donderdag 19 december 2013

The Hunger Games: Catching Fire

Na het winnen van de brute Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan...

President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn.

Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan.


-bol.com

Na anderhalf jaar wachten is nu ook het tweede deel van The Hungergames uit. Finally. Ik heb de boeken verslonden en Catching Fire was mijn favoriet. De eerste film vond ik een beetje tegenvallen (toffe film maar bij lange na niet dezelfde sfeer als in het boek) dus ik was vrij wantrouwend voor dit tweede deel. Maar ik kan al vast verklappen dat ik deze film fantastisch vond! Ik ben ervoor naar de bioscoop geweest met een vriendin, en zou zo weer gaan.

Katniss woont na het winnen van de Hongerspelen in Winnaarswijk in District 12: deze wijk zit in elk district en is zoals de naam al doet vermoeden voor alle winnaars. Haar enige echte buren zijn dus Haymitch, haar mentor, en Peeta met zijn gezin, die samen met haar de Hongerspelen won. Ze moet op een victory tour langs alle districten met Peeta, maar heeft moeite met het verwerken van de ervaringen die ze heeft opgedaan. 's Nachts kan ze niet slapen en zoekt ze troost bij Peeta, ook al is het duidelijk dat ze niet voor hem voelt wat hij wel voor haar voelt. Al snel blijkt dat President Snow van Panem het Peeta en vooral Katniss erg kwalijk neemt hoe ze hem aan het eind van de Hongerspelen hebben bespeeld door de giftige bessen als show te willen nemen. Katniss moet tegenover de buitenwereld bewijzen dat de liefde echt is, ook al voelt ze eigenlijk wat voor Gale. Als dat niet goed lukt, vindt Snow een andere oplossing... De deelnemers van de 75e Hongerspelen zullen bestaan uit voormalige winnaars van de Hongerspelen.


Zoals ik al zei was Catching Fire mijn favoriete boek uit de trilogie en de film kwam er naar mijn mening onwijs goed mee overeen. Alles was precies zoals ik me had ingebeeld en de sfeer voelde hetzelfde. Katniss wordt gespeeld door Jennifer Lawrence, en hoewel ik haar eerst niet goed vond lijken op de Katniss uit het boek, ben ik nu een fan van haar. Sowieso omdat ze me een onwijs toffe dame lijkt, maar ze kan ook heel goed acteren. Naast het karakter van Katniss zijn er natuurlijk nog veel meer mensen die de film dragen, zoals Effie (gespeeld door Elizabeth Banks) die met haar uitgesproken mening en nog meer uitgesproken kleding echt een leuke noot toevoegt aan de film. Ook Peeta (Josh Hutcherson) en Gale (Liam Hemsworth) acteren goed en geven het verhaal de romantische toevoeging. Finnick (Sam Claflin) voegt zich verder toe aan de cast als nieuwe, heerlijke man. Ik hou van films met goede acteurs en actrices, maar vind het ook zeker niet erg als de mannen een beetje appetijtelijk zijn...


Wat ik in het boek het tofste vond, was het feit dat de Hongerspelen weer plaats vonden en er weer een nieuwe Arena was met nieuwe deelnemers. Dit deel trok me ook het meest in de film. De Arena is ontzettend goed weergeven en brengt genoeg actie in de film. Over het einde zal ik niet teveel verklappen, maar er zit een mooie twist in het verhaal.

Al met al is Catching Fire een onwijs gave film, of je de boeken nou gelezen hebt of niet. Ik raad de film zeker aan en kan nu al niet wachten op het laatste deel, Mockinjay, waar twee films van gemaakt zullen worden (jeej!).

11 opmerkingen:

 1. Tijd voor boeken heb ik tegenwoordig helaas niet, maar de film wil ik wel graag zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Studieboeken of werk gaan wel voor ja. Misschien wat leuks voor de vakantie :) X

   Verwijderen
 2. Ik moet deel 1 nog lezen én kijken eerlijk gezegd..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo goede film ;) ben nu het 3e boek aan het lezen omdat ik niet kan wachten tot die uit komt haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde na de film ook gelijk boek drie weer opnieuw lezen. Gewoon omdat je dan zo in die sfeer zit ;) X

   Verwijderen
 4. Nou de outfits zien er in ieder geval weer extravagant uit, dat is zo'n beetje het enige wat me interesseert aan deze film-serie. De boeken heb ik nog nooit gelezen, maar denk ook niet dat ik die zal lezen. Deze film ga ik ooit eens bekijken :) Verder vind ik Jennifer Lawrence wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me een hele leuke film, maar vind eigenlijk dat ik eerst de boeken moet lezen voordat ik de films ga kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lijkt mij een erg goede film.. ik wil de boeken ook wel lezen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben 1 van de weinige denk die hier niet van houdt.

  BeantwoordenVerwijderen