donderdag 19 november 2015

Plog 09-11-15 Dagje Efteling

Dagjes uit zijn het leukste om te ploggen, dus vandaag een photolog van een dagje Efteling met vriendlief. We hadden allebei net hele drukke weken achter de rug, dus samen een dagje doorbrengen zonder studiezorgen leek ons een goed idee. Het was onwaarschijnlijk rustig in de Efteling; heerlijk


Goedemorgen! Het wekkertje is gegaan en vriendlief en ik gaan ons langzaam maar zeker (beide totaal geen ochtendmensen) klaarmaken voor ons dagje Efteling!


We besluiten het "luxe" aan te pakken en kopen op Centraal Station Breda ons ontbijt, en eten dat op in de trein naar Tilburg. Jammie. Vanuit Tilburg pakken we de bus naar Kaatsheuvel.


HALLO EFTELING! Ik heb er zin in! De Efteling is op Disneyland Parijs na mijn favoriete attractiepark. Het lijkt rustig. Goeie selfie met vreselijke gezichtsuitdrukking erbij en ik ben klaar voor onze dag! Vriendlief regelt zoals altijd het kaart-gedeelte.


Al kan ik via de applicatie ook een beetje meedoen. Dit is echt een tip trouwens: als je je gps aanzet, kun je zien hoe lang de wachttijden zijn bij alle attracties (en hoe lang je moet lopen voordat je er bent).


We besluiten als eerste naar de Droomvlucht te gaan, wat een ontzettend goede keuze blijkt te zijn aangezien daar een tijdelijke storing is. Top. Dan maar de Villa Volta in.


Op naar de Vogel Rok, waar het pas echt opvalt hoe rustig het is. Die doen we dus gelijk maar twee keer. BOEM.


Carnaval Festival! Met dat heerlijke liedje wat je nog dagen achtervolgt.


Vriendlief is duidelijk nog niet zo enthousiast als ik (of misschien ben ik iets té enthousiast), dus tijd voor een oppeppende koffie.


En dan op naar de Baron 1898. Een van de redenen waarom we zo graag weer naar de Efteling wilden, was deze nieuwe attractie.  Hier was stond een klein rijtje, maar toch wilden we graag op de eerste rij. Onwijs gaaf! De attractie ziet er super goed uit, het verhaal eromheen is weer erg leuk (en bouwt de spanning goed op) maar de achtbaan zelf vond ik ook super tof. Nice one!


We pakken De Vliegende Hollander ook gelijk even mee.


Dan is het tijd voor de lunch. We nemen beide een overheerlijke maar ontzettend overpriced Turkse Pizza.


Op weg naar de Fata Morgana. Oooh ik hou zo erg van de Efteling.


Volgens mij heb ik nog nooit zonder andere mensen (behalve dan diegenen met wie ik naar de Eftelig was natuurlijk) in een bootje in de Fata Morgana gezeten. Party all by our selves. 


Dan alsnog maar naar de Droomvlucht, die volgens mijn app inmiddels open is (wat zeg ik, ontzettend handig die app). Onderweg pakken we ook nog even de Piranha en de Bobslee mee. En overal kunnen we zo de attractie in, zonder wachtrij. Wat een luxe.


's Ochtends hadden we al kaartjes gehaald voor de Raveleijn show, die we allebei pas één keer eerder hadden gezien. We besluiten goed voorbereid naar binnen te gaan: met een grote zak snoep en een zuurstokje voor yours truly. 


Ik blijf dit toch wel tof vinden. Het decor is erg mooi, er komen vogels en paarden voorbij en het verhaal is ook wel grappig. Plus, even zitten op zo'n dag waarbij je continu loopt is ook niet verkeerd.


Eigenlijk is deze plog gewoon een opsomming van attracties. Ook leuk. Hierbij Joris en de Draak, waar we ook twee keer in zijn geweest. Blijft een toffe achtbaan, die altijd weer sneller gaat dan je verwacht.


Aangezien het zo rustig is, hebben we zelfs na afronding van onze "planning" (zo'n dagje Efteling vergt veel administratie) nog tijd over. Nog maar twee keer (!) de Baron in dan, waar inmiddels geen rij meer staat.


Hoewel mijn vriend hier minder fan van is, wil ik áltijd ook nog even het Sprookjesbos in. Ik vind het Sprookjesbos er zo leuk uitzien. Daarnaast roept het ook genoeg nostalgische gevoelens op; niet alleen aan alle keren dat ik er vroeger ben geweest, maar ook omdat mijn opa en oma vroeger een sprookjesboek hadden met sprookjes van Hans Christian Andersen (waarvan ik nu ook een mooie variant heb), waar de meeste sprookjes uit het Sprookjesbos uitkomen.


Als afsluiter kijken we nog naar de watershow, die toch ook wel ontzettend tof blijft.


En weer naar huis. We eten in Breda bij de MacDonalds en brengen de rest van de avond op bed door; zo'n dagje is toch vermoeiend.

In de bus van de Efteling naar Tilburg maakten we nog iets raars mee; een ruzie liep uit de hand en vriendlief en ik waren degenen die zorgden dat het geen vechten wordt. Op het moment dat de twee mannen gingen staan, zei ik gelijk "dat het zo niet hoeft" (het floepte er gewoon uit) waarop mijn vriend er zelfs tussen moet gaan staan. Terwijl de overige busgangers (en de bus zat propje vol) stil zitten en doen alsof er niets aan de hand is. Je denkt altijd dat op het moment dat iemand er iets van zegt (de ruzie was namelijk al een behoorlijke tijd aan de gang, terwijl de hele bus stil meeluisterde), er wel meerderen zullen ingrijpen, maar dat was nu dus niet het geval. Hoe dan ook, bizarre ervaring. Zoals één van mijn vriendinnen zo mooi zei: het stond in schril contrast met de leuke dag die we hadden gehad.

5 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik ben er laatst ook nog geweest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je veel leuke attracties kunnen doen zeg! De Efteling staat zeker op mijn verlanglijstje om eens naartoe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil snel ook weer eens naar de efteling

  BeantwoordenVerwijderen
 4. owww dat is dus die foto van Fata Morgana Efteling, wat leuk zeg. Wel knap van je dat je zo een sterke maag hebt, ik kan echt niet in een achtbaan of iets dat te snel gaat :-(

  BeantwoordenVerwijderen