maandag 29 september 2014

Hello Autumn! - Wandelen

Het is weer tijd voor kaarsjes, truien, warme drankjes en... wandelschoenen. De herfst staat voor onze deur en dat vind ik helemaal niet erg. Hoewel ik ontzettend van de zomer heb genoten, heeft de herfst voor mij vele charmes en ik ben vastbesloten er dit jaar volop van te genieten. Zo was ik begin dit jaar een fanatieke wandelaar maar door de hitte (en luiheid) heb ik dat een beetje laten schieten. Ik wil het nu weer een beetje oppakken, door enkele dagen in de week kleine maar fijne wandelingen te maken.


Wandelen is onwijs goed voor je en hoewel velen het misschien onderschatten (waaronder ik voorheen), ook echt een sport. Hoewel ik niet van plan ben urenlange wandelingen te maken, wil ik wel enkele keren in de week rondjes lopen van in ieder geval twee tot vijf (of als ik fanatiek ben meer) kilometer. Al is het even naar de supermarkt en met een omweg weer terug.


De enkele handigheidjes die ik in mijn korte wandelcarrière heb opgedaan, wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Zo kleed je je al snel te warm. Als ik namelijk mijn warme huis verlaat, wil ik het liefst een dik vest over mijn shirt aan trekken. Maar tijdens het wandelen krijg ik het al snel warm waardoor ik mijn vest uitdoe en vervolgens de overige route met een vest in mijn hand moet lopen; niet handig. Ook vind ik het fijn om naar muziek of een audioboek te luisteren als ik alleen loop. Momenteel gebruik ik daarvoor mijn nieuwe hoofdtelefoon van United Colors of Benneton: die voelt erg comfortabel en blijft ook goed zitten.


Daarnaast neem ik altijd mijn telefoon mee. Ten eerste luister ik daar mijn muziek of audioboek op, daarnaast heb ik een app om mijn afstand, route en enkele gegevens bij te houden (Runkeeper; deze kun je voor verschillende sporten gebruiken) en ik vind ook leuk om onderweg fotootjes te maken; zeker nu de herfst onze omgeving zo ontzettend mooi gaat maken met vallende herfstbladeren.

Last but definitely not least: wandelschoenen. Wandelen is heerlijk, maar met de verkeerde schoenen kan het ontzettend ongemakkelijk zijn en vreselijke blaren veroorzaken. Daarnaast is het zonde als je je "normale" schoenen altijd aandoet tijdens het wandelen, omdat deze dan alleen maar sneller verslijten. Wat mij betreft zijn goede wandelschoenen een must

Ik hoop dat ik jullie een beetje aangestoken heb en ik hoop dat ik het zelf ga volhouden. Hello autumn! 

Alle foto's door mij, behalve "Hello Autumn"-plaatje in covercollage (bron) en wandelschoen van Scapino. 

21 opmerkingen:

 1. Wandelen kan is sommige gevallen echt leuk zijn inderdaad! Als bijvoorbeeld het hele bos vol bladeren of sneeuw ligt, zie je mij ook wel sneller in het bos lopen. En foto's maken tussendoor maakt het ook al stukken interessanter (: Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super knap dat je gewoon wandelt en niet bijv. de fiets even snel pak om naar de supermarkt te gaan. En die wandelschoenen lijken mij heerlijk comfortabel! Ik heb ook goede schoenen nodig voor het wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Ik houd ook enorm van wandelen, al moet ik me er soms wel even toe zetten als ik een weekend geen zin heb om de deur uit te gaan haha. Wat vrolijk trouwens die bloemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wandelen vind ik ook erg leuk! Mooie foto's heb je geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wandel echt wel graag, maar mijn vriend heeft er een hekel aan. Zo jammer!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap als je zoiets kan volhouden! Ik zou het al lang opgeven, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wandelen vind ik ook erg fijn om te doen, maar laatste tijd fiets ik veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk! wandelen & Herfst ♥ Wij wonen tegen de polder aan dus maken regelmatig een wandeling :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm herfst, echt mijn favoriet seizoen. Goede tip om je niet te warm te kleden. Zelf heb ik het heel snel warm, maar ik hou erg van sjaaltjes. Maar die zijn al snel uit tijdens het wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wandel zo nu en dan ook graag maar eerlijk is eerlijk, het kan altijd meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou ook van wandelen! Alleen doet mijn knie de laatste tijd weer raar :-( Dus ik probeer ze nu wat te sparen tegen het skiseizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed dat je graag wandelt! Ik vind het ook niet erg om te doen, maar uit mijzelf ga ik niet snel een blokje lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk artikel zeg! Ik houd ook van wandelen, vooral in de winter met 't krakende sneeuw onder m'n voeten :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wandelen vind ik ook altijd heerlijk om te doen. Vooral in de herfst kan ik er heel erg van genieten als je al die mooie kleuren buiten ziet en daarna weer lekker in een warm huis thuiskomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wandelen is heerlijk met dit weer! Lekker ontspannend ook :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind wandelen in de herfst vaak echt heerlijk! Vooral om gewoon een extra rondje te doen met mijn hond of even naar het bos, maar helaas kan ik door mijn HMS niet echt 'wandelen', dus ik hou het altijd maar bij een hele kleine route om even een frisse neus te halen en ik wil ook heel graag foto's gaan maken wanneer de herfst echt begonnen is in de natuur! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie bloemen! Een lekker frisse wandeling door de natuur... ALTIJD YES!
  Liefs, Eva
  www.mrsanchelon.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn collega wandelt inderdaad elke dag na het avondeten een uur met d'r vriend. Super ontspannend, goed voor je spijsvertering en vet gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super goed dat je elke week een beetje wilt wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen