zaterdag 22 juli 2017

Boeken Shoplog UK Mei

Eind mei ben ik een weekje in Groot-Brittanniƫ geweest (Luton, York en Edinburgh) en ik kon dit land vol mooie Engelse boeken natuurlijk niet verlaten zonder boeken. Veel boeken. Want ja, die had ik nog niet genoeg.


Zo zag mijn rugzakje er dus uit toen ik weer naar huis ging... met onze koffer zaten we al bijna aan onze max qua gewicht, dus ik besloot mijn boeken maar in mijn handbagage mee te dragen.


Mijn eerste aankoop was The Essex Serpent van Sarah Perry, gekocht in Waterstones in York. Ik had hier al veel goeds over gehoord (en gelezen), en aangezien het zich in Groot-Brittaniƫ afspeelt, voelde het als een goede souvenir. Ik heb dit boek inmiddels al gelezen en het was zeker een aanrader; binnenkort komt 'ie vast uitgebreider voorbij op mijn blog!


In diezelfde winkel kocht ik een dag later East of Eden van John Steinbeck (een Penguin Modern Classic). Gepubliceerd in 1952, en werd door Nobelprijs winnaar Steinbeck zelf als zijn "magnum opus" gezien. Mogelijk niet de beste plek om te beginnen dus, aangezien ik nog nooit wat van Steinbeck heb gelezen, maar ik ben heel benieuwd.


Voor als je het nog niet wist; J.K. Rowling woonde in Edinburgh toen ze begon met het schrijven van de Harry Potter-boeken en heeft het laatste boek -The Deathly Hallows- afgemaakt in een kamer in het bekende Balmoral hotel (links). Vandaar dat je op veel plekken referenties terugvindt naar Harry Potter, zo ook in de etalage van Blackwell's.


En Blackwell's kon ik natuurlijk niet met lege handen uitlopen. Ze hadden daar heel veel "deals", waaronder een hoop boeken "3 voor 2". Ik nam ten eerset The Crimson Petal and the White mee van Michel Faber (oorspronkelijk in Nederland geboren!). Deze had ik in York ook al in mijn handen gehad, maar toen won East of Eden het. Toch is ook dit boek een goede souvenir voor mijn UK tripje, aangezien het zich afspeelt in Londen, in de jaren '70 van de 19e eeuw. Dit schijnt echt een knaller van een boek te zijn, dus ik ben ontzettend benieuwd. 


Ook kocht ik een Russische klassieker, uitgegeven door Vintage Classics, namelijk The Master and Margarita van Mikhail Bulgakov. Hier weet ik vrij weinig van af, maar ik vind het zo'n prachtige serie, en toen ik de synopsis las, was ik om. JIJ MOET MEE.


Dus toen had ik twee boeken, ik moest bijna weg uit de boekenwinkel, en ik kon geen te zwaar boek uitkiezen vanwege de trip weer naar huis. Dus ik pakte 1984 van George Orwell. Ik heb deze enkele jaren terug al gelezen, maar het blijft een klassieker en ik vind dit zo'n gave editie (met de titel en schrijver zogenaamd gecensureerd, erg toepasselijk).


Daarnaast waren er in Edinburgh onwijs veel winkels met tweedehands boeken te vinden; winkels met stapels boeken, waarin je als het ware door een doolhof van kasten je weg moest vinden. Vrij tof.Daar kocht ik twee boeken, David Copperfield en Martin Chuzzlewit van Charles Dickens. Beide vond ik vooral ook mooie edities en onder het mom van "als het Charles Dickens is, zal het wel goed zijn", nam ik ze mee. Later zag ik dat het kleine blauwe boekje in Nederland is gepubliceerd... mooi dat ik daarvoor toch naar Edinburgh ben gereisd.

6 opmerkingen:

 1. Mooie stapel weer haha! Ik vind die laatste twee boeken vooral erg mooi :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie aankoopjes! Die boeken van Charles Dickens zien er prachtig uit! Naar The Essex Serpent ben ik nog benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende de boeken nog niet, maar die eerste aankoop van je: wat een prachtige kaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een hoop boeken! Ik ben nooit echt een lezer, vooral niet als het in het engels is haha. Wel een goeie manier om engels goed onder de knie te krijgen. Ik vind vooral het eerste en de laatste 2 al heel mooi om zichtbaar ergens neer te zetten/leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat veel mooie boeken! Ze hebben ook bijna allemaal zo'n mooie kaft :)

  BeantwoordenVerwijderen