woensdag 25 maart 2015

Magic in the Moonlight

Magic in the Moonlight speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige Zuid-Frankrijk en gaat over meester-illusionist Stanley Crawford, die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet, is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is en schrijft hij alles toe aan de goedgelovigheid van de familie. Echter, wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties van haar helderziendheid geeft, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen overgeven.  

Magic in the Moonlight is een film van Woody Allen en daarom dus ook geheel in zijn eigen stijl. Ik heb niet veel van Woody Allen gezien, maar deze film heeft mij zeker ingepakt. Een charmante, fijne en mooie romantische komedie, met in de hoofdrol Emma Stone en Colin Firth.

Stanley Crawford (Colin Firth) is een illusionist van hoge klasse. Op het podium is hij een gedreven Aziaat die vol passie zijn assistenten doormidden zaagt en zichzelf graag laat verdwijnen. Achter de schermen is Stanley echter tot op het bot een pessimistische man die alles rationeel en realistisch benadert. Zo benadert hij ook Sophie (Emma Stone), die in Frankrijk bij een familie verblijft die ervan in de veronderstelling zijn dat zij een spiritueel medium is. Aan Stanley de taak om Sophie te ontmaskeren.


Magic In The Moonlight is een ontzettend sfeervolle film. Elk plaatje is idyllisch en dromerig, elk muzieknummer neemt je mee in de tijd en ook de setting in Frankrijk voegt veel toe aan de sfeer. De gehele film zou zo uit de eerste helft van de twintigste eeuw kunnen komen: de auto's, de kostuums en de muziek ademen de twenties. Vooral het stukje in de auto, waarbij je overduidelijk ziet dat ze daadwerkelijk voor een doek staan, zorgde bij mij toch wel even voor een glimlach. Bewust ouderwets, wat het juist weer leuk maakt. Daarnaast bleef ik me verwonderen over de schoonheid van de omgeving; Woody Allen heeft de locaties wel goed uitgekozen.


Ik vond Magic In The Moonlight een vermakelijke film. Het verhaal op zich is niet echt indrukwekkend of uniek, maar desalniettemin erg leuk. Waar het in deze film echt om draait is de algehele sfeer en de prachtige plaatjes, die er dan ook goed voor zorgden dat ik mijn aandacht erbij hield. Ook Colin Firth en Emma Stone vind ik onwijs leuk. De film duurt slechts 97 minuten, maar dat was precies genoeg. Ik vind het zeker een aanrader voor een luchtig avondje met een vermakelijke film.8 opmerkingen:

 1. Leuke en goede acteurs zitten er in deze film. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook gezien en ik vond het ook een erg leuke film. Als je meer van Woody Allen wil kijken, dan kan ik je Midnight in Paris aanraden. Qua vibe een beetje à la deze film, maar ik vond hem zelf leuker dan Magic in the Moonlight ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah die staat al in mijn lijstje op Netflix! Ga 'm zeker een keer kijken :) X

   Verwijderen
 3. Lijtk me heel cool! De stijl vind ik al super.

  BeantwoordenVerwijderen