woensdag 7 september 2016

Dichtbij Huis ~ Amsterdam

Vorige week schreef ik al over mijn weekje in Houten (trouwens, vorige week.. ik heb nog geen idee wanneer deze blogpost online komt, dus laat ik zeggen "een tijdje terug"...), maar ik ben begin augustus ook nog een paar dagen met vriendlief in Amsterdam geweest. Daar pasten we op de plantjes van de oudste broer van mijn vriend, die daar met zijn vriendin woont en toen op vakantie waren (lees: we profiteerden met plezier van hun appartement). Vandaag deel ik graag wat kiekjes met jullie. 

Dag 1 - Zondag 7 augustus

Vriendlief en ik zijn zaterdagavond na mijn werk rond 21:00 naar Amsterdam vertrokken, dus zondagochtend werden we al in Amsterdam wakker. Toevallig was zondag 7 augustus ook ons "jubileum"-dagje; die dag hadden we zes jaar een relatie (op nog zes jaar lachen en liefde met m'n knappe vent (ugh, teiltje iemand?)). 


Zondag hadden we geen grote plannen, behalve dat we 's avonds lekker samen wilden uiteten. Dus we zijn lekker door Amsterdam gaan wandelen en zijn enkele boekenwinkels ingewandeld (en voor vriendlief enkele kledingwinkels). 

Het is dat ik Harry Potter and the Cursed Child al gekocht had, anders had ik 'm zeker bij Waterstones aangeschaft; fantastische opmaak.

Heerlijk gegeten bij Speijkervet, op aanraden van mijn vriend's broer. 


Dag 2 - Maandag 8 augustus


De hoogtepunten in Amsterdam heb ik grotendeels allemaal ooit al eens gehad gok ik zo, dus deze keer wilde ik eens wat anders doen. Maandag gingen we als eerst naar de Hortus Botanicus; een tuin in de Plantage van slechts 1,2 ha maar met maar liefs 6000 planten van zo'n 4000 soorten. Ik vond zelf de kassen het leukst.Dierentuin Artis is slechts een klein stukje lopen van de Hortus, dus we besloten daar ook naar toe te gaan. Ik vind dierentuinen altijd onwijs leuk en bovendien was ik nog nooit in Artis geweest.Ik weet niet waarom, maar ik dacht altijd dat Artis heel klein zou zijn. Verrassend veel dieren! Wel vrij gedateerd allemaal; in tegenstelling tot bijvoorbeeld Blijdorp, waar de meeste dieren aanzienlijk grotere en moderne hokken hebben. 
's Avonds hebben we een hapje gegeten in de Hallen, een voormalige tramremise. 

Dag 3 - Dinsdag 9 augustus


Dinsdag was ons laatste dagje. En ja, door Pokemon Go (waar ik inmiddels alweer overheen ben; was toch van kortere duur dan verwacht) kreeg ik nostalgische gevoelens richting mijn oude Gameboy Color en Pokemon Red :) Yep, I know, ik ben een sukkel.Vriendlief en ik hadden niet echt plannen voor ons laatste dagje, dus we zijn nog enkele boekenwinkels ingegaan, hebben door het Vondelpark gewandeld (en een drankje gedaan) en hebben voordat we de trein terugnamen nog een Italiaans hapje gegeten.
Gelijk maar aan één van mijn nieuwe boeken begonnen; Don't Look Now van Daphne du Maurier. Daar had ik overigens in de trein genoeg tijd voor, omdat we door een "aanrijding met een persoon" een grote omweg moesten maken. 

6 opmerkingen:

 1. Wat klinken dit als fijne dagen! Super leuk om dat Amsterdam eens als toerist in eigen land te bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag en het klinkt alsof jullie het leuk hebben gehad in Amsterdam. De Hortus vond ik ook leuk om een keer heen te zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's. Ik zou ook graag nog wel willen naar Hortus Botanicus, ik heb er op andere blogs ook al dingen over gelezen en foto's gezien en het lijkt me echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tijd heb je gehad! Dat ziet er gezellig uit leuk die foto's erbij.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat ziet der dat super mooie uit... Zou ik en mijn ook eens naar toe kunnen gaan. Wat super leuke deze leuke uitstapjes dat je met je vriend deed. En een dikke proficiat met jullie 6jaar relatie.

  BeantwoordenVerwijderen