dinsdag 10 december 2013

The Perks Of Being A Wallflower

Een ontroerend drama over de prachtige hoogtepunten en verschrikkelijke dieptepunten op de weg van tiener naar het volwassen leven. De film behandelt de voor velen herkenbare onderwerpen als populariteit, eerste liefde en seks - en de echte vrienden die je tijdens alle verwarrende en lastige situaties door dik en dun bijstaan.
-bol.com

Flaptekst boek:
Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama's, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt. Aan jou.


Een maand terug schreef ik nog over The Bling Ring, nu kom ik met The Perks of Being a Wallflower, óók met Emma Watson. Zien we de rode draad hier? Hoe dan ook, een jaar terug schreef ik over het boek De Belevenissen van een Muurbloem. Ik was gegrepen en gelijk nieuwsgierig naar de film, die toen al uit was in de bioscoop. Toch stond ik blijkbaar niet zó te trappelen om 'm te zien, want het duurde nog een jaar. Inmiddels is het dan zo ver en heb ik de film gezien, and I loved it (oeps, heb ik het nou al verklapt?).

Charlie is vijftien jaar en gaat naar de bovenbouw. Hij is op zoek naar nieuwe vrienden, maakt deze ook en leert hoe het is om een beetje uit zijn comfort zone te treden. Hij komt erachter hoe hij met vrienden om moet gaan en maakt niet altijd de juiste keuze's, maar daar leert hij van. Hij lijkt misschien nogal sociaal ongemakkelijk, maar achteraf blijkt dat er meer speelt dan slechts pubertijd. Charlie heeft soms last van donkere momenten waarin hij zichzelf helemaal kwijtraakt en dit is niet zomaar, er is iets naars voorgevallen... (die drie puntjes zorgen wel echt voor een onheilspellend sfeertje hè?).


Ten eerste vond ik de casting van deze film erg goed. Naar mijn idee kwamen de karakters goed over met de personages uit het boek. Ik had Charlie alleen wat kleiner en magerder voorgesteld, maar ik was snel aan hem gewend. 

Het mooie aan deze film vond ik, dat het zo echt was. Er is duidelijk veel tijd aan de personages besteed en met de meeste heb je ook echt een band. Bovendien komen er veel onderwerpen aan bod waar tieners waarschijnlijk veel mee in aanraking komen. Ik vind het een mooie manier om hier aandacht aan te besteden (drugs, alcohol of erachter komen dat je homo bent (niet Charlie hoor, niet dat je denkt dat ik even een spoiler weggeef)). Vooral met Charlie leef je echt mee. Hij lijkt het zo moeilijk te hebben en je wilt zo graag dat hij het goed heeft, dat hij gelukkig wordt.


Hoewel ik denk dat deze film vooral fantastisch en misschien zelfs heel behulpzaam is voor tieners rond de vijftien jaar, heb ik er ontzettend van genoten en weet ik zeker dat ik de film nog vaker ga zien. Ik vond het boek al heel goed en de film doet er zeker niet voor onder. Er zitten prachtige quote's in ("we accept the love we think we deserve"/"And in that moment, I swear we were infinite.", om er maar twee te noemen), mooie muziek en goede acteurs en actrices. Emma Watson blijft sowieso een favoriet. Zeker een aanradertje deze film!


Bron foto's 1, 2

7 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op Emma Watson! Benieuwd naar deze film. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal en de film!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de film gezien en deze is inderdaad erg boek, ik ben nu ook bezig in het boek. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geweldige film! Ook logan lerman en emma watson zijn zulke leuke acteurs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. is echt een goeie film had hem in de bioscoop gezien.

  BeantwoordenVerwijderen