dinsdag 26 september 2017

Italië: Como - Orvieto - Bolsena - Siena - Florence

Vriendlief en ik zijn begin dit jaar al naar de UK geweest met mijn zus en haar vriend, maar een echte "zomervakantie" is alweer lang geleden voor ons; dus het werd weer tijd. Vriendlief heeft het al jaren over "een vakantie met de auto", maar aangezien we beide geen auto hadden, was dat niet echt een optie. Ik kocht vorig jaar echter mijn eerste grote liefde (ik maak natuurlijk maar aan grapje vriendlief... mijn eerste liefde was natuurlijk Harry Potter), in de vorm van mijn eerste auto, waardoor een rij-reisje prima kon. We boekten een prachtig "huisje" in Italië, mét zwembad, en gingen op pad. Behalve ontzettend veel zonnen, zwemmen en lezen, hebben we ook veel gedronken, gegeten én veel leuke stadjes bezocht. Kijk met me mee.Ik ging op reis en ik nam mee... acht boeken én mijn iPad vol met e-books. Het voordeel van met de auto reizen zullen we maar zeggen hè...

ComoDe heenreis hebben we over twee dagen verdeeld, waarbij we dichtbij Como een overnachting hadden geregeld; aangezien de reis zo voorspoedig liep (en we om 16:00 al in het hotel aankwamen), besloten we Como ook nog even in te gaan, waar we onze eerste prachtige Duomo van het tripje zagen en het mooie Como meer.

ThuisbasisDe volgende dag arriveerde we bij ons huisje. Het huisje zelf lag in de middle of nowhere, maar het dichtstbijzijnde stadje was Orvieto.

Orvieto


Ons eerste tripje was een dagje naar Orvieto en Bolsena, beide maar een klein stukje rijden van ons huisje. Erg bekend in Italië zijn natuurlijk de zogenaamde "Duomo's"; een Italiaanse term voor een kathedraal. Wij hebben er tijdens onze vakantie welteverstaan vier gezien, de eerste in Como en de tweede in Orvieto.

Bolsena


Bolsena was heel klein, maar wel erg historisch, mooi én gezellig. Vriendlief en ik hebben lekker rondgewandeld, een paar drankjes gedaan en later de grootste pizza ooit gegeten (waar ik helaas nu geen foto van heb, maar mogelijk later nog... ;)).

Siena
Toen het wat slechter weer was, besloten vriendlief en ik het zwembad nogmaals te verlaten voor een tripje naar Siena en Florence; hiervoor moesten we langer in de auto zitten, máár de route was prachtig. Vooral tussen Siena en Florence; we reden via de welbekende "Chiantigiana", een charmante route door de chianti wijnstreek van Toscane.


FlorenceIn Florence ben ik vorig jaar al geweest met mijn zus, en het is toen vrijwel gelijk één van mijn favoriete Italiaanse steden (al dan niet favoriete stad) geworden. Compact -waardoor alles wandelend te bereiken is én je heel snel het idee hebt dat je de stad kent-, gezellig en met verschillende prachtige hoogtepunten. Hoewel ik hier graag nog eens langer met vriendlief heen zou gaan, vond ik het leuk er nu al wat uurtjes met hem rond te wandelen.

Nog een beetje chillen en laatste avondje Orvieto
9 opmerkingen:

 1. waauw die Italiaanse natuur is zo fijn! Wat een hoop mooie uitzichten heb je gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Italië is prachtig. Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kan ik echt van genieten! Wat prachtig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Zo te zien en lezen was het een hele fijne vakantie. Stiekem ben ik nu nog steeds benieuwd naar die supergrote pizza waar je het over hebt haha. Wat pittig trouwens dat je Dante mee hebt genomen op vakantie. Ik heb daar wel eens stukken van gelezen, maar het geheel is mij nog niet gelukt tot nu toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er zo prachtig uit! Ik houdt van het land <3

  BeantwoordenVerwijderen