dinsdag 17 september 2019

Hello September"I solemnly swear I am up to no good."
~
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Work

Het jaar vliegt weer aan ons voorbij. Ik heb alweer dik vijf maanden mijn nieuwe contract; hoewel ik nog steeds aan het leren ben, merk ik dat ik me de systemen steeds meer eigen maak. Ik kan punten waar ik tegenaan loop zelf uitzoeken, in plaats van dat ik gelijk hulp moet vragen, en ik merk dat de gebruikers me inmiddels ook goed weten te vinden (en vertrouwen). Ik moet nog wel een beetje wennen aan mijn nieuwe leidinggevende; maar mogelijk dat dat altijd wel een beetje zo blijft. Hoewel hij veel goeie kanten heeft (hij is betrokken en probeert overal te helpen waar mogelijk), is hij gewoon heel anders dan mijn voorgaande leidinggevende; en eerlijk is eerlijk, ik vond mijn vorige leidinggevende gewoon fijner. Ze verschillen echt als dag en nacht; mijn vorige leidinggevende bemoeide zich eigenlijk nergens mee. Als ik hulp nodig had (zowel inhoudelijk als bij het behouden van prioriteiten oid), stond hij gelijk voor me klaar; maar verder vertrouwde hij erop dat ik mijn werk goed deed, en liet hij me gewoon mijn gang gaan. Mijn nieuwe leidinggevende daarentegen bemoeit zich overal mee (wat ook zo z’n voordelen heeft), maar heeft eigenlijk minder inhoudelijke en/of technische kennis; waardoor ik voor mijn gevoel soms alleen maar bezig ben met het uitleggen van processen / projecten / changes etc.

Tripjes

Ik heb op korte termijn nog twee tripjes gepland staan. In oktober gaan vriendlief en ik met mijn schoonfamilie een weekje naar de Veluwe. Inmiddels zijn we met een iets uitgebreider gezelschap dan voorheen; alle drie de zonen hebben inmiddels een vriendin, en de oudste zoon is in februari zelfs vader geworden van een dochtertje. Inclusief deze nieuwe aanwinst, is het dus de eerste keer dat de vrouwen in de meerderheid zijn ;-) Daarnaast heb ik voor mijn verjaardag in juli van vriendlief kaartjes gekregen voor Harry Potter and the Goblet of Fire in Concert in de Royal Albert Hall in Londen; dit houdt dus in dat de film wordt afgespeeld, waarbij een live orkest de muziek speelt (iets wat ik onwijs tof vind, maar waar ik het zelf nooit over heb gehad! The boyfriend did very very good this year). Aangezien het in Londen is, maken we er gelijk een lang weekend van. Ik ben nu dus al zeer enthousiast aan het bedenken wat we allemaal kunnen gaan doen.


The Portable Magic of Books and Movies

Ter ere van ons bezoek aan Londen en het Harry Potter evenement, heb ik natuurlijk besloten alle boeken opnieuw te lezen. Het was inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik de serie gelezen had (namelijk net voordat ons tripje naar de Harry Potter studio’s stond gepland). Ik heb daarnaast begin dit jaar alle boeken wéér in nieuwe edities aangeschaft (ik heb inmiddels de boeken in het Nederlands, Engels (paperback), Engels (geïllustreerd) en nu dus ook Engels (hardcover)), dus dit is een mooie gelegenheid voor de vuurdoop. Daarnaast heb ik onlangs De Zonnekoning gelezen, een dikke biografie over Louis XIV van Frankrijk door Johan op de Beeck. Een gigantische aanrader! Één van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen, en daarnaast voelt het ook nog als een goede geschiedenisles.


Tot slot, iets waar ik de komende tijd lekker in ga duiken; de streamingdienst van Disney. Deze is sinds deze week live in Nederland, en tot 12 november gratis! Ik heb gisterenavond al even door het aanbod heen gescrold, en ik zag genoeg; Star Wars, Marvel, de klassieke Disney tekenfilms, de live action remakes (niet de allernieuwste zoals Aladin of The Lion King, maar bijvoorbeeld wel Mary Poppins Returns en Christopher Robin) en ook een hele lading National Geographic documentaires. Eens even kijken hoeveel ik er doorheen kan rammen in die gratis periode…
2 opmerkingen: