maandag 11 augustus 2014

Boeken Shoplog Juli

Ik heb weer een boeken shoplog voor jullie! Deze keer ook met veel cadeautjes (waaronder drie Game of Thrones-boeken) en natuurlijk boeken die ik zelf heb aangeschaft, waaronder wat boeken van mijn wishlist maar ook vier impulsieve aankopen. In totaal heb ik in juni en juli dertien (!!) boeken aan mijn verzameling toegevoegd, dus ik denk dat het binnenkort tijd is voor een grote schoonmaak op mijn boekenplank.

Eerder online:Woopwoop, ik heb drie nieuwe boeken uit de Het Lied van Ijs en Vuur-serie van George R. R. Martin (waar Game of Thrones op gebaseerd is). Hoewel ik momenteel veel in het Engels lees, heb ik er bij deze serie voor gekozen voor de Nederlandse versies te gaan. Ik denk dat deze boeken met de hoeveelheid aan moeilijke namen en gebieden al ingewikkeld genoeg is en ik wil niet dat de Engelse taal me dan beperkt in het genieten van de serie. De eerste vier delen -die bestaat uit vijf boeken- heb ik nu dus in mijn bezit, zonder dat ik een enkele letter gelezen heb, dus het wordt tijd om te gaan beginnen (het begint ook echt al te kriebelen). Ik neem sowieso het eerste deel mee op vakantie.


Hoewel ik momenteel de Harry Potter-boeken aan het herlezen ben, heb ik de serie niet eens compleet. Toentertijd las ik de boeken van mijn zus en kreeg ik ze enkele keren zelf voor mijn verjaardag: de laatste twee zijn echter nooit aan mijn collectie toegevoegd. Ik besloot beide boeken tweedehands op bol.com te bestellen. De Halfbloed Prins was in een goede staat, zeker gezien de magere €10 die ik ervoor betaald heb, maar De Relieken van de Dood was een teleurstelling. Ik kocht een paperback en kreeg een hardcover. Aangezien de verzendkosten om het boek terug te sturen de helft van de aankoopprijs zijn (ik betaalde €12 voor dit boek) en ik deze niet vergoed krijg (tweedehands gekocht), heb ik besloten het boek zelf te houden en door te verkopen. Iemand interesse? ;)


In mijn vorige shoplog kwam The Eyre Affair van Jasper Fforde voorbij en hoewel ik deze nog niet gelezen heb, besloot ik het tweede en derde deel uit de serie ook al aan te schaffen. Volgens mij zijn dit boeken waar je redelijk snel doorheen vliegt, dus het leek me handig vast wat op voorraad te hebben. Helaas verkoopt mijn favoriete online boekenverschaffer bol.com het tweede en derde deel niet in deze uitgaves, dus ik kocht Lost In A Good Book en The Well Of Lost Plots op Ebay. Hoe ontzettend tof zijn deze kaften? Net old-school filmposters.1984 van George Orwell is een echte klassieker (al dan niet, dé klassieker) als het gaat om boeken over privacy, het Big Brother-concept en totalitaire staten. George Orwell schreef dit boek in 1948 (gepubliceerd in 1949) over zijn angstaanjagende toekomstbeeld van 1984. Ik heb al veel over dit boek gelezen en na het lezen van The Circle werd ik steeds meer geïnteresseerd in dit onderwerp. Het is ook zeer gerelateerd aan mijn studie. Ik heb de kleine Penguin-versie gekocht en deze ga ik zeker meenemen op vakantie.Zowel Beroemde Levens, Beruchte Zelfmoorden als Monsters, Een Bizar Bestiarium heb ik in een impulsieve bui gekocht, het zijn ook niet echt boeken die doorgaans op mijn verlanglijstje staan. Ik moest wat tijd volmaken op de campus van de universiteit voordat mijn bespreking begon, waardoor ik besloot een wandelingetje in de studystory te maken, waar ze tevens niet-studiegerelateerde boeken verkopen. Er was een uitverkoop gaande (ik denk omdat het het eind van het studiejaar is) en ik was gelijk geïnteresseerd. Beroemde Levens, Beruchte Zelfmoorden lijkt me onwijs interessant omdat het over zeer bekende personen uit de geschiedenis gaat die zelfmoord hebben gepleegd. Hoe luguber dat misschien ook klinkt, ik ben benieuwd! Het is eigenlijk gewoon een soort geschiedenisles. Dit boek was afgeprijsd van €27,50 naar €5,- (holy shit).Daarnaast Monsters, Een Bizar Bestiarium, wat volstaat met prachtige kunstwerken en plaatjes. Ik heb een voorliefde voor mythes en saga's, en ik ben heel benieuwd naar de origine van veel "bekende monsters". Al kocht ik het boek vooral omdat het zo ontzettend prachtig is. Afgeprijsd van €19,95 naar €5,-.


