vrijdag 11 november 2016

31-10-16 Phantasialand

Vriendlief en ik houden van pretparken dus in onze zoektocht naar iets nieuws (in plaats van wéér naar mijn geliefde Efteling te gaan (lees: over twee weken hebben we een dagje Efteling gepland)), kochten we kaartjes voor Phantasialand in Duitsland. Een behoorlijk tochtje rijden, maar een onwijs mooi en uitgebreid park.

Goedemorgen! Maandag 31 oktober, rond 8 uur; wij zijn klaar voor Phantasialand! We rijden eerst even langs de Lidl voor broodjes, sapjes en snoep (#fitgirl #healthylife #goals) en kunnen dan op weg.


Goedemorgen vriendlief!


De tas met snacks. Je kan nooit genoeg bij je hebben, moeten we gedacht hebben. De broodjes zijn bijna allemaal opgegaan, het snoep hebben we nog steeds...


Twee uur en een kwartier later zijn we gearriveerd! Zoals ik al zei is Phantasialand echt een mooi attractiepark; het heeft zes themagebieden (zoals Fantasy, Deep in Africa en Mexico) en dus is alleen het rondwandelen al erg leuk. Daarnaast zijn er onwijs veel attracties; 44 in totaal, waarvan 6 achtbanen, 3 waterattracties en 3 darkrides (ja ja, ik heb mijn grote vriend Wikipedia even geraadpleegd voor deze statistieken). Ik vond het precies een goeie combinatie van "wilde attracties" met leuke/familie gerichte attracties. Hoewel ik achtbanen onwijs tof vind, kan ik er niet teveel van hebben; halverwege de dag moest ik dan ook tegen mijn vriend zeggen dat we "even" wat gezellige attracties moesten doen omdat ik bang was dat ik anders misselijk zou worden ofzo. Daarna kon ik prima weer door de "wilde" achtbanen in. Overigens kwam dat moment niet al te lang nadat we in één of ander gigantische "gondel" gingen die honderd keer over de kop ging...


So pretty... 


Selfie met vriendlief. Wet hair don't care. De waterattractie was iets intenser dan verwacht...


Eén van mijn favoriete attracties: Maus-au-Chocolat. Het verhaal is dat er een taartenfabriek geteisterd wordt door muizen en jij moet, bemand met slagroomzakken, de aanval starten. Hoewel ik de meeste rondes voor stond, heeft vriendlief uit eindelijk helaas gewonnen. Beetje jammer. Maar wel een leuke foto aan over gehouden (vooral omdat we er allebei erg gepassioneerd uitzien, waardoor ik er lichtelijk gestoord uitzie, maar dat terzijde).


Een darkride met bekende filmfragmenten, waaronder The Wizard of Oz en daarna tijd voor een snack; Duitser kan het bijna niet met dit broodje worst.


Het begint al een beetje te schemeren en wij lopen nog volop door het park (elke minuut moeten we optimaal benutten natuurlijk).Maar tegen zes uur (als ik het me goed kan herinneren) is het toch echt tijd om naar huis te gaan. De laatste blikken...


En op weg naar huis nog even een klassiek Hollands maaltje eten. Topdagje! 

11 opmerkingen:

 1. Ben er nog nooit geweest, maar het is wel de moeite precies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet eruit als een leuk park! Heel herkenbaar trouwens van dat vele eten inslaan; daar hebben wij ook altijd last van haha dat we dan heel veel inslaan en achteraf is het dan bijna altijd teveel :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, beter teveel dan te weinig hè hahaha! Goede voorbereiding heet dat ;) Xx

   Verwijderen
 3. Wat een leuke en gezellige dagje uit!
  Naar dat pretpark wil ik ook.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Phantasialand staat al een hele tijd op mijn lijstje van attractieparken maar ben er nog niet geraakt. Als ik ga zou ik het wel graag doen met een overnachting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is ook zeker een optie, kun je iets rustiger genieten! Xx

   Verwijderen
 5. Ik wil daar ook graag een keer heen! Lijkt me super!

  xoxo
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er nog nooit geweest, denk dat het van bij mij thuis wel een eindje rijden is maar ik vind pretparken echt geweldig dus ik wil wel eens gaan! Leuk verslagje, je hebt me benieuwd gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een aanrader! Misschien met overnachting, zoals hierboven al in een reactie geopperd werd. En bedankt :) Xx

   Verwijderen
 7. Fijn om te lezen. Onlangs ben ik er ook nog geweest en Maus au Chocolat was ook één van mijn favoriete attracties. Zo fijn! De waterattracties vond ik allebei best heftig. Haha, kletsnat toen ik daar uit kwam :)

  BeantwoordenVerwijderen