vrijdag 3 maart 2017

Hello March..."Even if it's oblivion, friends, I'll welcome it, because it won't be nothing, we'll be alive again in a thousand blades of grass, and a million leaves, we'll be falling in the raindrops and blowing in the fresh breeze, we'll be glittering in the dew under the stars and the moon out there in the physical world which is our true home and always was."
~His Dark Materials - Philip Pullman


Hee hallo. Daar ben ik weer. Long time no see. Ongetwijfeld weet je al wat ik ga schrijven als excuus voor mijn afwezigheid... ik heb het druk gehad. Ik krijg al kotsneigingen als ik het typ, want hoewel het iets wat ik zelf de laatste tijd ook veel zeg, heb ik een hekel aan die uitspraak. We leven echt in een tijd waarin iedereen altijd maar druk is. Ik wacht echt op de dag dat ik hoor dat iemand het rustig heeft; "ach, bijna niets te doen hè... ik modder maar een beetje aan".

Verhuizen

Dus ja, ik ben verhuisd. Vriendlief en ik hadden een leuk appartementje gevonden in Breda en na genoeg geklus en gesjouw (met ontzettend veel hulp van onze lieve familie en vrienden <3) sliepen we 12 februari ons eerste nachtje in ons nieuwe stekkie. Inmiddels drie weken verder en het gaat prima; langzaam maar zeker begint het een echt huisje te worden. Ik ben mijn boekenkasten aan het vullen (fantastisch), de kaarsjes branden en gisteren hebben we wat groen aan onze woonkamer toegevoegd (onder andere in de vorm van Youri de Yucca). Hoe leuk het ook is, zo'n verhuizing brengt toch een hoop drukte met zich mee, en heeft behoorlijk wat energie gevergd. Aangezien ik ook nog in de eerste maanden van mijn nieuwe baan zit en ik de afgelopen weken genoeg verantwoordelijkheden op mijn bordje geschoteld kreeg (prima hoor, maar wel wennen en hier en daar ook best stressvol), is het voor mij nu weer het moment goed tot rust te komen. Ik merkte de afgelopen weken echt aan mezelf dat het soms iets teveel werd. 

Maar goed... ik ben dus uit het ouderlijk huis vertrokken én ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. Times... they are a changin'.


The Portable Magic of Books and Movies

Iets waar ik echt zwart op wit kan zien dat ik het druk heb gehad, is op Goodreads; de website waarop ik bijhoud hoeveel ik lees. Mijn reading challenge staat net zoals vorig jaar op 60 boeken (toen las ik er zelfs 72), wat me tot gemiddeld 5 boeken per maand zou moeten brengen; echter las ik mijn eerste boek van 2017 pas halverwege februari uit. Ik heb dus amper gelezen. Inmiddels hervind ik mijn ritme en ben ik zes boeken verder, dus hopelijk binnenkort enkele aan boeken gerelateerde blogpostjes. Sowieso zou het wel leuk zijn als ik het bloggen weer wat meer zou bij kunnen houden hè... 


4 opmerkingen:

  1. Wauw die boekenkast ziet er echt super gaaf uit!!! En wat leuk dat je er weer bent! :) Leuk om je ook op goodreads te volgen! Maar ook super leuk dat jullie verhuisd zijn en samen wonen!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah superleuk dat jij en je vriend zijn verhuisd! Altijd best een gedoe zo'n verhuizing, maar uiteindelijk heb je dan wel een heel fijn plekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat jullie nu samenwonen! Heel begrijpelijk ook dat de verhuizing in combinatie met je nieuwe baan veel tijd en energie heeft gekost. Wat een mooie boeken heb je trouwens in je boekenkast staan!

    BeantwoordenVerwijderen