dinsdag 15 oktober 2013

Prisoners

Thriller waarin Hugh Jackman het recht in eigen handen neemt wanneer zijn dochter en haar beste vriendin worden ontvoerd

De dochter van een timmerman uit een klein dorp wordt samen met haar beste vriendin ontvoerd. Wanneer de politiezoektocht niets oplevert, gaat de man zelf op onderzoek uit. Hierbij loopt hij een rechercheur uit de grote stad voor de voeten.

-film1Toen mijn vriend en ik de trailer van de voor ons toen onbekende film Prisoners zagen, waren we gelijk onder de indruk. Een paar weken terug zijn we naar de bioscoop geweest en nogmaals was ik onder de indruk: wat een film.

Prisoners begint als twee Amerikaanse gezinnen samen Thanksgiving vieren. Het is één en al geluk, totdat de twee dochtertjes van beide gezinnen vermist raken als ze samen van het ene huis naar het andere lopen. De schrik zit er gelijk goed in en de families gaan op zoek. Het mag niet baten: de meisjes zijn niet te vinden en de politie wordt ingeschakeld, met Jake Gyllenhaal als rechercheur die het onderzoek leidt. De vaders, waar onder Hugh Jackman, hebben zelf het idee dat het iets met een oude camper te maken heeft die een tijdje in de straat stond. Als Jackman het idee krijgt dat de politie niet meer goed genoeg het onderzoek leidt, neemt hij het heft zelf in handen, waarin hij wel erg ver doorslaat.


Prisoners is een ontzettende spannende film, die je continu doet afvragen wat er nou gebeurd is. De spanning is soms bijna drukkend. Zowel Gyllanhaal als Jackman vond ik ontzettend goed en vooral het bizarre personage van Jackman, die uit wanhoop wel hele gekke dingen gaat doen, greep me echt. Hoewel je het echt niet met zijn acties eens bent, wordt er toch nog zo'n draai aan hem gegeven dat je ook niet tegen hem bent. Dit ook zo met Paul Dano, die de man met de camper speelt. Het blijkt een man met rare trekjes die voortdurend verdacht is, maar toch voel je met hem mee.

Er zaten meerdere aparte wendingen in deze film en ik had het einde totaal niet zo zien aankomen. Ik vond het echt een ontzettend goede en spannende film, met een drukkend sfeertje en een ingewikkeld maar tof verhaal. Als je van misdaadfilms of thrillers houdt, raad ik deze film zeker aan. Het is een lange film, maar niet té lang. En o ja, had ik al gezegd dat de heerlijke Jake Gyllenhaal erin speelt?


4 opmerkingen:

  1. Afgelopen weekend heb ik 'm in de bioscoop gezien. Wat een fantastisch verhaal! Het zat steengoed in elkaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt zeker heel interessant maar ook erg dramatisch, dus je moet er maar net zin in hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog nooit van deze film gehoord, maar lijkt me heel leuk! Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen