zondag 11 januari 2015

Hello January 2015...
De eerste maand van een nieuw jaar voelt altijd weer fris en anders aan. Alsof je ineens een nieuwe levensstijl moet aannemen, na moet denken over wat je wilt bereiken aankomend jaar en natuurlijk het alom bekende "gezonder leven"-motto moet aanhouden. Hoewel ik eigenlijk niet aan voornemens doe (al heb ik stiekem wel boek en blog gerelateerde lijstjes gemaakt), heb ik hier ook last van. Ineens snoep ik niet meer en vraag ik moeders of ze nog wat druiven en avocado voor me mee wil nemen. Ook wandelen komt ineens weer in mijn agenda voor. Ach, just go with it. 

Study
Januari is zowel een vrij rustige als vrij stressvolle maand voor mij. Ik heb tot en met de 26e geen colleges, maar ik moet twee intense papers schrijven. Dit kan vanuit de comfort van mijn eigen kamertje, wat natuurlijk heerlijk is. Maar tegelijkertijd vind ik beide papers vrij moeilijk (vooral het verzinnen van goede en concrete onderwerpen) waardoor er toch veel meer tijd in gaat zitten dan ik wil. Daarnaast moet ik beide papers halen omdat ik het liefst in februari aan mijn master wil beginnen. Aangezien één van de deadlines 23 januari is en de eerste colleges van mijn master 26 januari beginnen, ga ik al colleges volgen voordat ik weet of ik ook daadwerkelijk mijn master kan doen dit semester. Beetje jammer en heel spannend. Gelukkig heb ik inmiddels al wel gehoord dat ik het andere vak wat ik nog moest halen voor mijn Bachelor in the pocket heb (Psychocinematics met een 8,5 afgesloten, BOTS), dus in ieder geval geen hertentamen. Ook wel eens leuk.Goals voor 2015
Zoals ik al zei doe ik niet aan voornemens, maar heb ik wel enkele voornemens gemaakt (logica). Ik heb twee lijstjes, één met betrekking tot lezen en één met betrekking tot mijn blog. Ik denk dat voornemens als "gezonder leven" en "mijn studie behalen" te logisch zijn om op te schrijven. Mijn leeslijstje bevat drie voornemens;
 1. Graphic Novels lezen
 2. (Vrijwel) gelijk na het lezen van een boek een review op Goodreads plaatsen
 3. In 2015 60 boeken lezen (Reading Challenge)
Aangezien de supermarkt waar ik werk in januari en februari dicht is vanwege een verbouwing, kan ik hopelijk vast een mooie voorsprong maken wat betreft het lezen. Daarnaast wil ik dit jaar meer tijd besteden aan mijn blog. Ik merk dat ik meer lezers krijg en daardoor ook meer aanbiedingen van bedrijven, wat ik ontzettend leuk vind. Daarnaast heb ik sinds kort een extra "baantje", mede door mijn blog, wat mij alleen maar toont dat het niet alleen een leuke maar ook nuttige tijdsbesteding is. 

TBR January


Books in December


22 opmerkingen:

 1. Jij leest volgens mij heel veel he, vind dat echt super goed! moet ik ook eens meer doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met je papers! Ik begin morgen aan mijn examenperiode en de stress zit er al een tijdje in! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bleeh, veel studenten hebben een stressvolle maand volgens mij! Succes! X

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je zoveel van lezen houd :) en nu veel tijd ervoor heb

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel leesplezier! Knap hoor, dat je daar zoveel tijd voor maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, 60 boeken! Da's een hele opgave ... Stoer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met school! Ik snap precies wat je bedoelt met stressvolle periode!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om je doelen voor dit jaar te zien, wow 60 boeken! Dat zijn er veel! Wel leuk om te zien dat je zoveel leest, zou ik ook moeten doen! Succes met je papers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja het is ook echt bedoeld als challenge voor mezelf. Dus we gaan het zien! Thanks :) X

   Verwijderen
 8. Heel veel succes met je papers, ben zelf ook bezig aan eentje nu :-) En wauw, je hebt wel veel gelezen de voorbije maand. Ik zou graag zelf ook terug meer beginnen lezen, maar het lukt me maar niet er tijd voor vrij te maken! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je echt concrete doelen hebt gesteld! 60 boeken lezen, poeh wat een hoop! Ik ben heel benieuwd hoe de challenge verloopt, ik weet zeker dat het je gaat lukken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wens je heel veel succes met de papers! Ik vind het zelf ook heerlijk om te lezen, maar de 60 boeken in een jaar tijd zou ik denk ik nooit halen. Vorig jaar ben ik niet verder gekomen dan 15 boeken die ik uitgelezen heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke doelen! Succes trouwens met je papers!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! 60 boeken? Boekenwurm. Postief bedoeld hoor, want ik kan het niet! Zou ik wel willen eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om je doelen te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moet jou echt als voorbeeld nemen! Je leest heel veel, dat zou ik ook meer moeten doen! Misschien wordt dat mijn voornemen voor het nieuwe jaar hihi.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk artikel! Heel veel succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super goed dat jij zoveel boeken leest!
  Geweldig cijfer.
  Ben zo benieuwd naar de samenwerking voor je blog ;-)

  Veel succes Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Woaw een 8,5! You smart girl....*respect*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha thanks, is voor mij ook uitzonderlijk hoog hoor :) X

   Verwijderen