zaterdag 21 maart 2020

Hello March


Carnaval & Corona
 
Ik heb carnaval ook dit jaar weer overleefd; en ik heb er weer volop van genoten. Vijf dagen afgesloten van de buitenwereld; geen werk, geen nieuws, geen huishoudelijke klusjes. Gewoon alleen maar feesten, ouwehoeren, dansen op slechte muziek, genieten met vrienden, verkleden en bier drinken. Het voelt ook altijd alsof de hele stad (Breda), al dan niet de hele provincie is afgesloten van de rest van de wereld en er gewoon een algehele feeststemming hangt. De sfeer is zo magisch; je ziet vrijwel alleen maar verkleedde mensen en iedereen is in een gezellige en goede carnavalsstemming. Maar, vervolgens moeten we ook concluderen dat Brabant door dat zelfde magische carnaval momenteel wel het hardst getroffen is door het COVID-19 / Corona virus. Wie had toen ooit kunnen bedenken dat we in Brabant massaal precies datgene deden wat we eigenlijk niet moesten doen, waardoor we een ware besmettingshaard werden.

Want, het zijn rare tijden. Het is vrijdag 20 maart als ik dit typ, en ik ben inmiddels al vijf dagen thuis aan het werk. Vorige week donderdag ben ik gestart vanwege de strengere maatregelen in Brabant en op dinsdag de eerste "geïnfecteerde" bij het bedrijf waar ik werk. Afgelopen maandag ben ik toch weer een dagje heengegaan, maar toen werd al snel duidelijk dat n.a.v. de uitgebreidere maatregelen voor heel Nederland, het vanuit ons bedrijf werd gewaardeerd al dan niet verlangd dat je gewoon zou thuiswerken indien dat mogelijk was. Dus sinds dinsdag zit ik weer thuis te werken. Het is een bizarre gewaarwording. Vriendlief werkt bij een gemeente, en werkt ook deze hele week al thuis. We hebben aan onze eettafel dus een waar thuiskantoortje ingericht, en om eerlijk te zijn, werkt dat best prima. Ik begin 's ochtends rond acht uur, waardoor ik twéé uur later dan normaal pas uit bed hoef, en tegen vier uur sla ik mijn laptop weer dicht. Tijdens de "lunchpauze" wandelen we samen een rondje, op donderdag langs de visboer voor een goeie lunch, en na het werken gaan we samen een rondje hardlopen (vanzelfsprekend op goeie afstand van andere mensen). Alle sociale activiteiten zijn afgezegd, dus ik lees veel meer dan normaal (nóg meer). Daarnaast merk ik dat de groepsapp van ons gezin nog nooit zo'n druk verkeer heeft gehad als de afgelopen weken, wat eigenlijk wel weer heel leuk is; je trekt toch weer meer naar elkaar toe.

Ik kan er verder niets zinnigs over zeggen, omdat ik er totaal geen verstand van heb. Ik vind dat Rutte maandagavond een goede speech heeft voorgedragen, en ik denk dat we allemaal moeten proberen positieve vibes te verspreiden. Al dat gezeik op de politiek en diens beslissingen; ik ben er van overtuigd dat ze kei hard werken en dat het momenteel gewoon om onwijs lastige beslissingen gaat. Laten we vooral de samenhorigheid nastreven. Het is balen dat je sportactiviteiten, feestjes en misschien zelfs vakanties of festivals niet meer doorgaan, en daar mág je ook echt wel even van balen, maar daarna is het doorpakken. We gaan dit samen aanpakken, en hoe lekker is het dat je nu eindelijk wat meer tijd hebt om die ene film te zien, dat ene boek te lezen of gewoon lekker een puzzeltje te leggen.


The Portable Magic of Books & Movies

On that note, zal ik wat boeken- en filmtips geven? Voor filmtips kun je gewoon even door mijn blog heen scrollen; februari was op mijn blog toevallig compleet geweid aan Oscar films, dus genoeg reviews te vinden. Daarnaast heb ik zelf Frozen II op de planning, die Disney onverwacht afgelopen week op Disney+ heeft gezet, om alle thuiszitters een hart onder de riem te steken (en omdat de film niet veel meer in de bioscoop bezocht zal worden natuurlijk, maar dat terzijde). 

Ik las onlangs Gratis Geld voor Iedereen van Rutger Bregman, die ik juist nu ook heel erg zou aanraden (zo ook zijn recentere boek De Meeste Mensen Deugen; good vibes people, good vibes!). Ik zat in een kleine dinosaurus-periode, en last The Rise and Fall of the Dinosaurs van Stephen Brusatte (heel interessant als je wat meer over de periode dat dinosauriërs de wereld regeerden wilt weten), Jurassic Park en The Lost World van Michael Crichton (waar de films op gebaseerd zijn, en ik vond de boeken verrassend tof) en The Lost World van Sir Arthur Conan Doyle (de schrijver dan de Sherlock Holmes boeken). Daarnaast las ik natuurlijk nog veel meer, maar ik denk dat het beter is als ik gewoon mijn boekenupdates ga plaatsen de komende weken, want anders wordt dit verhaal wel heel lang. 

Stay safe and stay at home.

8 opmerkingen:

 1. Inderdaad ontzettend raar... Hier gaan we het ng jaren over hebben en naar terug refereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad maar een rare periode die voor iedereen denk ik al lang voorbij mag zijn. Fijn dat jullie samen thuis kunnen werken, het klinkt alsof je er hebt beste van maakt samen, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben blij met het werk dat ik heb (dat ik thuis kan werken) en dat ik met iemand samenwoon. Lijkt me heel lastig nu alleen te wonen.

   Verwijderen
 3. Het zijn inderdaad zulke rare tijden bah! Hee ik zie trouwens dat je ook een reading challenge doet, gaaf! En wat tof dat je nu al 25 boeken heb gelezen, ik ben pas bij 7 haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah joh, lezen is lezen! Maakt niet uit hoeveel. Maar wie weet dat het in deze tijden nog wel aanzienlijk toe gaat nemen ;)

   Verwijderen
 4. Ik lees je artikel nu pas. Ik kom toevallig ook uit Brabant (ook dichtbij Breda). Carnaval lijkt inmiddels al weer 100 jaar geleden. Gelukkig kan ik nog even teren op de mooie herinneringen. Zo fijn dat de nieuwsberichten steeds positiever worden vanuit hier (Brabant). Dat geeft weer moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees je artikel nu pas. Ik kom toevallig ook uit Brabant (ook dichtbij Breda). Carnaval lijkt inmiddels al weer 100 jaar geleden. Gelukkig kan ik nog even teren op de mooie herinneringen. Zo fijn dat de nieuwsberichten steeds positiever worden vanuit hier (Brabant). Dat geeft weer moed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, onwaarschijnlijk bizar hè! Dat we toen nog aan het feesten waren, niet wetende wat er eigenlijk al speelde! Maar inderdaad, we komen er wel weer bovenop!

   Verwijderen