vrijdag 25 november 2016

Boeken Shoplog September, Oktober

Oké, het is officieel, ik ga geen boeken meer kopen tot Sinterklaas. In september en oktober heb ik weer dertien boeken aan mijn collectie toegevoegd, waarvan ik er zes in fysieke boekenwinkels heb gekocht, zes online (waarvan twee op Etsy) en één gekregen heb. Een goede verdeling al zeg ik het zelf. Bovendien stonden vrijwel alle boeken op mijn wishlist! Mijn boeken wishlist is weliswaar heel lang, maar dat terzijde. Er zijn gewoon zoveel mooie en interessante boeken in de wereld. Kijk met me mee.

Vier maanden geleden kreeg ik de eerste geïllustreerde Harry Potter cadeau, onlangs kreeg ik van vriendlief (zomaar!) deel twee, Komende jaren worden alle delen uit de Harry Potter-serie jaarlijks geïllustreerd uitgebracht en Harry Potter and the Chamber of Secrets is nu aan de beurt. Ik kan niet wachten om hier volledig in te duiken, maar aangezien ik de Harry Potter-serie begin dit jaar nog opnieuw gelezen heb, wil ik in ieder geval even wachten tot volgend jaar.

Ook deze uitgave is weer prachtig. Onwijs mooie illustraties, fantastische kwaliteit en echt een toevoeging aan het verhaal. Ik ben een fan die gewillig haar geld blijft neerleggen voor de geldmaakmachines achter Harry Potter.Op BookDepository bestelde ik drie Modern Classics van Penguin. Het begon allemaal nadat ik een video van BazPierce opnieuw had gekeken, waarin hij refereerde naar Dorothy Parker (van wie ik nog nooit gehoord had). Voor ik het wist had ik drie boeken in mijn virtuele mandje.

The Collected Dorothy Parker is een collectie met korte verhalen en reviews van Dorothy Parker, Ik ben vooral benieuwd naar de reviews, omdat die een zeer cynische en arrogante schrijfstijl zouden moeten hebben (klinkt goed). Siddhartha (1922) is een boek over de spirituele reis van iemand ten tijde van Buddha. Ik heb nog nooit iets van Hesse gelezen en Siddhartha lijkt me een goede plaats om te starten. Tot slot kocht ik Lucky Jim (1954) van Kingsley Amis, die mij puur aantrok door de cover. Toen ik daarna de beschrijving las, leek me die ook wel interessant; maar inderdaad, dit was dus een impulsaankoop op basis van de cover van een boek (never judge a book by its cover geldt duidelijk niet voor mij).Ik moest in Eindhoven zijn voor een sollicitatiegesprek en besloot daarna even het centrum in te wippen voor een bezoekje aan de Primark. Precies voor de parkeergarage bleek echter een boekenwinkel te zitten; daar moest ik natuurlijk even naar binnen. Boekenwinkel van Piere is in enkele seconden veranderd in één van mijn favoriete boekenwinkels; wat een onwijs mooie en grote collectie, en wat een leuke zaak (met een soort balkonrand door de gehele winkel met nóg meer boeken). Ik kocht er twee boeken, waaronder bovenstaande. Sinds ik een boek heb met de sprookjes van Hans Christian Andersen, wist ik dat ik Grimm's sprookjes ook nog wilde hebben, ik had alleen nog geen perfecte editie gevonden. Bij van Piere stuitte ik op dit pareltje van Penguin en voilà, voor €13,95 nam ik 'm mee naar huis.


Daarnaast ontdekte ik een nieuwe collectie van Penguin, de Penguin World Series. De covers zijn onwijs tof en kleurrijk, dus ik besloot er eentje mee te nemen, namelijk Horror Stories van E. Nesbit. Hoewel ik gek ben op horror, lees ik het zelden, dus ik heb zin om binnenkort met dit boek op de bank weg te duiken.


Ook ontdekte ik een andere boekwinkel in mijn eigen stadje Breda; Latte's and Literature (klinkt toch al geniaal). Ik was er al een paar keer voorbij gelopen en onlangs besloot ik met vriendlief even binnen te stappen. Een klein winkeltje met een onwijs uitgebreide en mooie collectie Engelse boeken (en ook veel Graphic Novels en bordspellen!) waar je tevens een bakje koffie kan drinken. Ik kocht een Pocket Poet van Everyman's Library.


