donderdag 8 augustus 2013

Strandvakantie Tips

Ik heb een hekel aan last minute inpakken. Ik ga sowieso het gevoel wel hebben dat ik iets vergeet, laat staan als ik mijn koffer in haast en niet weloverwogen heb moeten inpakken. Vandaar dat ik meestal zeer op tijd begin. Dit jaar begon ik eerst met een lijstje en daarna ben ik beetje bij beetje outfits gaan uitkiezen, boeken gaan selecteren en belangrijke dingen gaan kopen. Toch vergeet ik meestal wel iets, of kom ik er op vakantie achter dat dat ene product ook wel fijn was geweest. Vandaag ga ik jullie enkele dingen laten zien die ik erg handig vind op een warme strandvakantie en die mij snel tijdens het inpakken ontgaan.
Ten eerste: bikini's en een badhanddoek. Nou zul je je bikini waarschijnlijk niet snel vergeten, maar ik moet toegeven dat ik nog niet aan mijn badhanddoek had gedacht (terwijl die zo mooi nieuw en panterprint-achtig is!). 


Op een warme vakantie heb ik geen zin om mijn gezicht vol te plamuren met foundation, concealer en poeder. Veel te veel moeite en het druipt er toch zo weer af. BB cream is daarom een life saver. Meestal doe ik helemaal niks op -behalve een beetje mascara- maar soms heb je toch zin in wat meer. Daarnaast werkt BB cream ook nog eens heel voedend en hebben de meeste SPF. 


Als je dan al make-up opdoet, is er een grote kans aanwezig dat je geen zin hebt in je stappenplan van face wash, tonic, nachtcrème etc. Bovendien is het ook een beetje zinloos om dat allemaal mee te zeulen. Reinigingsdoekjes werken snel en makkelijk, en nemen niet veel ruimte in.Mini's zijn ideaal om mee te nemen op vakantie -bovenstaande heerlijke bodylotion van Badhi bewaar ik al maanden voor mijn vakantie: de geur is zo goed en dat pompje is verrekte handig- maar je kunt ook gewoon lege flesjes kopen. Ik ga mijn flesjes vullen met shampoo, conditioner en showergel. 


Droogshampoo. Hoewel ik mijn haar waarschijnlijk elke dag ga wassen -ik haat zand- kan het geen kwaad droogshampoo mee te nemen voor het warme weer. Die ene dag dat je het net niet wast, is het vast ineens ontzettend vet... 


Iets wat je waarschijnlijk niet snel vergeet: zonnebrand. Maar wat je misschien wel snel vergeet: aftersun. In ieder geval, dat is mij al enkele keren overkomen. En ik verbrand bijna altijd wel een beetje (bij de randjes van mijn bikini gaat het nooit goed). 


Het is sowieso een aanrader nagellakremover mee te nemen. Ik had dit vorig jaar niet gedaan, in de veronderstelling dat ik op vakantie mijn nagels toch niet ging doen, maar na enkele dagen zwemmen in het zoute water was mijn nagellak aan het breken. Zo'n spijt dat ik niks mee had genomen. Maar waar het hier eigenlijk omgaat, is een Dip & Clean nagellakremover. Die is klein en compact, en werkt snel. Handig voor een snelle nagel beurt!


Een slaapmaskertje voor in het vliegtuig of plaats van bestemming -waar de ramen misschien niet zo goed zijn afgedekt- en een fleurig naamplaatje voor je koffer die je tevens goed laat zien welke koffer van jou is.


Zonnebrillen! Ook iets wat ik snel vergeet. Vier is wel genoeg toch?


Ten slotte is het vreselijk als je haar los over je schouders hangt met warm weer. Je rug maar vooral je nek zullen je dit niet in dank afnemen. Daarom is het verstandig genoeg elastiekjes mee te nemen en misschien iets van een haarbandje om je haar uit je gezicht te houden.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips had. Misschien niet meer voor dit jaar -volgens mij zijn de meesten al weggeweest- maar anders voor volgend jaar. Ik neem het er in ieder geval nog even van in Griekenland :) 

6 opmerkingen: