zondag 7 september 2014

Plog 02-09-2014

Na enkele plogs met leuke uitstapjes (zoals Amsterdam en Nijmegen), vandaag gewoon weer een ordinary day uit mijn leven. Nou ja, niet helemaal ordinary... ik ben 's avonds namelijk wel lekker een hapje gaan uiteten met mijn vriend. Verder bestond mijn dag uit het volgen van een college, studeren en een beetje rustig aan doen. Kijk met me mee.



Goedemorgen! Rond 10 uur word ik wakker en check ik al mijn social media pagina's even op mijn iPad. Dit duurt altijd veel langer dan eigenlijk hoeft, omdat ik meestal ook nog opgeslurpt wordt door spelletjes en YouTube video's. Daarnaast word ik vergezeld door mijn tissue doos, want ik ben snotverkouden.


De dingetjes die ik sowieso moet doen voordat ik naar college ga. Ik ben inmiddels al sinds januari verkouden (wisselend van snotverkouden tot alleen maar hoesten). Twee maanden terug ben ik daarvoor al naar de huisarts geweest en toen heb ik een neusspray gehad (toevallig genoeg plogde ik die dag ook). Het is helaas nog niet over, dus ik maak een nieuwe afspraak. Daarnaast wil ik een moedervlek op mijn nek laten nakijken omdat die de laatste tijd nogal onrustig is. 


En ik herinstalleer mijn laptop! De laatste tijd werd deze weer wat langzamer en twee dagen na deze plog zou ik De Sims 4 binnenkrijgen (op dag van uitgave!) dus ik wilde dat mijn laptop weer in top conditie was. Ik raad het echt aan om je laptop soms te herinstalleren (dit is de tweede keer dat ik het doe in drie jaar) want daarna is 'ie gewoon weer als nieuw! Wel alles even back-uppen natuurlijk, maar dat had ik de avond ervoor al gedaan.


Showertime! Met Awesome Mix Vol I op de achtergrond.



En make-up time. Dit zijn de essentials of the day. Naked van Urban Decay, Absolute Nude van Catrice, Colour Quilt van Miners en highlighting parels van Essence (LE).


Het resultaat. Het was weer heel lang geleden dat ik mijn gezicht vol had opgemaakt met foundation en oogschaduw, omdat ik mezelf als ik wat bruiner ben ook heel leuk vind ;) Vandaag had ik er toch weer even zin in.


Ik ben verliefd op dit nieuwe jurkje van de H&M! Ik kocht 'm een week geleden op woensdag en heb 'm sindsdien op zaterdagavond in de stad al aangehad en nu weer. Love it! Het lijkt net of je leren rokje met een wit t-shirt draagt.


Ik moet het komende half jaar nog twee vakken volgen om mijn bachelor te kunnen halen en voor één daarvan is het bovenstaande boek. Ik had dit boek vorige week na het eerste (fantastische) college besteld en vandaag was 'ie binnen, ook al zou het eigenlijk langer duren: bol.com, ik hou van je.


Dus gelijk maar even wat hoofdstukken lezen zodat ik bijloop.


Lunch!


Ik heb voor mezelf een goal gezet en als ik 'm haal mag ik mezelf trakteren op een prachtig en ietwat prijziger boek die ik al een tijdje op mijn wishlist heb (opgezet à la Mascha). Ik wil voor vier weken lang, zes dagen in de week, elke dag twee glazen limoenwater drinken, in de hoop dat het zo een beetje in mijn "normale" ritme komt. Tot nu toe gaat het goed (het is me al twee hele dagen gelukt haha!).


Nog even YouTube video's kijken voor ik de bus moet nemen naar het station. Hier kijk ik Booksandquills van de Nederlandse Sanne die nu in Londen woont en YT-video's opneemt in het Engels, hoofdzakelijk over boeken. Love her! 



Nog steeds verliefd op mijn bruine tas van de H&M. Hier een sneak peek van de inhoud voor een dagje universiteit. Mijn iPod, ov-kaart, collegeblok, etui en iPad kunnen in ieder geval niet ontbreken. O, en wat napoleon snoepjes; jammie!


Broodje gezond in de trein!


Bovendien is het lekker rustig én het zonnetje schijnt. Zo zijn mijn treinreisjes het beste.


Ietwat minder charmante selfie in de wc op de uni. Dit zag er leuker uit op het kleine plaatje op mijn telefoon haha!


En het college is weer voorbij. Naar de trein lopen! Het was dinsdag echt lekker warm en zonnig.


