zaterdag 27 september 2014

Boeken Shoplog Augustus

Ondanks dat het september alweer bijna voorbij is, laat ik vandaag de boeken zien die ik in augustus gekocht heb. Afgelopen tijd heb ik heel veel boeken weggedaan en ik heb besloten dat ik alleen nog maar boeken wil aanschaffen die ik ook met liefde op mijn boekenplank zet. Ik wil dus niet "zomaar" meer een boek kopen omdat ik 'm nog wil lezen; dan lees ik liever het goedkopere e-book op mijn iPad, opdat ik geen boeken op mijn plank heb die ik achteraf gezien helemaal niet zo goed vond. In augustus heb ik vier boeken gekocht, waarvan drie klassiekers. Het zijn allemaal prachtige uitgaves. Kijk met me mee.
Ten eerste kocht ik dit prachtige boekje (via bol.com) van Quirkbooks. Ik ben gek op Star Wars, dus toen ik dit boek tegenkwam op het Wereldwijde Web wist ik gelijk dat ik 'm wilde hebben. Ian Doescher heeft het Star Wars-verhaal van George Lucas aangepast in de stijl van Shakespeare: het verhaal wordt verteld in de vorm van een toneelstuk (play). Dit eerste boekje bevat de eerste film; Star Wars A New Hope, episode IV. Het boekje zit vol met prachtige afbeeldingen. Er zijn momenteel drie boekjes uit in deze serie: Verily, A New Hope, The Empire Striketh Back en The Jedi Doth Return.


Zoals jullie in een eerdere boekenshoplog konden zien, ben ik begonnen met het "verzamelen" van klassiekers uit de English Library-collectie van Penguin. Toen ik in Nijmegen verschillende boeken uit deze collectie in de boekenwinkel zag staan, werd ik een beetje gek. Ik kon mezelf niet inhouden en nam drie boeken mee naar huis. Toevallig heb ik deze dag geplogd: klik.


Ten eerste kocht ik Tess Of The D'Ubervilles door Thomas Hardy. Hoewel ik dit boek wel kende, stond deze niet op mijn wishlist. Een echte impulsaankoop dus. Alle English Library-boeken waren in de boekenzaak €8,30 en dit was één van de dikkere die ze verkochten, dus voor mijn gevoel kreeg ik "meer waar voor mijn geld" (onzin natuurlijk, een boek wordt niet beter naarmate die dikker is, maar dat terzijde).

Goodreadspagina Tess of the D'Ubervilles.


Ook kocht ik The Picture Of Dorian Gray door Oscar Wilde. Hier was ik vrij nieuwsgierig naar en ik vind de kleurcompositie op de cover ook heel gaaf; dat koraalroze met het grijze. Dit boek komt uit 1890 en het lijkt me echt een interessant en goed boek.

Goodreadspagina The Picture Of Dorian Gray.De enige klassieker die ook daadwerkelijk op mijn wishlist stond: The War of the Worlds door H.G. Wells, uitgebracht in 1898. Ik heb vorig jaar een vak gevolgd waarin dit boek nog voorkwam, vandaar mijn interesse. The War of the Worlds gaat namelijk over een Alien invasie en van dit boek is onder andere ook een hoorspel gemaakt, die in 1938 op de radio ten gehore is gebracht. Het hoorspel moest zo realistisch mogelijk zijn en bestond voornamelijk uit fictieve nieuwsberichten. Mensen die de aankondeging van het hoorspel dus gemist hadden, dachten dat de wereld echt aangevallen werd door aliens. Bij het vak wat ik had ging het erom hoe betrouwbaar het medium de radio toentertijd was en hoe goedgelovig mensen waren als "het op de radio gezegd werd". Hoe dan ook, het lijkt me heel gaaf dit boek te lezen! Het wordt wel gezien als één van de eerste werken omtrent buitenlandse invasies.

Goodreadspagina War of the Worlds.

14 opmerkingen:

 1. The war of the worlds en the picture of Dorian Gray lijken me allebei erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeeh, wat een mustaves! Ik heb het boek Loverboys van Helen Vreeswijk alweer bijna uit. Ken je dat boek? Zo goed geschreven en zo spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja di heb ik ook al eens gelezen, inderdaad super spannend! X

   Verwijderen
 3. Mijn vriend heeft ook zo'n William Shakespeare van Star Wars! Alleen dan met Joda op de voorkant. Ik vind het echt super mooi boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke shoplog!
  Die starwars ziet er gewledig uit! Ik ga vast en zeker eens kijken :) mss is dat weliets voor mij:)
  Is het boek van Oscar Wilde een goed ? Ik heb altijd al een van hem wilen lezen, maar weet niet echt welk..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Picture of Dorian Gray is sowieso de enige echte roman die hij heeft uitgebracht, dus ik denk dat deze sowieso het meest "leesbaar" is. Daarnaast lijkt 'ie me echt heel spannend! Ik lees momenteel Frankenstein en daarna ga ik zeker over op The Picture of Dorian Gray! X

   Verwijderen
 5. Je hebt me zin doen krijgen om weer wat boeken te gaan kopen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh die English Library-collectie lijkt me wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijken mij hele interessante boeken! Leuk dat je zo veel leest! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen