maandag 30 april 2018

Avengers: Infinity WarTien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. 

De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.
-Filmbeschrijving: Pathé
-Afbeeldingen: IMDb

Dat Avengers: Infinity War episch ging worden, was al wel op te maken uit het 'lijstje' goedbetaalde A-sterren dat meedoet aan deze film. Daarnaast is het natuurlijk het eerste deel van het gigantische gevecht waar we al achttien films en tien jaar naar toewerken. We werden al enkele keren geconfronteerd met villain Thanos, maar nog niet eerder zagen we hem zo volledig en uitgebreid (en zonder helm!) als in deze film, waarin hij eindelijk zijn meesterplan in werking zet; het verzamelen van alle zes de Infinity Stones, om daarmee zijn Gauntlet te vullen en met een knip van zijn vingers, de helft van het universum uit te roeien. Tijd voor de Avengers om in te grijpen dus.


Iedereen is er weer bij; oude helden als Iron Man, Black Widow, Captain America en Thor, maar ook onze nieuwe favorieten Guardians of the Galaxy, Black Panther en Dr. Strange. Met uitzondering van Ant-Man en Hawkeye zijn ze er állemaal. Ik vond het echt onwijs tof om sommige helden ineens samen te zien; zo kreeg ik bijna rillingen toen de Guardians of the Galaxy ineens geïntroduceerd werden, met op de achtergrond The Rubberband Man van The Spinners, en kwam ik niet meer bij tijdens de daaropvolgende scène waarin de Guardians Thor ontmoeten.

Alle helden krijgen sowieso een waardige introductie en hun eigen momentjes om even in het licht te staan, en de confrontaties tussen alle grote ego's en soms ietwat ongemakkelijke herenigingen zijn goed uitgewerkt. Ondanks al die grote namen en personages had ik niet het gevoel dat het onsamenhangend werd; het bleef één goede en duidelijke verhaallijn.


Avengers: Infinity War is geïnspireerd door twee comics, namelijk The Infinity Gauntlet van Jim Starlin uit 1991 (which is coming my way...) en Infinity van Jonathan Hickman uit 2013. De film is het eerste deel, maar wees niet gevreesd, het tweede (slot)deel komt al in 2019 uit. Aangezien Infinity War eindigde op een gigantische cliffhanger (geloof me maar, het was echt even holy moly dit kan niet het einde zijn) móet dat ook wel, want anders kan Marvel niet door met de verhaallijnen van de overige films. In juli van dit jaar komt in ieder geval nog een Ant-Man film uit (Ant-Man and the Wasp), in maart 2019 komt Captain Marvel uit (de eerste Marvel film die draait om een vrouwelijke superheld, én een introductie op de heldin die waarschijnlijk in Infinity War II een grote rol gaat spelen, aangezien daar in de post-credit scene naar gerefereerd werd) en de nieuwe Avengers komt tot slot in mei 2019. Even wachten nog dus, maar time flies, en voor je het weet zitten we weer met popcorn en een biertje in de bioscoop.

Leuk feitje; deze epische afbeelding met behoorlijk wat helden bij elkaar is vrijwel bij alle publicaties mbt Infinity War gebruikt voordat de film uit was, en blijkt nu gewoon niet eens in de film te zitten...
2 opmerkingen:

  1. Welke comic is dat, waar die afbeelding van thanos met de infinity gauntlet in staat? Heel tof! Ik vond de film ook heel gaaf en heel anders dan verwacht!

    BeantwoordenVerwijderen