woensdag 22 juni 2016

Boeken Shoplog Maart, April, Mei

Damn, back at it with the book buying. Hoewel ik de laatste tijd niet zo gedreven meer blogposts schrijf (wat grotendeels al dan niet totaal te wijten is aan de afwezigheid van enige vorm van regelmaat in mijn leven momenteel), gaat het kopen van boeken natuurlijk gewoon door (wat had je anders van me verwacht). In mijn vorige boeken shoplog liet ik mijn prachtige Harry Potter Anniversary boeken set zien, waar ik nog steeds onwaarschijnlijk blij mee ben en waar ik mijn foto's nog steeds erg geslaagd van vind. Vandaag laat ik onder andere enkele cadeautjes zien voor het behalen van mijn Master, drie boeken voor een online boekenclub omtrent feminisme en vrij veel klassiekers met natuurlijk prachtige covers.

Tenzij anders is vermeld, komen al mijn boeken van BookDepository. De prijzen die ik vermeld kunnen inmiddels veranderd zijn, omdat BookDepository dagelijks de prijzen aanpast.
Graduation Cadeautjes


Van de oudste broer van mijn vriend en zijn vriendin kreeg ik The Great Dune trilogie van Frank Herbert. Ik kende het boek zelf nog niet, maar het schijnt een klassieker te zijn in het sciencefiction genre. Het is een heerlijk dik boek, wat ik zeker ga bewaren voor de vakantie (als ik al op vakantie ga, anders moet ik 'm maar gewoon tussendoor een keertje lezen ;)). 


Van mijn zus en haar vriend kreeg ik onder andere The Art of Language Invention van David J. Peterson. Nog zo'n boek waar ik nog nooit van gehoord had, maar wat ook onwijs interessant klinkt én toepasselijk was op mijn masterscriptie (ook een linguïstisch onderwerp namelijk; het gebruik van anglicismen in de Nederlandse taal). Geschreven door de maker van verschillende fictieve talen (onder andere het Dothraki uit de Game of Thrones-serie), een boek over het creëren van talen. 


Van een vriendinnetje kreeg ik The Girl on the Train van Paula Hawkins, die ik inmiddels ook al gelezen heb. Ik heb er veel verschillende reviews over gelezen (positief en negatief), maar ik vond het zelf een onwijs verslavend en spannend boek. Ben er werkelijk doorheen gevlogen!

Van mijn vriend kreeg ik nog een ontzettend gaaf cadeau, namelijk een gigantisch boek over de comics van Marvel; 75 Years of Marvel Comics. Maar die is zo intens, dat ik die eigenlijk alleen in een aparte blogpost kan behandelen.
Ik lees mee met een virtuele boekenclub omtrent feministische boeken; enerzijds omdat ik zeer geïnteresseerd ben in het onderwerp, maar er nog niet veel over gelezen heb, anderzijds omdat ik het leuk vind na het lezen van een boek andermans reacties te lezen. De eerste drie boeken vond ik alle drie interessant genoeg om aan te schaffen en te lezen en dat waren I Call Myself a Feminist in maart (€14,27), A Room of One's Own van Virginia Woolf in april (€5,84) en You Can't Keep A Good Woman Down van Alice Walker in mei (€7,92). Ik kocht al deze boeken op BookDepository.

Overige AankopenEind maart ging ik een dagje naar Den Haag met vriendlief en daar ontdekte ik een onwijs leuke Engelse boekenwinkel, namelijk Boekhandel van Hoogstraten. Ik kocht er drie boeken; ten eerste The Invisible Man van H.G. Wells voor €7,75 (van wie ik al eerder The War of the Worlds en The Island of Dr. Moreau las). Ook kocht ik twee Little Black Classics, namelijk How To Be A Medieval Woman voor €3,50 en Hannibal voor €2,50.
Alice's Adventures in Wonderland is één van mijn favoriete boeken (zeker wat betreft klassiekers), en ik kan er dus ook niet genoeg edities van hebben. Ik heb al een kleine Puffin classic met enkele het eerste verhaal, maar ik wilde ook graag het tweede deel (Through the Looking-Glass) kunnen lezen. Oxford Classics heeft gelukkig deze prachtige editie die ik voor €6,88 kocht. Toen ik met de "schoonfamilie" in Amsterdam op bezoek was bij de oudste broer van mijn vriend en zijn vriendin, besloten we ook even bij Scheltema langs te gaan. Daar kocht ik onder andere The Story of Alice voor €17,50, een soort biografie over de schrijver van Alice in Wonderland en het ontstaan van het boek. Ik heb voor mijn Bachelor op de universiteit ooit een paper over Alice's Adventures in Wonderland geschreven, dus ik ben hier ontzettend benieuwd naar.


