zaterdag 20 september 2014

De Nationale Filmdagen: Voor €5 Naar De Bioscoop

Van 18 tot en met 24 september zijn het De Nationale Filmdagen in Nederland. Allemaal leuk en aardig, maar wat het voor ons zo interessant maakt is de actie die loopt: je kan deze dagen voor maar €5 naar de bioscoop. Mijn vriend en ik zijn echte filmliefhebbers (ik misschien iets meer dan hij, maar hij is makkelijk aan te steken...) en wij gaan in ieder geval twee keer naar de film. Vandaag laat ik jullie zien welke films die momenteel draaien mij ontzettend tof lijken en de films die ik in ieder geval ga zien.




A Most Wanted Man is de nieuwste film van de Nederlandse topfotograaf en regisseur Anton Corbijn, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Le Carré. 
Wanneer een mogelijke terrorist, de Tsjetsjeense-Russische Issa Karpov. Hamburg invlucht, gaan de alarmbellen af bij de Duitse en Amerikaanse geheime diensten. De man heeft toegang tot een grote hoeveelheid geld en probeert te schuilen bij de islamitische gemeenschap van de stad. De autoriteiten doen er alles aan om uit te vinden waar de man zich bevindt met de herinnering aan de aanval van 11 september nog vers in het geheugen. Wanneer advocate Annabel hier achter komt, besluit ze Issa te helpen… met gevaar voor eigen leven.


Ik kende deze film eigenlijk nog niet, maar mijn vriend wilde er graag heen. Toen ik de trailer zag, was ik gelijk om en wijlen Seymour Hoffman is (was) altijd geniaal, dus mijn vriend en ik gaan A Most Wanted Man dinsdag in de bioscoop bekijken!



Wanneer de studente Lucy in het buitenland per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijke drugsdeal, ontdekt ze dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling en dat ze in staat is om steeds meer van haar hersencapaciteit te benutten. Ze verwerft daarbij ongelimiteerde krachten die haar veranderen in een genadeloos wapen.

Ook deze film was mij nog niet bekend, maar een collegaatje vertelde me er over. Ik ben gek op Scarlett Johansson (wat een prachtige vrouw!) en de trailer ziet er ook weer fantastisch uit, dus mijn vriend gaan vanavond naar de nachtvoorstelling van deze film (om 00:30). 









Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Alles verandert als een zorgeloos familie-uitje eindigt in een tragedie. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.

Dit tienerdrama is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gayle Forman.


Ook dit lijkt me een onwijs toffe film (Chloé Grace Mortez!) maar ik wil denk ik liever eerst het boek lezen. Daarnaast weet ik niet of mijn vriend hier zo'n fan van zou zijn.








James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

The Maze Runner-trilogie heb ik vorig jaar al gelezen (over het eerste deel schreef ik een review) en ik was niet super enthousiast. Het verhaal vond ik werkelijk geniaal, maar de schrijfstijl en het continue zelfmedelijden van hoofdpersoon Thomas stoorde me echt. Des te nieuwsgieriger ben ik naar de verfilming van het eerste deel, die deze week in voorpremière gaat, omdat de film dan misschien toch eens beter dan het boek gaat zijn.





De onbezonnen avonturier Peter Quill heeft een geheimzinnige bol gestolen. Maar Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal uiteenlopende vreemde vogels; Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer. Maar Quill komt erachter wat de ware kracht van de bol is, en dat de bol een bedreiging vormt voor het heelal.

Over de Guardians Of The Galaxy schreef ik al een review (daarnaast ook over het soundtrack album Awesome Mix Vol I) en ik vond het echt een onwijs gav film. Dit is sowieso mijn nummer één aanrader als je zin hebt in een film met humor, actie, special effects en toffe muziek.


Twee vrienden verkleden zich als politieagent voor een feestje, wat later een gekostumeerd bal blijkt te zijn. Met hun outfit worden ze de sensatie van de buurt. Ze houden de schijn op en doen zich voor als echte helden. De twee vrienden komen hierdoor in een echte misdaadsituatie met drugs en maffia terecht en moeten hun leven op het spel zetten om de situatie in de hand te houden.

Volgens mij een ontzettend grappige film met Jake Johnson en Damon Wayans Jr., beide uit New Girl.














