donderdag 7 januari 2016

Hello January 2016...Ik vind het begin van een nieuw jaar altijd wel fijn; het voelt een heel klein beetje als een schone lei. Ik kan weer beginnen aan een nieuwe agenda (ja, ik ben zo'n Fred Flinstone die nog daadwerkelijke fysieke agenda's gebruikt om in te schrijven), ik zet voor mezelf weer een nieuwe Reading Challenge en ik kan weer na gaan denken over de leuke dingen die komend jaar op de planning staan. De eerste dag van 2016 heb ik in mijn eentje in bed doorgebracht (de kater komt altijd later), maar de eerste nacht van 2016 (New Years Eve) heb ik in ieder geval goed gevierd; rond zeven uur 's ochtends vonden mijn vriendin en ik het toch maar tijd huiswaarts te gaan.

Study

Hopelijk is januari de laatste maand van mijn Master studie. Ik ben bezig met het afronden van mijn master thesis, ik moet nog een paper schrijven, een portfolio maken en een onderzoek op papier brengen (het daadwerkelijke onderzoek is al gedaan). Nog genoeg te doen dus. Maar hopelijk lukt het allemaal voor de deadlines én haal ik voldoendes; dat zou betekenen dat ik eind januari hoor dat mijn Master of Science binnen is en dan zou ik begin maart mijn diploma uitreiking kunnen hebben. Na anderhalve week niets aan mijn studie gedaan te hebben, slaan de stressgevoelens eigenlijk gelijk wel weer toe. Maar ik ga mijn best doen. En dan...? Who knows. Ik heb in ieder geval nog geen andere plannen staan. Het lijkt me lekker om eerst even een beetje vakantie te houden en tegelijkertijd rustig na te denken wat ik wil. 


Reading Goals

Zoals ik vorige maand al schreef, heb ik mijn Reading Challenge van 2015 behaald; ik wilde 60 boeken lezen en heb er uiteindelijk 64 doorgespit. Ook dit jaar zet ik mijn Reading Challenge weer op 60 boeken; zowel een uitdagend als realistisch doel. Met Sinterklaas heb ik weer genoeg leuke boeken ontvangen, dus ik heb weer genoeg tot mijn beschikking. Daarnaast heb ik ontzettend veel zin om de Harry Potter-serie opnieuw te lezen en ook wil ik dit jaar graag de The Lord of the Rings-trilogie lezen, die sinds juli op mijn boekenplank staat. 

Ook komen er dit jaar weer wat onwijs gave films uit. The Hateful Eight, Suicide Squad, Deadpool, Batman v Superman: Dawn of Justice (eerlijk is eerlijk; mijn interesse werd pas na de laatste trailer gewekt), The Jungle Book, Captain America: Civil War, X-Men: Apocalypse, Alice Through the Looking Glass, Finding Dory, The Legend of Tarzan, Ghostbusters (met vrouwen!!!), Inferno, Doctor Strange, Fantastic Beasts and Where to Find Them en waarschijnlijk nog veel meer (maar laten we eerlijk zijn, ik ben al te enthousiast geworden in dit lijstje en had al iets bondiger moeten zijn...). 

TBR/Leeslijstje Januari


Gelezen in December

9 opmerkingen:

 1. Veel gave films dit jaar inderdaad! Ben super benieuwd naar jungle book. Succes met je studie nog! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo knap jij en jouw reading challenge en dat je het ook volhoudt! Hoe lang lees je minimaal op een dag om je challenge te halen? Ben erg benieuwd -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige dagen lees ik helemaal niet of slechts bij het ontbijt/in de trein. Over het algemeen moet ik het echt hebben van dagen of avonden dat ik er echt voor ga zitten; ik vind het bijvoorbeeld heerlijk een middag of avond te besteden aan het lezen en dan gaat het wel snel ;) Xx

   Verwijderen
  2. ja, precies dan zit je ook beter in het verhaal -x-

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen, moet je vaker doen!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je je reading challenge hebt gehaald! Succes ook met het afronden van je master! Ik herken die stress na de feestdagen wel, daar had ik ook even flink last van, maar als je dan eenmaal weer wat voor school hebt gedaan, gaat het ook wel weer. Die films klinken trouwens wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een nieuw jaar voelt inderdaad wel aan als een frisse start. Op een succesvol 2016, vol lees -en filmplezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je een heel fijn en fantastisch 2016! (er zijn al een aantal dagen om maaaaar in de eerste week mag het toch nog? ja toch? haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. great post :)
  have a nice weekend!

  http://itsmetijana.blogspot.rs/

  BeantwoordenVerwijderen