woensdag 3 februari 2016

Boeken Shoplog Januari

Vijf nieuwe boeken, waarvan één een Little Black Classic (dus die telt amper mee), één een boek naar aanleiding van een vak voor mijn master (dus die telt ook amper mee) en één een cadeau (dus die is niet mijn schuld). Dus eigenlijk heb ik gewoon maar twee boeken gekocht. Goed bezig Chris.


De Waarheid over de Zaak Harry Quebert van Joël Dicker staat al een tijdje op mijn mentale lijstje. Mijn moeder is er lyrisch over en ook Cynthia van MissLipgloss was ontzettend enthousiast. Tijdens kerst kreeg ik 'm onverwacht van mijn schoonouders, die dachten dat het wel iets voor mij was. Ik ben ontzettend benieuwd! Ik wil 'm eigenlijk voor de zomervakantie bewaren, ik vind 't echt zo'n dikke pil voor vakantietijd, maar even afwachten of ik 'm ook echt zo lang kan laten liggen...


De klassiekers vliegen je om de oren. Ik ben zelfs één keer van mijn vertrouwde Penguin afgestapt en heb een Oxford World Classic gekocht.Met mijn zus ging ik eind december naar Rotterdam en vooraf had ik al besloten dat ik boekhandel Donner wilde verlaten met een boek uit de Penguin Clothbound-collectie. Daar aangekomen bleken deze pareltjes ook nog eens in de uitverkoop te zijn. Ik nam The Travels van Marco Polo mee naar huis, geschreven in samenwerking met Rustichello of Pisa, en vertaald door Nigel Cliff. The Travels gaat over de reizen die Marco Polo omstreeks 1271 maakte in China.


Ook nam ik een paperback variant mee, namelijk Dombey and Son van Charles Dickens. Hoewel ik alle Charles Dicken's boeken op ten duur in deze edities hoop te verkrijgen, stond dit specifieke boek niet hoog op mijn lijstje (als 'ie al op mijn lijstje stond). De English Library-boeken zijn echter in format aan het veranderen en alle boeken die nu nog uitgegeven worden (dus ook nieuwere edities van al eerder uitgegeven boeken), hebben niet meer de mooie gladde kaften en illustraties van auteurs aan de binnenkant. Soms vind je echter nog "oudere" edities, meestal de wat minder populaire boeken die niet veel verkocht worden, en dat was ook bij deze Dombey and Son het geval. Dus ik liet die kans niet voorbij gaan ;)


Bij de kassa werd ik weer verleid door een Little Black Classic. Maar laten we eerlijk zijn, voor een prijsje van €1,30 is dat ook niet moeilijk. Ik nam Socrates' Defence mee van Plato. Ik ben ontzettend benieuwd wat ik hier van ga vinden.


Tot slot, Ecce Homo van Friedrich Nietzsche. Voor mijn studie heb ik hier al een deel van gelezen en nadat we het ook in college besproken hebben, was ik toch wel geïntrigeerd om het hele boek te lezen. Het is het laatste boek van Nietzsche geschreven voordat hij afdwaalde in krankzinnigheid, waarin hij als het ware een eigen interpretatie geeft van zijn werk. Ik vond deze editie van Oxford World's Classics erg mooi, met de illustratie die verwijst naar de "tentoonstelling" van Jezus Christus, waarbij Pontius Pilatus het volk met deze woorden ("Ecce Homo") toespreekt; "zie de mens".

2 opmerkingen:

  1. Leuke boeken heb je gekregen en gekocht! Je kiest wel vaak voor hele mooie kaften, echt leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke boeken zeg! Ik heb die van Joël Dicker vorig jaar gelezen en ik vond hem erg goed! Ik ben normaal echt totaal niet van dat soort boeken, maar was onder de indruk ^^ En zó herkenbaar van de Penguin English Library, haha, ik ben ook altijd op zoek naar de mooie oude variant ;-)

    BeantwoordenVerwijderen