zaterdag 7 januari 2017

Hello January...


"Mooie luchten en landschappen kennen voornamelijk waarde als je ze aan anderen kan laten zien, anderen die daarom zullen denken: als hij dit mooi vindt, moet er ook iets van die schoonheid in hemzelf zitten, anders had hij het niet herkend."
~ Magnus - Arjen Lubach

Hello 2017!

Ik ben klaar voor 2017! 2016 ging voor mijn gevoel helemaal niet zo snel als andere jaren (dus helaas, geen klassieke en originele "time flies..." en "is het nu alweer een nieuw jaar?!?!!?" in deze blogpost...). Ik behaalde begin 2016 mijn Master diploma en eind 2016 begon ik aan een vaste baan aansluitend op mijn studie. Mijn nieuwe autootje en ik zijn er helemaal klaar voor het nieuwe jaar vol goede moed in te rijden; doordat ik nu een fulltime baan heb met een prima salaris, voelt uit huis gaan én samenwonen met mijn vriend helemaal niet zo onbereikbaar meer. Tuurlijk, ik zal mijn boeken-koop-verslaving iets moeten inperken (wat misschien helemaal niet zo'n slecht gevolg is...), maar het lijkt in ieder geval haalbaar. Let's go!

Ook het "echte leven" valt me voorlopig niet tegen. Ik ben nu vijf weken aan het werk, waarvan drie écht. Hoewel veertig uur in de week werken, van maandag tot en met vrijdag en elke dag vroeg op, én elke dag gemiddeld 2 uur en 20 minuten reistijd, even wennen is, ben ik bij lange na niet zo moe als ik had verwacht. Ik ben afgelopen week al wel flink ziek geweest, terwijl ik eigenlijk nooit ziek ben, maar verder red ik het nog prima. Het team waar ik in terecht ben gekomen is in ieder geval hartstikke leuk, dus dat scheelt ook een hoop.


The Portable Magic of Books and Movies

Ook mijn leesjaar is nu dus afgesloten en mijn Goodreads teller is geëindigd op 72 boeken, met een gemiddelde van 336 pagina's per boek! Een nieuw recordje waar is zeer tevreden mee ben. Binnenkort zal ik nog een uitgebreidere blogpost over mijn leesjaar van 2016 schrijven. Voor 2017 heb ik de Challenge weer op 60 boeken gezet; ik twijfelde eerst om het aantal te verhogen (zodat het wel een uitdaging blijft), maar tegelijkertijd moet ik in mijn achterhoofd houden dat ik nu aan een fulltime baan ben begonnen, dus dat lezen misschien iets meer op de achtergrond gaat raken. Daarnaast wil ik het wel "leuk houden". Ik hoef mezelf ook niet te blijven uitdagen; als ik het zo prima vind, is het prima (de eerste wijze woorden van het nieuwe jaar; Chris, 2017). Bovendien ben ik momenteel twee boeken aan het lezen met beide meer dan 1000 pagina's, dus 2017 is wel spannend begonnen.

Vriendlief en ik zijn onze bioscoopverslaving in december nog even doorgezet, en we hebben Nocturnal Animals, Star Wars: Rogue One en Passengers gezien. Alle drie aanradertjes! Voor januari staat tot op heden alleen Allied nog maar op de bioscoopplanning. 

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het qua vermoeidheid bij je meevalt nu je fulltime werkt! Dat lijkt mij toch best pittig om even aan te moeten wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch spannend zo'n nieuwe fase! Maar wel heerlijk al die vooruitzichten! Gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je baan je zo bevalt. Het klinkt inderdaad best zwaar allemaal maar een leuke werksfeer en collega's maakt altijd veel goeds. En wauw, wat heb jij veel gelezen dit jaar zeg! Wat sterk van je. Passengers willen ik en mijn vriend ook heel graag gaan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om te lezen:-) Wat een super leuk kaarsenbakje op de foto! Love it :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat alles zo te lezen goed ga. Wauw en dat je al uit kijk om met je vriend samen ga wonen echt een vooruit gang

  BeantwoordenVerwijderen