Een groep jongeren bezoekt de catacomben onder de straten van Parijs. Hier liggen kilometers aan gangenstelsels die dienen als eeuwige rustplaats van talloze zielen. Eenmaal beneden ontdekken ze het duistere geheim van deze ondergrondse begraafplaats. Het wordt een zeer beklemmende en angstaanjagende tocht waarbij iedereen achtervolgd wordt door zijn of haar eigen verleden.

Ik ben gek op horrorfilms en ook As Above So Below lijkt me ontzettend gaaf. Mijn vriend vindt horror helaas helemaal niets en misschien is dit ook iets té voor in de bioscoop, maar ik ga 'm zeker kijken als 'ie uit is op dvd!









Er draaien nog veel meer gave films in de bioscoop. Zo lijken Chef, Sex Tape en Into The Storm me ook wel wat en The Fault In Our Stars draait ook nog steeds, dus dat blijft een aanradertje. Wisten jullie dat het de Nationale Filmdagen waren? Gaan jullie nog naar de bioscoop?

Bronnen: Covers en beschrijvingen komen van bol.com

24 opmerkingen:

  1. Toevallig ga ik morgen naar The Maze Runner! Heb de boeken gelezen, dus ben super benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook heel benieuwd wat je vindt, zeker omdat je de boeken ook gelezen hebt! Xx

      Verwijderen
  2. Daar zitten veel films bij die ik nog zou willen zien :D Lucy, If I Stay, The Maze Runner en nog een keertje naar GotG.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lucy en The Mazerunner wil ik zeker nog zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. The maze runner lijkt me een hele leuke film

    BeantwoordenVerwijderen
  5. The maze runner wil ik nog gaan kijken, net If I stay gaan kijken, heerlijke film (er is meer dan één boek trouwens) want volgens vriendinnen komt er nog een vervolg op de film :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik heb het vervolg inderdaad ook al voorbij zien komen. het feit dat er nig een boek is geeft wel een beetje aan hoe deze eindig (of hoe die in ieder geval niet eindigt haha) maar dat terzijde ;) xx

      Verwijderen
  6. Er draaien momenteel zoveel films in de bioscoop die ik heel graag wil zien. Vooral Lucy, If I Stay en The Maze Runner ben ik heel benieuwd naar. Ik ga ook zeker even kijken of het mij lukt om er tijdens de filmdagen heen te gaan, want het scheelt toch wel in prijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, echt super chill! Ik heb echt zin om binnenkort weer naar de film te gaan :-)

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh yeah! Ik moet nodig weer eens naar de film! Ben al 2 jaar niet meer geweest....!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij ons, in Belgie, is het 24 tot 27 september :p Ik ga vast en zeker ook gaan wss om "Lucy" and "If I stay" zien, Ik heb er echt zin in ! Ik denk datik gewoon de drie avonden op rij naar de cinema gaan :p

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke films! Manlief wil graag naar Let's be cops ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Aah, wat een leuke post zeg! :) Dit komt echt op een perfect moment, denk dat ik deze week maar eens lekker naar de bios ga!

    Je hebt echt een leuke blog, ben benieuwd wat je van de mijne vindt!
    Liefs, Jantasie
    www.jantasie.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja doen! Scheelt toch weer wat geld ;)
      Thanks, zal zo zeker even gaan kijken! Xx

      Verwijderen
  12. Wat super leuk zeg! Ik wil alleen Lucy van deze lijst nog graag zien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jammer dat dat niet in België is, maar dat is op een andere datum geloof ik. Leuke films op een rijtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik wil echt supergraag If I stay zien! Ik wist ook helemaal niet van deze actie, handig! x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. The maze runner en let's be cops ben ik zeker van plan eens te gaan kijken. Jammer genoeg woon ik in België en zijn er hier geen filmdagen. Gelukkig heb ik wel een studentenkaart van de kinepolis waarbij ik toch kortingen krijg. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  16. In België bestaat het ook, maar jullie hebben een leuker filmaanbod :) Misschien moet ik eventjes over de grens gaan! Let's be cops lijkt me hilarisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dit wist ik niet eens, bedankt voor het delen.
    Lucy wil ik na het zien van de trailer heel graag zien. Veel kijkplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super dat was ik dus weer vergeten. Ik wilde nog een keer met mijn zoontje naar de bios. Dank voor de herinnering :-)

    BeantwoordenVerwijderen