zaterdag 7 december 2013

Winter Wonderland: Christmas Decorations

Zondag 2 december vierden we bij mij thuis Sinterklaas, dus voor mij is het alweer tijd voor de volgende feestdagen: kerst. Hoe we vorig jaar nog op wintersport gingen in Oostenrijk, zijn we dit jaar de hele kerstvakantie lekker thuis. Ik zal hier en daar wel moeten werken, maar over het algemeen wordt het lekker eten, kerstfilmpjes kijken, boeken lezen, bloggen en GTA V op de ps3 van mijn vriend spelen (hihi). Ik vond het dus niet geheel ongepast om mijn kamer een beetje op te vrolijken met een kerstsfeertje. Ik heb een klein kamertje, dus ik kan niet té ver gaan, maar toch heb ik wat leuke dingen neergezet. Kijk met me mee...



Niet echt een kerst accessoire, maar wel nieuw én erg winterproof: een heerlijke, warme woondeken. Zoals jullie weten studeer ik aan de universiteit, wat inhoudt dat ik veel dagen thuis ben (in ieder geval nu in mijn derde jaar). Ik heb het snel koud en dit dekentje is my new best friend. De woondeken is 150 bij 200 cm (woowie), heeft een heerlijke zachte bovenkant van fake fur en een binnenkant van fleece. Deze kostte me overigens €14,99 en is nu tijdelijk verkrijgbaar bij de Lidl.


Deze twee schattige monstertjes heb ik twee jaar geleden bij de Blokker gekocht (daar hebben jullie nu dus niets meer aan, you're welcome). Zowel het rendiertje als het sneeuwpopje zijn een soort van kleine knuffeltjes, die je daarnaast ook nog in je kerstboom kan hangen. So cute. 



Deze twee glazen zijn van Riviera Maison en hoewel ze eigenlijk niet zo bedoeld zijn, heb ik er waxine lichtjes in. Het geeft een leuk effect als ze branden. Ze zijn inmiddels al wel redelijk vies omdat ik ze regelmatig gebruik... misschien binnenkort maar eens tijd voor een wasbeurtje.




Dit leuke hoekje staat vol met nieuwe dingetjes. De twee knuffelbeertjes komen van de Avri, een tuincentrum dichtbij Breda. Ze heten Ben en Jerry (de grijze is Ben en de witte Jerry, al neem ik aan dat dat wel duidelijk was, die witte schreeuwt gewoon om een naam als Jerry). Ze hebben bovendien leuke wintertruitjes aan. Het dienblaadje heb ik een tijdje terug op een woonparty gekocht van een vriendin van me. De twee kaarsenhoudertjes met rendieren heb ik van de goedheilig man gehad op twee december. Ik vind ze vooral heel leuk omdat het kaarslicht er zo mooi doorheen schijnt. Ten slotte komt het kleine gozertje uit Oostenrijk, die heb ik daar vorig jaar meegenomen.


De grote sneeuwpop kocht ik bij de Intratuin. Het kleine kerstmannetje (of wat het ook moet voorstellen) en het kleine koeienbelletje komen beide ook uit Oostenrijk, alleen deze zijn iets ouder: ik heb ze volgens mij een paar jaar terug tijdens de wintersport gekocht. Het zijn leuke herinneringen van een prachtig land en heerlijke vakanties.


Dit rendier heb ik gehad van een ver familielid die mijn ouders nog veel spreken. Het is vrij kitch (het hele beeldje is bedekt met glitters die gelukkig niet al te erg opvallen) maar ik vind 'm toch wel leuk staan. Het uiltje hebben jullie al kunnen zien in mijn Primark shoplog: het is een beschilderd potje met daarin een vanille kaars. Ik heb hem nog niet aan gehad, maar ik vind het uiltje zo leuk.


Met sneeuwbollen heb ik altijd iets gehad. Inmiddels heb ik mijn verzameling weggedaan maar ik blijf er een zwak voor heb. Dit kleine engeltje (met een lief beertje in de hand) heb ik vorig jaar tevens in Oostenrijk gekocht en hij staat nu op mijn make-up kastje.


Niet echt een kersthoekje, maar desalniettemin toepasselijk. De kaars met de kandelaar kreeg ik een paar jaar terug voor mijn verjaardag van mijn oom en tante (misschien toch maar eens opbranden, maar het ziet er gewoon zó leuk uit). De grote glazen pot met kaars kocht ik dit jaar bij de Blokker, al hebben ze momenteel ook soortgelijke goedkopere versies (kleiner en zonder kaars) bij de Action. Ten slotte een kleine clutch die ik vorig jaar van mijn moeder heb gekregen.


Als laatste iets wat er al een tijdje hangt, maar naar mijn mening toch wel winter-achtig is en bovendien een hele leuke herinnering: deze oorwarmers uit Disneyland. Afgelopen februari ging ik voor een aantal dagen met mijn vriend, zus en haar vriend naar Disneyland Parijs. Ontzettend gezellig en "magisch". Omdat het echter wel behoorlijk koud was, kocht ik deze schattige oorwarmers met Minnie Mouse oortjes en een strikje. Inmiddels hangen ze aan mijn rek.

Dat je nog niet op je zelf woont, wil niet zeggen dat je niets kan versieren. Breng je kamer in een kerstsfeer en breng er de koude winteravonden door onder een dekentje, met kaarsjes aan en een goede film op.

23 opmerkingen:

  1. die knuffeltjes zijn heel cute! Leuke post!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend gezellig en sfeervol! Die monstertjes zijn zo ontzettend leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat heb je het leuk versiert! Ik zit in twijfel of ik mijn kamer ook om tover tot een kerst sfeer, maar als ik dit zie begint het toch te kriebelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg mooi :D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te zien! Ik krijg echt al zin om mijn kamer om te toveren tot een kerst sfeer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke decoratie! Ik krijg al zin in de kerst. Mijn ouders hebben vandaag de kerstboom gehaald, nu nog versieren! x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aaaaww wat een superschattige decoratie allemaal! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk! Kerstversieringen zijn altijd zo gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuk! En wat een schattige knuffelberen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke kerstversieringen allemaal! Nu krijg ik zin om mijn kamer ook een beetje op te fleuren om alvast in de sfeer te komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke winterse foto's! De knuffels zijn zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke decoratie voor kerst! Ik ben gisteren ook druk bezig geweest, maar ik heb niet zoveel sfeer als bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat 'n leuke kerst-spulletjes heb je! Ik vind vooral die knuffelbeertjes super schattig! ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik krijg hier echt een heerlijk winters gevoel van <3 Ik kan echt niet wachten tot het gaat sneeuwen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt leuke foto's! Brengt me meteen in de kerst/winter sfeer. En dat uiltje is echt schattig ^^

    BeantwoordenVerwijderen