Ook kocht ik bij Scheltema The Story of The Stone vol I, van Cao Xueqin. Dit is een tweedehands boek in zeer goede conditie. Het was vrij toevallig dat ik op dit boek stuitte, want ik had er toentertijd net een artikel over gelezen op The Guardian. Ik kende The Story of the Stone niet, zoals blijkbaar zovelen, want het artikel gaat erover dat dit één van de beste werken uit de Chinese literatuur zou moeten zijn zonder dat het bekend is in het "Westen". Ik ben benieuwd.


Wat een klassiekers in deze shoplog. Dit boek kwam ik tegen door C.A. Dubois (een BookTuber) die het één van haar favoriete boeken noemt; en ik vertrouw haar mening volledig. Dit boek bevat magische verhalen van Italo Calvino over het ontstaan van het universum met personages die gevormd zijn uit wiskundige formules en celstructuren. Klinkt interessant, op zijn minst. Ik kocht dit prachtige boek voor €12,99 op bol.com.


Tot slot, net voordat ik naar Florence vertrok met zusterlief, kocht ik op bol.com The Divine Comedy van Dante Alighieri. Dante is diep verbonden aan Florence; hij groeide er op, leerde er zijn eerste en enige echte liefde kennen, schreef er epische driedelige gedicht (The Divine Comedy) en werd er verbannen, om altijd naar de stad terug te verlangen. Je herkent de schrijver of één van de delen uit The Divine Comedy, namelijk Inferno, misschien wel van het bekende boek van Dan Brown met dezelfde titel. Ik heb tot nu toe slechts wat stukken uit deze intense klassieker gelezen, maar ben zeker van plan 'm ooit helemaal te lezen.

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooie boeken heb je gekregen en gekocht! Ik ben nu ook wel benieuwd naar het boek over Marvel dat je van je vriend hebt gekregen! The Divine Comedy wil ik ooit ook nog eens helemaal gaan lezen, maar hij is inderdaad intens haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Ben er zelf ook weer erg blij mee haha! Ja, ik hoop er binnenkort wat foto's en info over te plaatsen. En ontzettend intens ja... En dan ist ook nog eens een dik boek haha! Gaat even duren voor ik daar doorheen ben, maar lijkt me prachtig. Xx

   Verwijderen
 2. Oh, wat een hoop leuke boeken! Er zitten enkele tussen die ik ook wel zou willen lezen. Gelukkig bijna vakantie en tijd om lekker te lezen! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw mooie boeken! en omg je funko pops zijn zo cute <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een boeken haha! The Story of Alice lijkt me wel leuk. Ik ben benieuwd hoe iemand op zo'n speciaal verhaal komt haha. Ik lees eigenlijk niet heel vaak maar straks als ik op vakantie ga neem ik wel altijd boeken mee. Ik wil graag een boek lezen die zo eng is dat het lijkt of je een mega enge horrorfilm aan het kijken bent. Weet jij misschien iets? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik aan goede horrorverhalen denk, denk ik sowieso aan Stephen King. En dan zou ik vooral The Shining, Lisey's Verhaal en Duma aanraden! Echt ontzettend spannend en verslavend! Xx

   Verwijderen
  2. dankjewel hihi ik zal eens rondkijken naar die boeken! :)

   Verwijderen
 5. Ik ben nu zelf aan de Nederlandse versie van eat, pray, love begonnen. Die vind ik ook heel leuk tot nu toe!

  BeantwoordenVerwijderen