woensdag 27 maart 2013

Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook is een ontroerend en aangrijpende romantische komedie met Bradley Cooper, Jennifer Lawrence en Robert DeNiro. Een film over de moeilijke periodes in het leven die gelukkig ook altijd een keerzijde hebben, want achter de wolken schijnt de zon.

Het leven gaat niet altijd volgens plan. Pat Solatano (Cooper) is door de jaren heen alles verloren: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na 8 maanden in een psychiatrische instelling gezeten te hebben, trekt hij weer in bij zijn ouders. Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen door positief te blijven en zijn vrouw terug te winnen. Het enige wat zijn ouders voor hem willen is dat Pat weer met beide benen op de grond komt te staan en dat hij hun voorliefde voor de Philadelphia Eagles deelt. Als Pat de mysterieuze Tiffany (Lawrence) ontmoet, een meisje met haar eigen problemen en verleden, wordt het leven van Pat over hoop gegooid. Tiffany stelt voor om Pat te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar alleen als hij iets belangrijks voor haar doet. Die afspraak heeft vergaande gevolgen…

-bol.com


Jennifer Lawrence kreeg zowel een Golden Globe als een Oscar voor haar rol in Silver Linings Playbook en het is altijd leuk om naar Bradley Cooper te kijken: klinkt als een perfect recept voor een leuke film. Twee weken terug bracht ik met één van mijn vriendinnen dus een bezoekje aan de bioscoop...

Ik zou Silver Linings Playbook geen romantische komedie willen noemen, omdat dat een verkeerd beeld schetst. De film bevat inderdaad romantiek, komedie maar ook drama. Het verhaal en het acteerwerk maken deze film tot veel meer dan een simpele romcom. Pat (Bradley Cooper) en Tiffany (Jennifer Lawrence) ontmoeten elkaar en er lijken veel overeenkomsten: vooral doordat ze allebei moeilijke periodes hebben (gehad). Toch is er niet gelijk een klik. Pat zit nog met zijn oude liefde in zijn hoofd en wil er alles aan doen om haar hart weer te veroveren. Tiffany wil graag een band met Pat opbouwen en belooft hem dus te helpen, als hij haar helpt: ze wil graag meedoen in een danscompetitie.


Jennifer speelde inderdaad de sterren van de hemel als de wilde Tiffany. Toen ze haar man verloor, zocht ze liefde bij andere mannen: veel andere mannen. Ze staat bekend als slet en wil graag van dit imago af. Toch heeft ze soms door verdriet nog de behoefte om mannen om haar vinger te winden. Terwijl Pat en zij oefenen voor de danswedstrijd krijgt ze meer zekerheid en zelfvertrouwen, en kan ze het verdriet om haar man verwerken. Ook Bradley speelde een overtuigende Pat. Een charmante, knappe man met wie je als kijker meevoelt, ondanks zijn lullige gedrag.

Ik vond Silver Linings Playbook een leuke film. Sommige scènes waren naar mijn mening een beetje langdradig, maar over het algemeen is het een echte feel good movie met geniaal acteerwerk, een echte spark en een goed verhaal. Aanradertje!

13 opmerkingen:

 1. Ik wil deze ook zien! Love Jennifer Lawrence!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet hem nog steeds zien, zo benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet hem nog zien, maar kan niet wachten! Hij lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze film al een hele tijd terug gezien, vond m zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees eigenlijk heel weinig boeken. Maar dit is misschien wel een goed boek om mee te nemen op vakantie.

  Liefs,

  Maria
  (beautybandit.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh ik wil hem echt zo graag nog zien!

  BeantwoordenVerwijderen