Dit boek kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag, van de oudste broer van mijn vriend en zijn vriendin. Ik kende het nog niet, maar eigenlijk zijn dat de leukste cadeautjes: nieuwe boeken om mee in aanraking te komen. Het is non-fictie en een vrij klein boekje, dus ik gok dat ik er snel doorheen kan komen. Misschien wel iets leuks voor mee op vakantie (al heb ik al een behoorlijke stapel klaarliggen).Tot slot deze twee boeken die ik kocht ik in Amsterdam, in een winkel waar ik helemaal gek werd van liefde: English Bookstore (in de Kalverstraat). Het is dat ik mijn vriend bij me had, anders had ik er wel uren rond kunnen lopen. Alléén maar goedkope Engelse boeken (vooral pockets). Ik zou gerust speciaal voor deze boekenwinkel naar Amsterdam gaan, wat een pareltje. Ik kocht ten eerste The Greek Myths van Robin Waterfield. Ik heb al een boek over Griekse mythes (gekocht in Griekenland) maar dat is meer een informatieboek, terwijl hier de volledige verhalen instaan. Daarnaast The Man Who Saved Britain door Simon Winder. Een non-fictie boek over James Bond en wat hij in Groot Brittannië te weeg bracht. Beide deze boeken waren rond de €5,-.

17 opmerkingen:

 1. je hebt weer super leuke boeken gekocht, ik heb ook een aantal delen van game of thrones. en voor mij wordt het nu ook echt tijd om er in te beginnen. Veel leesplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat veel boeken! Harry Potter blijft leuk, vooral de films vind ik super gaaf. Leuk artikel! Haha, veel plezier met lezen, jij hoeft je de komende tijd niet te vervelen ;) .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Game of thrones is geweldig! Het zijn wel erg veel boeken zeg! veel lees plezier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow veel boeken heb je gekocht, harry potter heb ik allemaal al gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Ben de serie momenteel aan het herlezen! Ik realiseerde me echt niet hoeveel ik was vergeten.. X

   Verwijderen
 5. Je hebt echt veel boeken gekocht! Ik vind het zelf ook heerlijk om te lezen, maar ik heb er inmiddels nog zoveel liggen dat ik probeer om niet te veel meer te kopen nu haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke boeken! 1984 wil ik ook nog steeds lezen! En dat boek over zelfmoorden is er eentje die ik ook zelf zou kopen! Vind dat soort boeken altijd erg interessant. Ik vind het alleen raar dat Socrates erin genoemd wordt, want dat was toch echt een executie (werd immers gedwongen dollekervel te drinken). Maar ach, het lijkt mij alsnog een leuk boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat ook bij beschreven dat het inderdaad ten gevolge van zijn opgelegde doodstraf heeft plaatsgevonden, maar in het proces zelf lijkt Socrates deels voor deze uitkomst hebben gekozen (volgens het boek dan) omdat hij een bizar laag alternatief gaf voor de doodstraf, waar de jury bijna onmogelijk mee kon instemmen, en daarnaast de spot dreef met zowel de rechters als de jury. Daarnaast koos hij uiteindelijk zelf voor de gifbeker, wat het boek (samen met het proces) een "soort juridische zelfmoord" noemt. Ik hoop dat het zo iets duidelijker is!
   Lijkt mij in ieder geval ook super interessant! X

   Verwijderen
 7. Wauw, dat zijn veel boeken! En er zitten echt wel enkele toppers tussen! Dat weet ik doordat mijn mama heel veel leest, ikzelf eigenlijk niet. Enkel Harry Potter heb ik volledig uitgelezen :D

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel boeken, ik vind het altijd leuk om boeken te lezen! liefs irene

  www.madebyirenelouise.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super leuke boeken! :) Ik houd van boeken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinken als leuke boeken!! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoveel boeken zeg, waar hou je die allemaal? :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha geen idee. Ben momenteel mijn boeken ook aan het uitzoeken en oude/"niet-leuke" boeken weg aan het doen om weer ruimte te maken! X

   Verwijderen
 12. Wat een hoop boeken! Veel leesplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zijn aardig wat boeken die je gekocht hebt, veel plezier ermee!

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen