maandag 9 oktober 2017

Hello October“History is something that very few people have been doing while everyone else was ploughing fields and carrying water buckets.” 
Sapiens ~ Yuval Noah Harari

Herfst

Hoewel ik gek ben op de zomer (het is vroeg licht en laat donker, een hoog temperatuurtje maak het gewoon veel aangenamer om buiten te zijn én lekker een drankje drinken op een terras terwijl het godsgruwelijk koud is, er geen zonnetje te zien is en het regent/sneeuwt/hagelt doe je gewoon niet), ben ik ook wel weer toe aan de herfst. Ik vind het heerlijk dat we in Nederland gewoon echt seizoenen ervaren; de variatie in het weer verwelkom ik van harte. Herfst is namelijk weer de ideale tijd om gewikkeld in een warm dekentje een goed boek te lezen, terwijl de kaarsjes en het (elektrische) haardje branden. Of een wandeling te maken door de continu veranderende bossen, waar de bomen de meest magische en wisselende kleuren tonen. Of een goeie horrorfilm of -serie te kijken, aangezien Halloween ook weer om de hoek is. Niet dat we in Nederland actief Halloween vieren, maar ik laat me graag manipuleren door de commercialisering van de Amerikaanse feestdag. 


The Portable Magic of Books and Movies

Er komen momenteel zoveel toffe nieuwe boeken uit, dat elk bezoekje aan een boekenwinkel momenteel een gevaarlijke situatie voor mij is geworden. Vorige week dinsdag kwam de nieuwe Dan Brown uit, en hier ben ik afgelopen weekend al met veel plezier ingedoken (het was toch slecht weer,dus wat moest ik anders...). Daarnaast is vorige week de nieuwe geïllustreerde Harry Potter uit gekomen (The Prisoner of Azkaban), en hoewel ik die niet gelijk wilde kopen, was ik wel nieuwsgierig genoeg om één van mijn favoriete boekenwinkeltjes er voor te bezoeken. Bij binnenkomst zag ik 'm gelijk liggen, en na een beetje bladeren had ik gemakkelijk weg kunnen lopen. Maar dat deed ik niet... Er lag zóveel leuks op de tafel en uiteindelijk liep ik weg met de nieuwe Stephen King: Sleeping Beauties. 

Will you sway with me, go astray with me?

Vriendlief en ik zijn woensdag naar het concert van Lorde geweest in 013 Tilburg. And it was amazing. Ze zong nummers van haar eerste album (Pure Heroine), zoals Tennis Court, Team en Royals, maar vooral ook veel van haar nieuwe album (Melodrama); Homemade Dynamite en The Louvre. Er waren decor- en outfit wissels, er waren mooie praatjes en de vraag om een whiskey, er was een prachtige uitvoering van Liability waarbij het publiek het effect versterkte met honderden verlichtte telefoons en er was een gigantisch krachtige en feestelijke afsluiting met Green Light. I loved it. 


2 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook wel fijn dat het weer herfst is, dat maakt het binnen zo gezellig. Naar de nieuwe boeken van Stephen King en Dan Brown ben ik wel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen