donderdag 13 maart 2014

The Croods

De Croods is een animatiefilm van DreamWorks Animation (Shrek, Madagascar) en vertelt het verhaal over de allereerste familie uit de prehistorie. Ze wonen in een grot, maar wanneer deze verwoest wordt kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Reizend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een hele nieuwe wereld, vol avontuur en fantastische wezens.

De Engelstalige versie van De Croods bevat de stemmen van onder andere Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone en Catherine Keener. De Nederlandse versie van de film is ingesproken door onder andere Matteo van der Grijn, Waldemar Torenstra, Saar Koningsberger, Sanne Wallis de Vries en Tim Knol. De regie is in handen van Chis Sanders (How To Train Your Dragon, Lilo & Stitch) en Kirk DeMicco (Space Chimps).


-bol.com

Soms heb je echt even zin in een leuke animatiefilm. The Croods is eigenlijk compleet aan me voorbij gegaan, maar toen ik laatst de trailer keek, was ik vrij snel ingepakt. Op een zonnige donderdagmiddag besloot ik de film aan te zetten en het heeft mijn dag echt een stuk leuker gemaakt.

The Croods gaat over een familie van holbewoners die hun leven doorbrengen in hun grot. Nieuwsgierigheid is slecht en alles wat anders of "nieuw" is, is levensgevaarlijk. Dochter Eep is het hier niet mee eens en wil juist op zoek naar avontuur, de wereld verkennen en ontdekken wat er buiten de grot te vinden is. Op een dag ontmoet ze een jongen, die aankondigt dat de wereld zal vergaan. Alles verandert en opeens kan de Croods familie zich niet meer zomaar terugtrekken in een grot. Er blijkt veel meer te zijn...


Ten eerste vind ik het animatiewerk in deze film prachtig. Doordat de film een verschuiving maakt van de kleurloze, beperkte wereld rondom de grot naar de jungle erachter, zijn de kleuren die daar in voorkomen des te mooier. Bovendien is veel in de wereld niet realistisch, waardoor alle creatieve ontwerpen nog leuker zijn. Zo vond ik het immens grote koraal, de kleine olifantjes en natuurlijk de kleurrijke sabeltandtijger met zijn buitenproportioneel grote hoofd onwijs tof.


Het verhaal draait om de familie die de wereld samen ontdekken en leren dat het niet gevaarlijk is om nieuwsgierig te zijn. Eep is een eigenwijze puber die wel wat ziet in de wereldwijze Guy, die duidelijk niet weet hoe hij met de holbewoners om moet gaan. Het hoofd van het huishouden, Grug, wil niet dat zijn dochter de liefde in duikt en probeert hier dus een stokje voor te steken. Grug was voor mij zeker wel de vrolijkste noot (want er zijn veel vrolijke noten), vooral zijn niet al te subtiele opmerkingen over zijn schoonmoeder. Heerlijk, die stereotype grapjes.


Ook deze animatiefilms is weer ontzettend feel-good en onwijs grappig. Ik raad deze film zeker aan en ik weet zeker dat ik 'm in de nabije toekomst nog een keer ga kijken. Een film voor op een filmavondje met vrienden, een film voor met de familie, een film voor op een eerste date of juist honderdste date of een film voor jou alleen: The Croods is eigenlijk altijd geschikt.


16 opmerkingen:

 1. Ah dat lijkt me echt een super fijne, schattige film. Eens in de tijd vind ik het heerlijk om zo een film te kijken! Lekker flauwe humor etc! Deze komt op mijn 'to watch' lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van leuke animatie films! Frozen stond al op mijn to watch list, maar ben ook benieuw naar deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Animatiefilms blijven leuk, deze lijkt me ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van animaties en deze heb ik in de bios! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze wil ik graag zien :D bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, ja, deze had ik gezien (de reclame dan :))! Hij lijkt mij erg grappig :D .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaah! Ziet er echt super leuk uit :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die wil ik ook nog wel een keertje zien!
  xManon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey, I just followed your blog! I love the look hun.
  It would be awesome if you could follow back.

  http://www.bloglovin.com/blog/11777077

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach wat leuk! Ik had eigenlijk nog nooit van deze film gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad een hele leuke film!

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen