maandag 9 maart 2015

Boeken Shoplog Februari

Momenteel moet ik heel goed nadenken over hoe ik mijn geld uitgeef. Mijn zaterdagbaantje is twee maanden niet doorgegaan (de supermarkt werd verbouwd; aankomende zaterdag moet ik weer beginnen) dus dat betekent ook twee maanden geen salaris. Afgelopen maand heb ik dus slechts één boek(je) gekocht. Ik ben gewoon een beetje trots op mezelf. Daarnaast is het een boek waar ik hopelijk nog wat wijsheid uithaal.


Ik heb niet alleen maar één boekje gekocht, ik heb ook nog eens een zeer goedkoop boekje gekocht; namelijk van €4,84 op BookDepository. Onlangs ontdekte ik een (voor mij) nieuwe collectie van Penguin, namelijk "Great Ideas". Deze serie bevat grotendeels non-fictie boeken die als "world-changing, influential and inspirational" beschouwd worden. Het zijn kleine boekjes (vaak met essays) met simpele covers. Hoewel ik al meerdere op mijn wishlist heb staan, kocht ik er één, namelijk On The Shortness of Life van Seneca. Seneca was een Romeinse schrijver en filosoof en ik heb ofwel teksten van hem of van zijn vader (die heette voor het gemak ook Seneca...) moeten bestuderen voor mijn eindexamen Latijn, dus het komt me in zekere mate bekend voor. Ik ben zeer benieuwd.

Andere titels die ik mijn interesse wekken zijn; Why I Write van George Orwell, A Room of One's Own van Virginia Woolf, The Future of an Illusion van Sigmund Freud, Silly Novels by Lady Novelists van George Eliot. Utopia van Sir Thomas More en A Vindication of the Rights of Women van Mary Wollstonecraft. De meeste spreken me aan doordat de titels zeer bekend zijn of ik geïnteresseerd ben in de auteurs. Zo heeft Mary Shelley enkele aspecten van haar klassieker Frankenstein uit A Vindication of The Rights of Women gehaald (overigens niet heel raar, aangezien dit boek geschreven is door haar moeder). 

11 opmerkingen:

 1. Oh, wat een leuke serie, die kende ik niet! Beetje hetzelfde idee als de Little Black Classics die pas zijn gelanceerd, maar dan non-fictie. Ik ga ook eens even snuffelen tussen de titels ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik heb overigens ook al wat leuke titels tussen de Little Black Classics gezien haha... Xx

   Verwijderen
 2. wat zie de cover van het boek er tof uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk! On the shortness of life klinkt heel interessant :) en veel van de titels die je hebt genoemd zijn zeker de moeite waard. Zo is "A Room of One's Own" van VW en A Vindication of the Rights of Woman van MW de echt interessant! Vooral als je het contextualiseert (bv waarop Wollstonecraft eigenlijk op reageert)! Veel leesplezier!

  Oh.. wacht. Heb je "To Room Nineteen" gelezen van Doris Lessing? Het is echt een onwijs goed korte verhaal over een vrouw. Het zal je vast ook veel laten denken aan "A Room of One's Own" :) dus misschien is "To Room Nineteen" leuk om erna te lezen!x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ben ik alleen maar enthousiaster! En aangezien ze zo goedkoop zijn, weet ik zeker dat het niet lang duurt voordat ik ze bestel. En die heb ik niet gelezen, maar klinkt als een goede tip! Thanks :) xx

   Verwijderen
 4. Dit kende ik nog niet!
  Ik ga er eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit klinkt wel als een heel interessant boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou niet zo van lezen haha maar dit ziet er wel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar dit boek, want klikt goed! Ik vind de cover er ook zo mooi uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De cover ziet er leuk uit! Origineel! :-) Ik moet echt wat vaker gaan lezen!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen