zondag 24 augustus 2014

Plog 21-08-2014

Ik ben dit jaar niet alleen vijftien dagen op vakantie geweest in Griekenland, ik heb ook nog een weekje in het appartement van mijn zus en haar vriend vertoeft. Zij hebben namelijk een ontzettend lieve, dikke kat die erg veel van aandacht houdt; en laat ik er nou net erg veel van houden om katten aandacht te geven. Mijn vriend was er ook bij en hoewel we vooral veel op de bank hebben gehangen en films hebben gekeken, zijn we ook een dagje naar Nijmegen geweest. Kijk mee naar onze dag!


Goedemorgen! Hoewel hij de nacht niet bij ons doorbracht (maar in de woonkamer), 's ochtends toch even knuffelen.


Ik lees nog even snel wat van mijn iPad Mini, want ik ben nog bezig in Harry Potter and the Deathly Hallows (inmiddels natuurlijk niet meer, dat boek is te spannend om weg te leggen). Ik heb de afgelopen drie maanden de complete Harry Potter-serie opnieuw gelezen en ik ben er nog steeds gek op.


Ontbijtje!


Dit is de look voor de dag. Ik draag een nieuwe ketting van de H&M, een top van de Primark, mijn nieuwe favoriete broek van de H&M en een tas van de H&M (de H&M is overheersend vandaag). Ik heb bijna geen make-up op; als ik bruin ben, vind ik dat altijd minder nodig. Echt heerlijk zo'n korte ochtendroutine. Mijn haar is ook een stuk blonder door de zon!


Met het treintje gaan mijn vriend en ik naar Nijmegen.


Wandelen door Nijmegen. We gingen puur om even rond te kijken, na onze vakantie in Griekenland hadden we allebei niet veel geld over om ook echt te gaan shoppen (al heb ik natuurlijk toch wat gekocht...).


Gelukkig was het juist deze dag heerlijk weer en is Nijmegen een onwijs mooie stad. Hier waren we onderweg naar een uitzichtpunt.


Kerkje...En het uitzicht. Ik was nog nooit eerder in Nijmegen geweest (of in ieder geval niet dat ik me kan herinneren) dus dit was wel even mooi om te zien. Hoewel het vrij warm was, hingen er genoeg donkere wolken.


We liepen nog even het centrum in, waar ik deze prachtige boekenzaak niet voorbij kon lopen: Dekker vd Vegt. Bovenstaande kasten staan vol met Engelse boeken! Ze hadden überhaupt ontzettend veel boeken. Ik heb drie boeken gekocht die je later in deze plog tegen gaat komen uit de English Library collectie van Penguin, die ik nog in geen enkele andere fysieke winkel heb gezien! Daarnaast hadden ze ook veel andere toffe boeken, zoals de William Shakespeare's Star Wars-serie door Ian Doescher. Wat een onwijs mooie boekenzaak!


Mijn vriend wilde ook nog even rondneuzen, alleen niet in de boekenwinkel maar in de V&D, waar hij verrassend leuke kleding tegenkwam. Ik maakte nog even een paskamer selfie terwijl hij wat kleding paste.


Rondwandelen door het centrum. Behalve dat Nijmegen een mooie stad is, heeft het ook onwijs veel toffe winkels.


Zoals de Primark! Mijn vriend en ik zijn wel even binnen gewipt maar hebben niet echt aandachtig rondgekeken. Ik had persoonlijk niet zo'n zin om uitgebreid rond te lopen, aangezien het super druk was en ik liever vroeg naar de Primark ga.


Het was echter wel een hele mooie winkel en wie weet ga ik er nog wel een keer heen. Hier de beauty afdeling.


Mijn vriend ging ik ook even op de mannenafdeling kijken en kwam terug met foto's van deze shirts. Bij de Primark hebben ze echt altijd de meest hilarische t-shirts.


We gaan weer huiswaarts. Er hingen de hele dag donkere wolken in de verte, maar ze komen nu toch wel erg dichtbij.


Het station van Nijmegen en Den Bosch (onze eindbestemming is Houten). Beide heel mooi omdat de perrons nog in een oude stijl lijken te zijn.


Mijn aankopen bewonderen. Ik heb drie boeken gekocht en een ketting bij de Primark (ik heb nog nooit zo'n klein tasje meegekregen).


Oehh nog meer wolken maar nog geen daadwerkelijke regen! Het heeft wel een mooi effect.


We zijn pas tegen zes uur thuis dus we besluiten een frietje te halen. Daarnaast hebben we allebei een kipburger en samen zes bitterballen. Jammie!


Bij de Primark hadden ze ontzettend veel toffe statement kettingen. Omdat ik er echter al drie heb en mijn vriend me wilde behoeden voor impulsaankopen, heb ik er maar één mee naar huis genomen. Er stond op dat 'ie €5 kostte, maar eenmaal bij de kassa bleek het maar €2 te zijn. Koopje!JAAA! Zoals ik al zei werd ik in de Dekker vd Vegt helemaal gek: er waren zoveel toffe Engelse boeken! Onder andere enkele boeken uit de Penguin English Library collectie. Deze collectie bevat klassiekers met illustraties van Coralie Bickford-Smith. The War of the Worlds door H. G. Wells wilde ik sowieso al graag hebben en verder nam ik Tess of the D'Ubervilles en The Picture of Dorian Gray mee.


's Avonds hadden mijn vriend en ik een filmavondje; we keken Bad Neighbours.


Snacks!


De kat kijkt ook mee.

Ik heb een heerlijk dagje gehad. Gezellig samen met mijn vriend genoten van een voor ons nieuwe stad en 's avonds een leuke film gekeken. Daarnaast ben ik óntzettend blij met mijn drie nieuwe boeken. Ik weet zeker dat ik in de toekomst nog wel vaker in Nijmegen zal komen maar dan voor een goeie shopdag ;)

17 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! Primark is zo'n leuke winkel om rond te snuffelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! Leuke boeken heb je ook gekocht ik vind The Picture of Dorian Gray en Tess of D'Urbervilles echt hele bijzondere boeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel gezellig uit! Ik wist niet dat Nijmegen zo een mooie stad is. Je nieuwe ketting vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke plog! Ik moest van mijn verloofde even terugscrollen naar je foto van die frietjes en burger! Hij mist dat zo erg hier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat is ook iets wat ik echt kan missen als ik niet thuis ben! X

   Verwijderen
 5. Leuke foto's en wat een mooie ketting!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. First time visits here, nice blog and sharing, I wish you to have a happy day~ =D

  Regards,
  (A Growing Teenager Diary Malaysia)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die hoes van je iPad schattig! Vind je ketting trouwens ook héél mooi. Leuk om zo een keer een kijkje te krijgen in je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Necklace is stunning!

  Would you like to follow each other? Let me know! :)

  fashion-babel.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke plog, je ketting van H&M is heel mooi! Nijmegen lijkt best een fijne stad, ben er zelf nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om zo'n plog bij te houden en leuk ook om te zien! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto's! Ik ben laatst ook in Nijmegen naar de Primark geweest, is inderdaad een mooie winkel. Mooie ketting heb je daar gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kettingen zijn echt super mooi!

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi hoor, ziet eruit als een leuk dagje!

  BeantwoordenVerwijderen