kocht onder andere een onwijs leuk nieuw tasje, hieronder te zien. Van dit lange weekend komt denk ik nog een aparte blogpost online.


Bioscoopbezoekjes

Met vriendlief ben ik naar Dunkirk geweest, de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan (oa bekend van Inception, Interstellar en The Dark Knight-trilogie). Een onwijs mooie en sfeervolle oorlogsfilm, die ik ook echt een aanrader vind om in de bios te kijken. Met mijn vader ben ik daarnaast naar Spider-Man: Homecoming geweest. Een typische Marvel film en daarom vanzelfsprekend erg leuk. Daarna ook nog even wat het weer genoten met vaderlief, en lekker een ijsje in Breda gegeten.

Holiday in... Italy

O ja, en vriendlief en ik heb onze vakantie geboekt. We gaan begin september naar Italië met mijn geliefde autootje. 1500 kilometer rijden -wat we natuurlijk afwisselend zullen doen-, wat zich waarschijnlijk vertaald naar +- 15 uur. De heenweg hebben we een overnachting geboekt, om de grote rit toch maar op te breken, en de terugweg gaan we denk ik in één keer doen (al zou het kunnen dat we dan ook nog ergens overnachten, maar dat zien we dan wel). We hebben voor negen nachten een huisje geboekt in Toscane mét zwembad (dus hopelijk is het lekker weer) en zónder wifi. Dus dit wordt hopelijk een ultieme chillvakantie waarin ik lekker veel kan lezen en we ook nog enkele mooie stadjes in de buurt bezoeken. Zin in.


3 opmerkingen:

  1. Je nieuwe tasje is inderdaad heel leuk! En wat fijn dat jullie samen naar Italië gaan, dat is wel weer iets om naar uit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dingen heb je gedaan!! Heerlijk die vakantietijd he. Ik vind het zo fijn dat het nu wat rustiger is op de weg! En wat tof dat je naar Italië gaat rijden. Italië is een van mijn favoriete europese landen! Moet er weer een keer heen :)

    BeantwoordenVerwijderen