maandag 30 juli 2018

Boeken Shoplog Verjaardag Juli

Hee, hallo, wat is dit ineens? Ja, dit is mijn eerste boeken shoplog van 2018. Als dat ook zou betekenen dat ik in 2018 tot dit moment geen boeken had aangeschaft, zou ik best tevreden zijn. Mais non. Dit stapeltje boeken heb ik voor mijn 26e verjaardag ontvangen en gekocht.Ter inleiding, van vriendlief ontving ik treinkaartjes voor een lang weekendje Parijs. Ik ben al drie keer in Parijs geweest, echter zonder vriendlief, dus ik ben al jaren aan het zeuren dat we samen naar Parijs moeten. Dit jaar vooral, omdat we nu allebei een fulltime baan hebben waardoor we dus én wat meer geld te besteden hebben én beide de weekenden vrij zijn. Eind september gaan vriendlief en ik dus op een mooie donderdagmiddag/avond (ben de tijd even vergeten) naar de prachtige hoofdstad van Frankrijk. Ik heb er onwijs veel zin in. Van mijn schoonouders kreeg ik vervolgens een stadsgids voor Parijs, waarin oa Literair Parijs wordt besproken met de tien beste boeken over Parijs. Ik ben vastbesloten in ieder geval de top drie te lezen alvorens naar Parijs te gaan.


Ten eerste natuurlijk de klassieker, Les Misérables van Victor Hugo. Gepubliceerd in 1862, “Hugo’s tale of injustice, heroism and love follows the fortunes of Jean Valjean, an escaped convict determined to put his criminal past behind him.” Een intens en gigantisch boek (meer dan 1200 pagina`s!) dat een schrijnend beeld toont van de armen in het Parijs van begin 19e eeuw. Les Misérables heeft me eigenlijk nooit aangesproken, maar de afgelopen maanden heb ik meerdere mensen het hun “favoriete boek” horen noemen én ik wil eigenlijk wel weer wat meer klassiekers lezen. Let’s go.Boek twee in de top drie van Literair Parijs is The Hunchback of Norte-Dame of Notre-Dame de Paris, ook van Victor Hugo. Hier ben ik inmiddels al in begonnen, en hoewel de eerste veertig pagina`s even doorbijten waren, ben ik nu zeer gecharmeerd. Wetende dat het verhaal dat we in de Disney film De Klokkenluider van de Notre-Dame te zien krijgen, niet het verhaal is dat ik nu aan het lezen ben (daargelaten dat Hugo’s verhaal veel dramatischer is, is dit boek eigenlijk vooral een ode aan Parijs).

Boek drie in de top drie is A Tale of Two Cities van Charles Dickens. Die wil ik ook lezen voordat we naar Parijs gaan, maar heb ik (nog) niet aangeschaft.


Van één van de broers van mijn vriend kreeg ik vervolgens een andere Franse klassieker; The Count of Monte Christo van Alexander Dumas. Bijna 1300 pagina`s lang, een avontuur met hoog wraakgehalte. Ik weet er niet heel veel vanaf, maar ook dit zou een magisch meeslepend meesterwerk moeten zijn (mooie alliteratie, al zeg ik het zelf).


Op mijn verjaardag (woensdag 4 juli) had ik vrij gevraagd van werk (ik ga dus niet werken om mijn verjaardag hè). Ik had echter behalve wat visite ‘s avonds niets gepland, dus ik besloot een wandelingetje door Breda te doen, langs alle boekenwinkels. Ik kocht eerst Norwegian Wood van Haruki Murakami, één van de boeken waar de Japanse schrijver jaren geleden wereldwijde bekendheid verkreeg. Ook kocht ik In Cold Blood van Truman Capote. Capote (tevens schrijver van Breakfast at Tiffany’s) schreef in 1966 over het waargebeurde verhaal van een meervoudige moord.Nog twee boeken te gaan... Van de oudste broer van mijn vriend en diens vriendin kreeg ik deze prachtige editie van Alice’s Avonturen in Wonderland en Alice in Spiegelland. Ik ben gek op Alice in Wonderland (heb er voor een minorvak in mijn Bachelor zelfs een essay over geschreven), en dit wordt mijn zesde editie. Nooit genoeg Alice in wonderland...


Last But not least, van mijn schoonouders kreeg ik oa Een Goede Raad van JK Rowling. Het eerste boek wat Rowling schreef na de Harry Potter serie, dus eigenlijk verrassend dat ik die nog niet eerder gelezen heb.

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jullie naar Parijs gaan en je je er qua lezen al helemaal op aan het voorbereiden bent! Ik wil The Count of Monte Cristo ook nog ooit eens gaan lezen. Ben benieuwd wat je van Norwegian Wood vindt! Ik vond dat namelijk het minst leuke boek van Murakami dat ik tot nu toe heb gelezen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe foto's! Ik houd van lezen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil Les Miserables ook ooit nog lezen, maar de omvang intimideert me ontzettend... Prachtig setje boeken weer bij elkaar! x

    BeantwoordenVerwijderen