maandag 18 januari 2016

Boeken Shoplog December

Die tijd van het jaar is weer geweest. Jullie hebben al een sneak peek op mijn blog voorbij zien komen, maar ik ben weer goed verwend. Ooh, you gotta love Sinterklaas. Behalve allerlei andere leuke dingen, kreeg ik acht boeken en één graphic novel. Vandaag is het weer tijd om eens een gedetailleerder kijkje te nemen.
Little Women van Louise May Alcott is een kinderklassieker en deze prachtige editie (geïllustreerd door Anna Bond) hoort bij de Puffin In Bloom collectie, waarvan ik al twee andere boeken heb; Little Princess en Heidi. De collectie bestaat uit vier boeken (met als vierde Ann of Green Gables). Hoewel ik van alle verhalen wel eens gehoord heb, kende ik alleen Heidi. In Nederland hebben we natuurlijk ons eigen kinderverhalen. Ik hoop dit jaar in ieder geval één al dan niet al deze boeken te lezen.


Daarnaast kreeg ik Emma van Jane Austen. Ook dit boek hoort bij een prachtige collectie, ditmaal van Vintage Classics, waarvan ik al twee andere delen bezit (Mansfield Park en Northanger Abbey). Mooie covers. fijn formaat en bovendien lezen deze paperbacks heerlijk.So many pretty books! Ik ontving ook weer twee nieuwe Penguin English Library-boeken (van Sint-vriendlief), beide uit de Sherlock Holmes-collectie. Het eerste deel, A Study In Scarlet, heb ik al in mijn bezit en al gelezen, dus ik kan weer door. The Sign of Four de tweede Sherlock Holmes-roman.


The Valley of Fear is de vierde Sherlock Holmes-roman. The Hound of the Baskervilles (nog niet in mijn bezit maar wel gelezen) is de derde roman en daarnaast zijn er nog verschillende korte verhalen met Sherlock Holmes in de hoofdrol.


Live and Let Die is het tweede deel in de James Bond-serie van Ian Fleming. Casino Royale heb ik al gelezen en Diamonds Are Forever en Moonraker kocht ik tijdens een uitverkoop een tijdje terug (het derde en vierde deel) dus voorlopig kan ik er weer even tegenaan. Dit is de Vintage Classics-editie die de gehele serie uit heeft gegeven met mooie maar simpele covers.


Het Bestand van Arnon Grunberg had ik al een tijdje op het oog, maar zoals de meeste Nederlandse boeken was 'ie me iets te duur. Ik weet eigenlijk niet heel veel van dit boek af, behalve dat de online wereld een grote rol speelt. Ik ben hier echt ontzettend benieuwd naar! Bovendien lees ik maar weinig Nederlandse literatuur, dus een beetje Arnon Grunberg is ook wel weer eens leuk.


The Hero of Ages is het derde boek in de Mistborn trilogie van Brandon Sanderson. De eerste twee delen, The Final Empire en The Well of Ascension, heb ik al gelezen. Het zal ook niet lang duren voordat ik dit boek lees, want de serie is tot nu toe ontzettend spannend en verslavend.Hier ben ik waarschijnlijk het meest enthousiast over; Queen of Shadows, deel vier in de Throne of Glass-serie (over de eerste drie boeken, Throne of Glass, Crown of Midnight en Heir of Fire schreef ik al reviews). Een fantasy-serie waar ik momenteel echt verslaafd aan ben. Dit nieuwe deel kwam eind 2015 uit en hoewel ik eigenlijk gelijk stond te trappelen om het te lezen, besloot ik dit pareltje aan Sinterklaas te vragen.
Last but not least, een graphic novel. In november kocht ik vier graphic novels, waaronder de "klassieker" Batman: The Killing Joke. Na het lezen van deze uitgebreide comic, besloot ik wat achtergrond informatie op internet op te zoeken. Op mijn betrouwbare vriend Wikipedia las ik dat The Killing Joke beschouwd werd als de "third-greatest Batman graphic novel", na The Dark Knight Returns en Batman: Year One. Je snapt dat ik beide graphic novels gelijk op mijn wishlist heb gezet en Batman: Year One kreeg ik van Sinterklaas.

11 opmerkingen:

 1. Mooie lijst met boeken hoor! Zelf ben ik een groot fan van literaire trillers. Vandaag maar even in de winkel neuzen om te kijken of er nog wat moois is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, lekker in een boekenzaak neuzen op zoek naar iets nieuws :) X

   Verwijderen
 2. Wat een mooi lijstje! Ik ben er ook wel fan van wanneer de cover zo mooi is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lijst met boeken! Ik ga binnenkort ook eens een leuk boek aanschaffen!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie boeken zeg! Je editie van Little Women ziet er erg mooi uit! Zelf heb ik die in een paperback die er op zich wel leuk uitziet, maar niet zo mooi als de jouwe. Naar de Throne of Glass serie ben ik wel nieuwsgierig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral naar Emma en Queen of Shadows ben ik erg benieuwd naar! Wat een prachtige covers hebben ze allemaal zeg! Jouw boekenkast thuis moet gewoon al geweldig zijn om naar te kijken, laat staan als je begint met lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook vrij tevreden met mijn boekenkast haha! X

   Verwijderen
 6. Jij vindt toch altijd boeken met mooie en speciale covers, eh!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauuuw die vormgeving van Little Women <3 zo mooi! eigenlijk vind ik alle boeken wel mooi en uniek die je laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Little Women is ook één van mijn favo cadeautjes, so pretty! En dank je :) X

   Verwijderen