dinsdag 3 april 2018

Hello April“What I say is, a town isn’t a town without a bookstore. It may call itself a town, but unless it’s got a bookstore, it knows it’s not foolin’ a soul.” 
American Gods ~ Neil Gaiman

Vooruitzichten

Voor mijn gevoel is maart voorbij gevlogen; ik kan niet eens echt meer concreet zeggen wat ik heb gedaan. Maar ik kan wel zeggen dat ik momenteel echt lekker in mijn vel zit. Begin dit jaar was het door drukte en stress wat pittiger (en die donkere korte winterdagen helpen ook nooit mee...), maar nu gaat het echt lekker. Op het werk gaat alles z'n gangetje; een collega was een paar weken ziek, waardoor ik wat meer op mijn bordje had, maar inmiddels is alles weer naar het normale ritme herstelt (waardoor dat weer des te meer bevalt; voelt ineens zo rustig). Ook ben ik weer actief aan het hardlopen. Ik probeer elke week in ieder geval drie keer te gaan en vanaf deze week ga ik een hardloopschema starten om voor de 10 kilometer te trainen (waarbij wordt verondersteld dat je in ieder geval al 5 kilometer aan één stuk kan hardlopen). Mijn hardlopen is sinds ik uit huis ben / fulltime werk echt een beetje ingezakt, dus ik zou het leuk vinden de 10 in ieder geval weer te kunnen aantikken. En ik merk dat het bewegen en de frisse lucht me veel goeds doet. 

Pasen

Ik typ dit artikel in de laatste uurtjes van het Paasweekend. Heerlijk, zo'n extra vrije dag. Vrijdagavond had ik een "teamuitje", zaterdag zijn vriendlief en ik naar Leuven geweest, zondag hebben vriendlief en ik met mijn ouders een boswandeling gemaakt en "gebakplaat" (mooi werkwoord wel) en maandagochtend ben ik met mijn vader gaan hardlopen (7,2 kilometer door het bos, waarbij we spechten hoorden, langs een kudde Schotse Hooglanders renden én vijf hertjes zagen een paadje verder... goed begin van de dag!) waarna ik de rest van de dag op de bank heb vertoefd. Heerlijk.

Wanneer je kat niet van selfie's houdt, en je het zelf maar weer moet oplossen...

The Portable Magic of Books and Movies

Ik heb echt bar weinig gelezen in maart. Mijn hoofd stond er niet echt toe, denk ik. Ik heb welgeteld drie boeken uitgelezen. Wel drie met een soortgelijk thema (en alle drie erg goed), namelijk Mythos: A Retelling of the Myths of Ancient Greece van Stephen Fry, Norse Mythology van Neil Gaiman en American Gods & Anansi Boys van Neil Gaiman. Deze maand wordt het in aantallen sowieso meer, want ik heb vijf Penguin Moderns gekocht, en wil deze eigenlijk achter elkaar gaan lezen. Ik ben onwijs benieuwd! 

Daarnaast heb ik vier films gezien. Vriendlief en ik zijn naar de Oscarwinnaar van dit jaar gegaan in de bioscoop; The Shape of Water (hier komt nog een beknopte review van online). Ook hadden we drie filmavondjes, met opeenvolgend The Incredibles, Er Ist Wieder Da en Guardians of the Galaxy II. Deze maand komt natuurlijk de nieuwe Avengers uit, waar ik onwijs excited voor ben. Ook zou ik nog wel naar Tomb Raider willen; de verfilming van het meest recente spel, en zowel het spel als de film zijn totaal anders dan diens voorgangers, dus ik ben heel benieuwd. Mijn zus is er al geweest en die vond het een aanrader!


3 opmerkingen:

  1. Wat een fijn paasweekend heb je gehad zeg, klinkt heel gezellig. Ik ben ook erg blij dat de dagen wat langer en minder donker worden. De laatste tijd liep ik namelijk nogal met een ik-ben-de-winter-grondig-beu-humeur rond. Kijkt uit naar je film review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je zo goed in je vel zit! Van de Penguin Moderns wil ik er ook nog wat meer; ik heb tot nu toe alleen The Missing Girl van Shirley Jackson, maar eigenlijk lijken mij dit ideale boekjes om te lezen wanneer je de schrijver nog niet zo goed kent ook. De film van Tomb Raider wil ik ook nog wel graag zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een fijn weekend! Ik ben ook zo blij dat het nu langer licht blijft!

    BeantwoordenVerwijderen