donderdag 4 juni 2015

Plog 28-05-15 Dagje Amsterdam; Game of Thrones Exhibition

Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel weten, ben ik behoorlijk geobsedeerd door Game of Thrones. Zowel de tv-serie van HBO als de originele boeken van George R.R. Martin houden mij compleet in de ban. Mijn vriend deelt mijn liefde voor de tv-serie (nadat ik er vorig jaar mijn mond maar niet over kon houden, heeft hij een inhaalslag gemaakt) en toen het duidelijk werd dat de Game of Thrones-expositie weer naar Nederland kwam, was het vrij duidelijk dat we wilden gaan. Zo gezegd, zo gedaan; donderdag 29 mei gingen we naar de Game of Thrones Exhibition en daarnaast plakten we er gelijk een dagje Amsterdam aan vast. Bovendien moest NAC 's avonds voetballen (nacompetitie; helaas weten we nu hoe die geëindigd is...), dus als trouwe fan wilde het vriendje dat ook zien. Kijk met me mee naar mijn 28 mei...





Goedemorgen! Ik word vijf voor acht wakker; letterlijk vijf minuten voordat mijn wekker zou afgaan. Netjes. Ik check nog even mijn Facebook, Instagram en mijn blog en ik lees nog even wat uit Middlemarch van George Eliot (deze dikke klassieker heb ik inmiddels uit!).


Look & Outfit of the day. Ketting, rokje, schoenen en tas van de H&M; shirt van de Primark; leren jasje van de Vero Moda.


Wandelingetje naar de bushalte.


En via Breda Centraal, waar mijn vriend en ik samenvoegden, met de trein naar Amsterdam.


Hallo Amsterdam! Het belooft een mooie dag te worden; check die blauwe lucht.


Na een bustochtje komen we aan bij de Westergasfabriek, waar de tentoonstelling zich bevindt. We hadden kaartjes (die overigens gratis waren; er werd alleen gebruik gemaakt van kaartjes zodat het niet overvol zou worden) voor twee uur (tot drie uur) en waren er rond kwart over één al. Om half twee zouden de deuren pas voor ons geopend worden...


Dus besloten we een rondje te wandelen in het nabij gelegen park. Hoewel ik vergeten was gelijk een foto te maken (ploggen is ook een kunst) zat dit park vol met eenden, reigers en we zagen zelfs een muisje voorbij hobbelen.


Om half twee was het dan eindelijk zo ver... We gingen de Westergasfabriek in waar we vervolgens nog een half uur moesten wachten. De spanning werd zo wel goed opgebouwd.


De expositie zelf was heel leuk. Niet al te groot, maar eigenlijk precies wat ik er van verwacht had. Ik denk dat we ongeveer een half uurtje rond gelopen hebben. Hierboven zie je de jurk van Daenerys Targaryen en één van haar draakjes en de outfits die Cercei, Joffrey en Margaery tijdens de Purple Wedding aan hadden (die "ene" aflevering met Joffrey ;)).


Toen we binnenliepen gaf "het personeel" gelijk aan dat het verstandig was om gelijk door te lopen naar de liften achterin, waar je met een Oculus Rift (virtual reality headset) de 4d Experience "Ascend the Wall" kon ervaren. Erg tof. Je moest in hokje gaan staan met de Oculus Rift op; het hokje leek op de lift die je de muur op kan brengen. Vervolgens leek het door wat je zag, hoorde en voelde (hier en daar voelde je wind blazen!) alsof je met de lift langs de muur omhoog ging. Bovenop de muur stapte je uit de lift, liep je een stukje over de muur en aan het eind was er nog een soort spannend momentje (ik schrok in ieder geval even goed).


Nog meer bekende outfits: de jurk van Ellaria tijdens het gevecht van Oberyn, de outfit van Oberyn zelf, een White Walker en de rode jurk van Melissandra (onze eigen Carice van Houten).


De "magische" ketting van Sansa; "Zwarte amethisten uit Asshai. De zeldzaamste sort, bij daglicht zijn ze van onvervalst donker purper (..) Het is magisch, moet je weten. Wat je daar hebt, betekent gerechtigheid. Het bekent wraak voor je vader. Het betekent naar huis." (De Strijd Der Koningen - George R.R. Martin). Daarnaast de kroon van Joffrey en achterin het kroontje van Margaery.


Ik moest natuurlijk ook even van de gelegenheid gebruik maken om op de Iron Throne te kunnen zitten.


Nog wat andere originele plaatjes. Waaronder twee foto's als White Walker.


Klaar! Ik nam natuurlijk nog een klein "souvenirtje" voor mezelf mee, waarvan je aan het eind van deze plog een foto ziet. Ik kreeg later in Amsterdam nog aanspraak om mijn tasje, hoe de expositie was geweest ;)


Mijn vriend en ik hadden inmiddels wel een beetje trek gekregen en toen we vooraf ons wandelingetje deden kwamen we een leuk bakkerijtje tegen. Daar gingen we nu langs voor een ham-kaas croissant voor het vriendje en een brownie voor mij.


We besluiten naar het centrum te wandelen en eten onze snacks onderweg op, al genietend van onze mooie hoofdstad.


Ja hoor, een foto van het vriendje! De eerste op mijn blog. Ik heb netjes even toestemming aan hem gevraagd. Ik vond de foto zo grappig, omdat hij zo sneaky naar de camera kijkt.


Ik wilde graag nog even een boekentour doen. We gingen ten eerste naar The English Bookshop die aan het einde van de Kalverstraat zit (en waar ik al eerder geweest ben). Hier verkopen ze veel goedkope paperbacks. Ditmaal kon ik helaas niets aantrekkelijks vinden. Daarnaast wilde ik heel graag naar Waterstones en The American Book Center, waar ik beide nog nooit geweest was. De linkse foto is in Waterstones.


Onderweg naar The American Book Center.


Hoewel ik zowel Waterstones als The American Book Center onwijs mooi vond en vooral erg onder de indruk was van de collecties, heb ik niets gekocht en liep ik redelijk teleurgesteld weer naar buiten. De boeken waren gewoon erg duur, zeker in verhouding tot bijvoorbeeld de BookDepository. Maar aangezien ik me realiseer dat dat geen vergelijken is; ook in verhouding tot Dekker vd Vegt in Eindhoven. Balen.


Na nog enkele winkels in te zijn gehopt (het vriendje heeft een nieuwe jas gekocht), nemen we rond zes uur de trein richting Breda. Ik heb toevallig nog wat oudere afleveringen van seizoen vier van Game of Thrones op mijn iPad staan, dus om geheel in de sfeer te blijven besluiten we die te kijken.


In Breda rijden we naar de Burger Bar om daar avond te eten. Jammie!


En dan schuiven we bij hem thuis op de bank om Roda JC - NAC te kijken, een wedstrijd uit de nacompetitie (inmiddels is NAC gedegradeerd). Ik kijk half voetbal en en half naar leuke boeken online; aangezien ik vandaag tegen verwachting in geen boeken gekocht heb, vind ik dat ik deze maand weer wat leukerdjes mag kopen.


Na de voetbal werkte mijn vriend nog een beetje aan zijn scriptie en ben ik in bed gedoken met een boek. Hierboven nog even wat ik bij de expositie kocht: een Funko figuurtje van Khal Drogo. Ik had Daenerys Targaryen vorig jaar al op Ebay gekocht, dus ik kon Khal Drogo nu niet laten staan (voor €13 overigens ook goedkoper dan ik ze online kan vinden).

13 opmerkingen:

  1. Oeh, leuke plog zeg! Grappig, ik stouw de boeken die ik lees ook altijd vol met van die kleine HEMA plakkertjes - ideaal. Ben nog steeds erg benieuwd naar je review van Middlemarch! Het bakkerswinkeltje is trouwens een keten, denk ik, want hij zit ook hier in Utrecht. Daar heeft ie een winkel aan straatniveau en een zitgedeelte aan de gracht, in een werfkelder. Super gezellig! Oh enne, dat zijn precies de drie boekwinkels waar ik ook altijd langs ga. Waterstones is altijd zo fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt hè, geeft jezelf een beetje overzicht! Ik ga deze week denk ik de review voor Middlemarch schrijven dus die komt zeker binnenkort online! X

      Verwijderen
  2. Aah super tof, ik twijfelde ook nog om naar die expositie te gaan! Vooral omdat ik op de Iron Throne wilde haha. Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuke dat je naar de expositie bent geweest.. Leuke plog ook!
    Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke plog! Ziet er uit als een gezellige dag! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke plog! Ik moet nog steeds een keer aan Game of Thrones beginnen, maar het ziet er wel heel leuk uit! Ik vind het vaak ook wel teleurstellend hoe de Engelse boeken hier geprijsd zijn in de fysieke winkels; bij Book Depository is het inderdaad vaak goedkoper!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pff echt hè, en dan zijn Engelse boeken (zelfs in fysieke winkels) alsnog veel goedkoper dan de Nederlandse varianten. Het blijft een dure hobby ;) X

      Verwijderen
  6. Leuke plog, zag er leuk uit!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke foto's! Ik moet nog steeds een keer gaan beginnen met Game of Thrones haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. leuke plog.! ik ben zaterdag naar de exhibition geweest ♥ vond de oculus rift erg gaaf gedaan xx liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk artikel! De exhibition leek me zoooo gaaf maar ben jammer genoeg niet gegaan, maar had graag gewild! En de boekwinkels in Amsterdam zijn inderdaad erg prijzig vergeleken met Bookdepository. Ik ga er meestal alleen naar toe voor inspiratie en thuis zoek ik de boeken wat voordeliger op, want de winkels zelf zijn wel prachtig om in rond te lopen :)

    BeantwoordenVerwijderen