woensdag 3 december 2014

Polaroid Wall

Ik schreef eerder op mijn blog al over mijn nieuwe projectje: de polaroid wall. Op WeHeartIt zag ik verschillende keren foto's voorbij komen die mij uiteindelijk geïnspireerd hebben dit te doen. De Polaroid Wall is dus geen eigen idee, maar daarom niet minder leuk. Én ook nog eens vrij makkelijk uit te voeren. Vandaag laat ik zien hoe ik het gedaan heb en hoe het eindresultaat eruit ziet.

Ik heb geen polaroid-camera (en ook geen wens om er één te kopen), maar ik vind het effect van een polaroidfoto in plaats van een normale foto voor dit projectje wel veel leuker. Ik besloot dus zelf de witte polaroidrand toe te voegen. Eerst ging ik op zoek naar leuke en vrolijke afbeeldingen op WeHeartIt. Ik had ook een verzameling van eigen foto's, maar uiteindelijk heb ik er daar maar vier van gebruikt.

Vervolgens heb ik deze afbeeldingen aangepast opdat ze allemaal vierkant waren en daarna heb ik ze allemaal dezelfde afmetingen gegeven; 7 x 7 cm. Ik had nog een notitieboekje van Chanel die ik ooit bij een Vogue heb gehad en de witte notitiepapiertjes heb ik gebruikt om de witte rand te creëren. Ik hoefde de papiertjes slechts door midden te scheuren en dan kon ik de vierkante afbeelding erop plakken. Hierbij heb ik de afbeelding niet exact in het midden gedaan, maar een beetje naar boven zodat de onderste witte rand het grootste was.Behalve je polaroidfoto's heb je touw en Pritt "poster buddies" nodig. Deze heb ik allebei bij de Xenos gekocht. Later kocht ik bij de Flying Tiger ook nog kleine knijpertjes (klik hier voor de shoplog) waarmee ik de foto's aan het touw heb opgehangen. In eerste instantie had ik hier plakband voor gebruikt, wat dus ook makkelijk kan, maar ik vind de knijpertjes er leuker uitzien en daarnaast kan ik dan nog afwisselen met foto's, mocht ik daar behoefte aan hebben.


Ik heb de Polaroid Wall geplaatst op een muur waar ik voorheen een kapstok had hangen, dus er hingen nog twee spijkers. Deze heb ik gebruikt als maatstaf voor het eerste touwtje en daarna heb ik het tweede touwtje op dezelfde manier eronder gehangen. De tweede heb ik slechts met Pritt Poster Buddies gedaan en die blijft ook goed hangen.


Dit is het eindresultaat! Ik wilde in eerste instantie drie touwtjes onder elkaar hangen, maar ik ben bang dat dat te druk wordt (ook in verhouding tot de rest van mijn kamer) dus voorlopig houd ik het bij deze twee. Ik vind het echt super leuk geworden.

Ik heb alle afbeeldingen van WeHeartIt nog op mijn account staan, dus mochten jullie de link van een bepaalde afbeelding willen weten; let me know ;)

15 opmerkingen:

 1. Dit ziet er zo gezellig uit! Hele gave decoratie zo. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg leuk uit! Ik was van plan dit ook te doen, maar ik heb het uitgesteld tot na de examens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat leuk! Zoiets heb ik ook maar dan met echte polaroids, dus iets minder foto's, haha!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ooit heel veel polaroids gewonnen via de site van Lizzy (trendlish.nl) en ik heb de foto's nog niet opgehangen. Maar dat ga ik zeker wel doen! Echt heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het resultaat is heel leuk geworden, leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wouw echt super leuk gedaan!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat is echt super leuk! Tof idee! :-D

  Xoxo
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk hoe je dit hebt gedaan! Het geeft ook een leuk sfeertje =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi ^_^ misschien kan ik dit ook boven mijn bureau plaatsen. Kijken wat mijn vriend ervan vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb zelf ook een aantal polaroids in mijn kamer hangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ziet er echt super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen