woensdag 6 maart 2013

Disney

Hola,





Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk al weten, ben ik vorige week vier dagen in Disney Land Parijs geweest. Zondagochtend rond zeven uur stapte mijn zus achter het stuur van mijn papa's net nieuwe auto -en die mochten we gelijk lenen! wat een held- en schoven haar vriend, mijn vriend en ik op de stoelen onderuit. Halverwege de rit nam ik de rol van chauffeur op me en tegen twaalf uur waren we op onze bestemming: het Davy Crockett-park. We hadden voor drie nachtjes een stacaravan gehuurd en konden daar onze kaartjes ophalen.


Zondag hebben we de hele dag door het Disney-park gewandeld. Het was gelijk duidelijk dat we de dag erna dubbele sokken -of meer- aan moesten doen, want het was ontzettend koud. Vooral als je lang in een rij moest wachten met schoenen die al nat waren gesneeuwd, gingen je tenen toch wel goed tintelen. Desondanks ontzettend gaaf! Ik ben twee keer eerder in Disney geweest, maar ik was beide keren zeer jong dus wist er niet veel meer vanaf. Sommige plekken of attracties herkende ik wel, maar over het algemeen voelde het meeste als nieuw voor me.


's Avonds uitgeput maar voldaan voor het eerst naar de caravan toe. And it was beautiful! Echt een mooie, comfortabele cabin met onder andere een vaatwasser, een bad -en douche of course-, twee slaapkamers en een tv. In de tweede kamer stond echter een stapelbed -wat we vooraf al wisten- en dus gingen mijn vriend en ik op de slaapbank in de woonkamer. Op het Davy Crockett park was verder nog een winkeltje en zelfs een tropisch zwembad, waar mijn vriend en ik de derde avond nog even gezwommen hebben. Toen we maandagochtend de gordijntjes open schoven werden we verrast door een flink pak sneeuw. Koud, nat en vies maar wat een prachtig effect in zo'n "magische" wereld.


De tweede dag hebben we de ochtend weer door Disney gewandeld en 's middags zijn we Walt Disney Studios gaan verkennen. Voor ons alle vier de eerste keer in dit nieuwere tweede park dus dat was tof. Vond het een onwijs leuk park: een oud Hollywood-sfeertje met de details zoals we van Disney gewend zijn. Verder zijn er ook wel wat gave attracties, zoals de Hollywood Tower, de Rock 'n' Roller Coaster met Aerosmith muziek en Crush's Coaster (van Finding Nemo). In de eerste hebben we drie keer gezeten, de tweede vier keer -of meer?- en de laatste drie keer.


De rest van de dagen hebben we afwisselend door beide parken doorgebracht. We hadden elk één kaart voor vier dagen voor zowel het Disney-park als het Studios-park, waarmee je zo de parken in en uit kon. Dus dat was super handig. Tevens hadden we voor de woensdagochtend een uitgebreid ontbijt in het Disney Village waarbij verschillende Disney figuren langs kwamen, zodat je ermee op de foto kon. Het was al met al ontzettend gaaf. Het was gezellig met zijn vieren, leuk in de caravan, mooi in de parken, gaaf in de attracties en onwijs koud in de rijen -maar de sneeuw gaf gelukkig wel een leuk sfeertje.


Hoewel ik in eerste instantie bang was dat vier dagen misschien teveel was -we hebben dit zo gedaan omdat het in deze periode qua prijzen meeviel-, was het precies lang genoeg. Ik heb geen moment gedacht dat ik terug naar huis wilde of dat ik er wel een beetje klaar mee was. Bovendien was de caravan echt super waardoor je echt een beetje het vakantiegevoel kreeg.

Do you belieeeeeeve in magic!? - Hét Disney nummer wat niet uit je hoofd gaat

En nu nog wat leuke foto's...

Phantom Manor

Big Thunder Mountain
Crusoe
Crusoe







Hollywood Tower





Het was ook nog wel lekker weer...





Dit was mijn standaard pose met camera als standaard accessoire 


8 opmerkingen:

 1. Ziet er super uit! Ben er als klein meisje ooit eens geweest!

  Liefs,

  Maria
  (beautybandit.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er leuk uit met die sneeuw, ben alleen maar in de zomer geweest x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige foto's. ik hou van dinseyland <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah Disney is zo leuk! Leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah, zo leuk! Ik wil ook nog graag naar Disney!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wowww... wat super leuk! Disney staat zeker nog op mijn lijst van plekken waar ik graag naartoe wil. We wachten nog even een jaartje of 2, dan is mijn jongste dochtertje wat ouder.

  BeantwoordenVerwijderen