Treinen. Hier is het inmiddels rond zeven uur.


En weer in het mooie Breda! Mijn vriend stond me op te wachten op het station en we lopen samen richting het centrum, waar we wat gaan eten. We besluiten eerst nog even in het park te gaan zitten omdat we iets te vroeg zijn.


Waar hij me dit fantastische nieuws verteld... Fijn. Het station van Breda ondergaat een intense verbouwing, maar tot nu toe is het station volgens mij pas één of twee dagen dicht geweest en dat was in het weekend. Tilburg besluit gewoon twee gehele weken minder te rijden. Toegegeven, Tilburg Centraal heeft volgens mij ook maar drie sporen, dus het zal waarschijnlijk niet anders kunnen. Maar toch erg jammer aangezien ik dus twee weken niet direct met een trein naar halte Tilburg Universiteit kan. Eén van de twee weken kan ik gelukkig al de auto van mijn moeder gebruiken (thanks mom!) en de andere week moet ik denk ik met de intercity naar Tilburg Centraal (die met een aangepaste regeling nog wel zal rijden) en dan met de bus van Centraal naar de uni. We shall see how that goes... 


Dinner! We gaan zitten bij La Cubanita, een nieuw tapasrestaurant in Breda (ze hebben meerdere vestigingen in Nederland) waar je van zondag t/m donderdag voor €17,50 onbeperkt tapas kan eten (exclusief drinken). Dat wilden we wel even proberen... Daarnaast zit het in het oude stadscafé van Breda (aldus mijn vriend) dus het restaurant is echt prachtig.



Dit zijn maar enkele van de ontelbare gerechtjes die we hebben gegeten, maar ik wilde natuurlijk niet continu foto's maken. Bovenin een tonijnsalade en een pastasalade met kip. Onderin champignons gevuld met gehakt en champignons met spek. Ik kan het echt aanraden! Ik heb goddelijk gegeten, zat propvol en uiteindelijk was het niet eens zo duur. Daarnaast is tapas een lange zit, waardoor je genoeg tijd hebt om te kletsen.


Naar huis wandelen...


En onderweg de Flying Tiger tegenkomen! Ik ben al meerdere keren in deze winkel geweest in Utrecht en Rotterdam, maar nu zit 'ie sinds kort ook in Breda! Super tof.


Ha-ha. Leuk vriendje. Ik vraag om een wc-rol voor naast het bed omdat ik zo verkouden ben; dit krijg ik.


Slaap lekker! Deze minion heb ik afgelopen vakantie in Griekenland voor mijn vriend gekocht. We call him Dave. 

16 opmerkingen:

  1. Super leuk om te zien zo'n plog! Het eten ziet er yummy uit!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk om dit te zien! Ik vind 't eten La Cubanita altijd heerlijk :) xo keysofanouk.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eten bij La Cubanita, heerlijk! Wat heb je een leuk jurkje aan hihi. Weer een leuke plog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke plog! Ik denk dat snotverkoudheid momenteel aanwezig is, want sinds gisteren heb ik pijn aan mijn keel en begin ik ook te snotteren. Ga weg!!! :(
    BTW ik heb ook een minion. Love em, hihi.

    Ps. Je kan momenteel een groot pakket op mijn site winnen. Care to join?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelend hè, vooral als je wil gaan slapen en je niet eens door je neus kan ademen... X

      Verwijderen
  5. Leuke plog! Erg vervelend trouwens dat je al zo lang verkouden bent, hopelijk wordt dat snel weer minder! Wat een schattig minion trouwens hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke foto's, en wat heb je mooie nagels! Wat vervelend van je treinen, ik pendel altijd van Antwerpen naar Brussel en daar gaat ook altijd vanalles mis haha! Hopelijk is je verkoudheid snel voorbij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks :) Ja volgens mij heeft iedereen daar last van! Helaas went het snel ;) X

      Verwijderen
  7. Leuke foto's! Dat jurkje van H&M is echt heel mooi!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke outfit met dat leren rokje. Maareuh, al verkouden sinds het begin van het jaar?! Da's echt wel niet normaal...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuk overzicht. En dat jurkje ziet er ontzettend leuk uit. Geeft mij inspiratie om gewoon een wit shirt aan te doen met mijn leren rokje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat jurkje vind ik supermooi! En je make-up look vind ik ook een topper!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel toffe foto's! Je nagellak is trouwens echt prachtig!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen