dinsdag 2 juni 2015

Hello June...


Terwijl ik mijn agenda doorblader om te kijken wat ik de afgelopen maand uitgespookt heb, ben ik bijna verrast dat ik vier weken geleden nog lekker in Duitsland zat; een weekje vakantie met de "schoonfamilie". Het is altijd jammer dat je zo snel weer in de sleur van het studeren, werken en normale leven zit. Dat weekje Duitsland was in ieder geval heerlijk. Lekker veel gewandeld, gelezen en lekkere dingen gegeten en gedronken. Daarnaast was het vorige week Dancetour in Breda, wat ik elk jaar toch weer super tof vind (mijn verbrande schoudertjes hadden het dit jaar iets minder naar hun zin...). Ook ben ik met het vriendje naar de Game of Thrones-Exhibition geweest in Amsterdam. We hebben er gelijk een dagje Amsterdam van gemaakt, waar overigens deze week nog een plog van online komt. 

Study
Deze maand heb ik drie grote deadlines staan voor drie afsluitende opdrachten voor enkele Mastervakken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik 'm al een beetje begin te stressen. Niet alleen door de hoeveelheid werk, maar ook omdat het pittige opdrachten zijn. Normaal ben ik vrij zeker van mijn zaak als het om papers, onderzoeksvoorstellen en schrijfopdrachten gaat maar ik merk dat ik in mijn Master echt creatiever en actiever met mijn idee├źn en uitwerkingen ervan. 

Daarnaast is mijn vriendje zijn Bachelorthesis voor de pre-master aan het afronden en hier wil ik hem graag bij helpen. Hij vindt de overgang van het HBO naar het WO vrij pittig, vooral wat betreft het schrijven van wetenschappelijke papers en alles wat daarbij komt kijken (academisch schrijven, relevante literatuur vinden en verwerken, analyses uitvoeren met SPSS etc), dus ik probeer hem hierbij waar ik kan op weg te helpen. Ik ben ontzettend trots dat hij van het vmbo is opgeklommen naar een pre-master en hopelijk een Master, dus ik doe het graag. 

Een nieuw hoekje in mijn lege kamer

Plans
Ik weet eigenlijk niet of ik het al had vermeld op mijn blog, maar mijn ouders hebben een nieuw huis gekocht. Met nieuw bedoel ik ook echt nieuw (het moet nog gebouwd worden namelijk) wat betekent dat we pas rond september 2016 gaan verhuizen. Ons huidige huis moet echter deze zomer al wel in de verkoop, dus afgelopen maand zijn er foto's van het huis gemaakt. Wat betekende dat ik zo goed als mijn gehele kamer leeg moest halen (alle boeken, dvd's en losse spullen in dozen) en komende maand wil ik het met de kleine lading spullen die ik weer terug ga zetten, gezellig inrichten. Als eerste heb ik al een kleine selectie van mijn boeken teruggezet die nu het pronkpunt in mijn kamer zijn (overigens, voor mij betekent een kleine selectie boeken een aantal van ongeveer veertig...). 

Behalve studeren wil ik komende maand veel lezen; ik ben momenteel namelijk weer helemaal in een leesstemming. Ik heb dan ook een behoorlijke leeslijstje gemaakt met Een Storm van Zwaarden II (derde deel in de Het Lied van IJs en Vuur-/Game of Thrones serie), Assassin's Apprentice, The Woman In White, A Court of Thorns and Roses en twee Little Black Classics. Ook is het eind van de maand weer Concert At Sea in Zeeland waar ik ook dit jaar weer met drie vriendinnen heenga. Onwijs veel zin in.

TBR Juni


Boeken in Mei


10 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk, die mooie boeken bij elkaar! Word ik altijd heel erg vrolijk van ;-) Tof trouwens dat je vriend zo is opgeklommen; volgens mij is dat nog best een hele kluif. Dan heb je ambitie waar je u tegen zegt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Me too haha :) Inderdaad, het idee dat je allang had kunnen stoppen en toch maar door blijft gaan; wauwie. X

   Verwijderen
 2. A court of thorn roses ziet er leuk uit. Ik weet niet hoe jij de tijd kunt vinden om zoveel te lezen als jij doet. Ik moet mijn goodreads bijwerken :') Leuk dat jullie gaan verhuizen... enne succes met de opdrachten. Bijna klaar!x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, elk momentje dat het kan (tijdens het opmaken, in de bus/trein, op de fiets (audioboek) en voor het slapengaan), pak ik mijn boek erbij! X

   Verwijderen
 3. Gaaf dat je ouders een nieuw huis laten bouwen! Succes met de afsluitende opdrachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is de tijd toch ontzettend snel gegaan! Wat gaaf dat je ouders een nieuw huis hebben gekocht :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie boeken heb je op je lijst staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je je vriend wilt helpen met zijn pre-master! Ik vind het ook wel heel knap dat hij zo is opgeklommen zeg, daar heb je wel echt veel doorzettingsvermogen voor nodig! Succes trouwens ook met de afsluitende opdrachten die je voor je eigen master moet doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de discipline en motivatie zit er wel in! Dank je :) X

   Verwijderen
 7. De tijd gaat zo snel ik ben alweer jarig geweest want was 2 juni jarig, zo raar en ben nu ook alweer terug van mijn tripje naar spanje!

  BeantwoordenVerwijderen