Een tijdje terug las ik Twenty Thousand Leagues Under The Sea van Jules Verne en ik was gelijk in de mood om meer van hem te lezen, dus ik besloot zijn bekendste werk Journey to the Centre of the Earth op bol.com te bestellen. De Wordsworth edities zijn altijd heel goedkoop. Inmiddels heb ik dit boek echter al gelezen en ik moet helaas toegeven dat deze bij lange na niet zo goed was als Twenty Thousand Leagues Under The Sea. Maar binnenkort meer in mijn boekenupdate blogpost van boeken 61 tot en met 65.


In mijn favoriete boekenwinkel van Breda (Grand Theatre) kocht ik afgelopen maanden twee keer boeken. Ten eerste Revolutionary Road van Richard Yates, die al een tijdje op mijn wishlist stond. Ik heb de film al meerdere malen gezien en die vind ik echt fantastisch. Toen ik het boek afrekende bevestigde de verkoopster ook nog dat ik een goede keuze had gemaakt; volgens haar is dit een boek wat je elke vijf jaar opnieuw moet lezen en waar je telkens anders tegenaan kijkt, omdat je weer anders in het leven staat. Daarom is het heerlijk om boeken in fysieke winkels te kopen; je loopt er met een vrolijk gevoel weg.


Op een andere gelegenheid kocht ik twee boeken, waaronder dit pareltje. Ook deze staat al een behoorlijke tijd op mijn wishlist (zo goed bezig deze maanden); de His Dark Materials fantasy trilogie van Philip Pullman, en dan vooral in deze prachtige Everyday's Library editie (dezelfde uitgever als van het poëzie boekje). Misschien dat het je bekend voorkomt door de titel van het eerste boek, Nothern Lights; deze is namelijk ook verfilmd (The Golden Compass).


Ook kocht ik nog een Pocket Penguin, namelijk The Secret Agent van Joseph Conrad. Ik ben benieuwd; een tijdje terug las ik Heart of Darkness van Joseph Conrad en die vond ik vrij intens.Tot slot kocht ik op Etsy twee prachtige vintage boeken. Ten eerste Wuthering Heights van Emily Brontë; een geïllustreerde editie uit 1966 in de bekende Heron uitgave (Etsy winkel). Daarnaast kocht ik De La Terre A La Lune van Jules Verne (de Franse/originele uitgave van From The Earth to the Moon): een geïllustreerde editie uit 1979 van Editions Famot (Etsy winkel).

Boekhandel van Piere - Eindhoven
Grand Theatre - Breda

8 opmerkingen:

 1. Mooie aankoopjes! Met die versie van His Dark Materials heb ik nog in mijn handen gestaan haha. Ik heb er mijn bachelorscriptie over geschreven, maar heb ze nog niet in een mooie fysieke editie, dus die wil ik nog een keer gaan aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, klinkt interessant! Waarover in specifiek als ik vragen mag? Wat heb je gestudeerd? Xx

   Verwijderen
 2. Dat zijn aardig wat boeken hihi! Ik moet echt meer gaan lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een toffe aankoopjes! Ik ken alleen harry potter de rest niet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige boeken allemaal maar die Potter boeken zijn echt waanzinnig, zo, zo mooi! wist niet eens dat die bestonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie boeken collectie hoor! De geïllustreerde HP2 staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje (lees: op verschillende Sinterklaas verlanglijstjes ;-)). Ik heb dezelfde editie van Philip Pullman's His Dark Materials, maar ik ben er nog niet in begonnen. De Penguin Modern Classics zijn trouwens ook mooi zeg! Ik was nooit zo fan van die spines (wel van de covers), maar ik ben toch van mening veranderd, haha! Ik heb Lucky Jim ook in de kast staan (in een Penguin Essentials editie), maar nog niet aan begonnen! Klonk wel heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook nog niet in begonnen, maar ik moet zeggen dat 'ie me momenteel wel erg trekt! Schijnt een hele goede trilogie te zijn. Ik vond die Modern Classics ook nooit mooi haha! Hetzelfde geld voor de Oxford Classics, maar inmiddels vind ik dat er in beide serie's onwijs veel mooie boeken zitten, en als je er meerdere hebt staat het juist super leuk in je kast. Xx

   Verwijderen
 6. Wat een mooie aankoopjes! Vooral het Grimm boek spreekt mij erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen