vrijdag 9 maart 2018

Black Panther


Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.
-Filmbeschrijving: Pathé
-Afbeeldingen: IMDb

Het werd eigenlijk ook wel eens tijd; een film van Marvel draaiend om een Afrikaanse superheld. Black Panther is anders dan alle andere comic verfilmingen, maar tegelijkertijd ook heerlijk hetzelfde. En hoewel het al de achttiende film is uit de Marvel Cinematic Universe-serie, zaten we in Nederland allemaal weer vooraan in de bioscoop met ons bakje popcorn: Black Panther werd in de eerste drie weken namelijk de best bezochte Marvel film ooit in Nederland. Hoewel ik dit de laatste tijd volgens mij met enige regelmaat zeg als ik een nieuwe Marvel film heb bezocht, typ ik het ook nu weer; dit is by far één van de betere en toffere superhelden films (een Black Panther comic is al naar mij op weg...).


Black Panther kwam voor het eerst voor in een Fantastic Four comic uit 1966. Het personage kreeg al snel zijn eigen comics, als koning en beschermer T'Challa van het fictionele zeer welvarende Afrikaanse land Wakanda. Wakanda is één van de (al dan niet de grootste) krachten van de film: de sfeer is fantastisch. Regisseur Ryan Coogler heeft er alles aan gedaan om de sfeer zo authentiek mogelijk te houden. Ook de soundtrack is overigens het luisteren wel even waard; samengesteld door en grotendeels uit de handen van rapper Kendrick Lamar. Luister anders even naar All The Stars terwijl je de betoverende bijbehorende clip bekijkt (ook een tip, Pray For Me, tevens met The Weeknd).

 In 2016 zagen we T'Challa al even voorbij komen op het witte doek in Captain America: Civil War. Ik was niet gelijk overtuigd, en ook de trailer vond ik in eerste instantie vooral heel chaotisch, maar ooooh damn, wat een toffe film. Het begint al in één van de eerste scènes, als onthuld wordt dat de wacht van koning T'Challa een groep onwijs epische vrouwen is: de Dora Milaje. Geleid door Okoye, strijden deze vechtersbazen om Wakanda en diens koning veilig te houden. Ook een vrij episch momentje trouwens; als je Bilbo Baggings en Gollum tegenover elkaar ziet zitten..

Oké, dus ik ben om. Onwijs toffe film.2 opmerkingen:

  1. Haha dat stukje met Bilbo en Gollum had ik oko al in de trailer voorbij zien komen! geniaal haha. liefs

    BeantwoordenVerwijderen