dinsdag 12 februari 2013

Definitely, Maybe

Het is nooit te laat om de klok terug te draaien, en er misschien een happy end aan te breien.

Ryan Reynolds speelt Will Hayes, een dertiger uit Manhattan die in een scheiding verwikkeld is. Dan begint zijn tienjarige dochter Maya (Abigail Breslin) hem uit te horen over het leven dat hij leidde voor hij getrouwd was.
Will begint haar zijn romantische ups en downs te vertellen, over het buurmeisje Emily (Elizabeth Banks), over zijn beste vriendin en zielsverwante April (Isla Fisher) en over de bruisende, vrijgevochten Summer (Rachel Weisz)... drie romances... drie gebroken harten.Wanneer Maya de stukjes van haar vaders romantische puzzel probeert samen te leggen, begint ze in te zien dat de liefde toch niet zo eenvoudig of makkelijk is als ze dacht. Will, van zijn kant, beseft dat het in de liefde nooit te laat is voor een tweede kans.
-bol.com


 In Definitely, Maybe vertelt Will Hayes (Ryan Reynolds) zijn dochter het verhaal over de liefdes in zijn leven. Hij vertelt over zijn jeugdvriendin Emily, zijn beste vriendin en girlfriend April en Summer, dat meisje dat hij nooit echt kon krijgen. Het is aan zijn dochter te raden wie van de vrouwen nou haar moeder is. Terwijl hij dit doet, vertelt hij veel meer over zijn leven daarnaast en leer je hem kennen als een lieve, grappige -knappe!- man die zeker geen aandacht te kort is gekomen. Zoals zijn dochter ook zo mooi zegt, "What's the boy word for slut?". Waarop Will antwoordt: "They still haven't come up with one yet, but I'm sure they are working on it."

Ik heb genoten van deze gezellige, lieve en grappige film. Hoewel ik hem al een tijdje wilde zien, sprong hij er nooit echt uit voor mij om hem ook echt te gaan kijken. Toen 'ie op tv kwam, greep ik mijn kans. Definitely, Maybe heeft een originele verhaallijn. Voor een romantische komedie zitten er veel momenten in die je -of in ieder geval ik- niet had verwacht.


Hoewel je eigenlijk de hele film op zoek bent naar de vrouw met wie hij uiteindelijk getrouwd is en een kind heeft gekregen, krijg je ook een favoriet. Je begint steeds meer te hopen dat één bepaalde vriendin de uiteindelijke dame in kwestie is. En als dat dan niet zo blijkt te zijn, ben je nog teleurgesteld ook. Gelukkig heeft deze film, zoals elke film van dit genre, een happy end, en kun je met een gerust hart gaan slapen. Ik heb genoten van deze film en ik raad hem zeker aan voor een rustig filmavondje.


8 opmerkingen:

 1. Lijkt me een erg mooie film die ik zeker moet kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was deze op tv dan? Heb ik dan jammer genoeg gemist!
  Wil deze ook graag zien, lijkt mij een heerlijk film om samen te kijken met een bak vers gebakken popcorn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja twee weken terug ergens! Jammer dat je hem gemist hebt, was indeed een heerlijke film :)

   Verwijderen
 3. De film klinkt echt leuk! Ryan Reynolds is ook best bekend, dus dat is leuk. Ik zal hem onthouden voor als ik een keer zin heb in zo'n film.

  BeantwoordenVerwijderen