donderdag 29 januari 2015

De Sims 4 - In de Natuur Game Pack

De eerste Game Pack voor De Sims 4 is uitgebracht: In De Natuur. De Game Pack is een  nieuwe toevoeging aan De Sims. Voor De Sims 2 en 3 waren er Accessoirespakketten en een Game Pack kan gezien worden als een uitgebreidere Accessoirespakket; behalve nieuwe kleding en meubels, zitten er in deze variant ook nieuwe gameplay-onderdelen en nieuwe voorwerpen. In het geval van In de Natuur zit er zelfs een nieuwe buurt bij (weliswaar vrij klein). Voorheen kocht ik nooit accessoirespakketten, maar ik was toch wel nieuwsgierig naar deze uitgebreidere versie. De Sims 4 In De Natuur is voor €20 aan je spel toe te voegen, zonder disk.


De Sims 4 In de Natuur brengt het kampeergevoel naar je Sims. Er is een nieuwe buurt (Granite Falls) toegevoegd, klein maar fijn, waar je Sims een vakantie kunnen doorbrengen. Dit kan een typische kampeervakantie zijn met een tent, openbaar toiletgebouw en een koelbox voor de simpele gemakken. Maar de Sims kunnen hun tijd ook spenderen in gezellige, knusse en ietwat luxere huisjes. Ik ben tot nu toe één keer op vakantie geweest (aah deadlines...) en toen was ik een tent vergeten te kopen maar liet ik mijn Sims wel verblijven op een kampeerterrein, waardoor ze telkens bij anderen op bankjes of in bedden moesten slapen. Mijn eerste en enige tip dus: vergeet geen tent te kopen.


De Sims Op Vakantie, Op Reis en Wereldavonturen (achtereenvolgend De Sims 1, 2 en 3) staan nog steeds op mijn lijstje favoriete uitbreidingspakketten, dus In de Natuur trok snel mijn aandacht, omdat je Sims als het ware ook op een mini vakantie kunnen. Ik vind het leuk dat alles in een bosomgeving is, die overigens weer prachtig grafisch weergeven is. De grootste vooruitgang aan De Sims 4 blijf ik de grafische kwaliteit vinden; de kleuren en omgevingen zijn echt onwaarschijnlijk mooi. De buurt is klein, maar over het algemeen kunnen je Sims overal snel komen. De laadtijd die mij in eerste instantie nog ontzettend stoorde, begint me nu al mee te vallen. Het went als het ware.Een activiteit die al in De Sims 4 zat, maar in deze Game Pack volop aandacht krijgt, is vissen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit nog niet heel veel heb gedaan, maar in Granite Falls (de nieuwe buurt) zijn genoeg vis spots te vinden. Vooral in het Nationale Park, een zeer uitgebreide locatie in de nieuwe buurt. Hier kunnen je Sims wandelen ("wandelen" is inmiddels een echte optie), genieten van de omgeving of een lekker hapje eten. Op de barbecue kan onder andere fruit gegrild worden.


Het kampvuur is nieuw en ziet er vooral als het donker is prachtig uit; Sims kunnen spookverhalen vertellen of marshmallows roosteren. Daarnaast kunnen Sims tegenwoordig ook samen of alleen naar de sterrenhemel kijken. In de vorige update (waar tevens de zwembaden in zaten), werden nieuwe pakken aan de garderobe toegevoegd, namelijk Star Wars-pakken. In deze Game Pack zit behalve nieuwe kleding ook een nieuw pak, namelijk het toepasselijke berenpak. Dus nee, de afbeelding hierboven bevat geen "echte beer", maar een Sim in een berenpak. Leuk voor carnaval.


Al met al vind ik het een hele leuke toevoeging aan het spel, zeker voor de prijs van €20. Een Game Pack is weliswaar niet zo uitgebreid als een Uitbreidingspakket, er zit genoeg in om je mee te vermaken en is daarnaast naar mijn mening velen malen toffer dan de voormalige Accessoirespakketten.


11 opmerkingen:

 1. Aah nu heb ik mega veel zin om de sims te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik vind de Sims echt leuk. Jammer genoeg in sims 4 nog niet beschikbaar voor mac.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat duurt mij ook veel langer dan verwacht! Heb eig nog steeds geen idee wanneer ze daar mee gaan komen. X

   Verwijderen
 3. Lijkt mij heel erg leuk! Mijn laptop kan deze spellen helaas niet aan, want met De Sims 2 had die al erge moeite haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om bij jou updates te krijgen over de Sims4. Ik weiger hem nog steeds te kopen :P zal nog wel eventjes zo duren, maar nu weet ik in ieder geval wat ik wel/niet mis. Dat met kamperen vond ik er wel leuk uit zien ^^ Ik heb in het verleden eigenlijk weinig tot geen accessoires gekocht, alleen uitbreidingspaketten. Zeg.. heb je wel eens de Sims Middeleeuwen gespeeld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik kan me voorstellen dat de prijs je tegenhoudt haha! Ik kocht inderdaad ook alleen uitbreidingspakketten. En nee! Leek me overigens wel heel gaaf, maar kon helaas niet alles aanschaffen haha. Jij wel? X

   Verwijderen
  2. Jaa, die had ik gekocht toen ik hem voor minder dan 10 euro had gevonden in de Bart Smit. Het is erg anders dan de gewone Sims, maar ik vond het wel leuk. Je hebt missies die je moet voltooien, maar je kunt ook zonder missies spelen.. helaas is het snel (met missies) snel uitgespeeld en had ik er wel meer van gewild..

   Verwijderen
 5. Ik heb het eigenlijk nog nooit gespeeld maar volgens mij is het echt verslavend haha
  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

  BeantwoordenVerwijderen