zondag 27 augustus 2017

Boeken Shoplog Verjaardag Juli

4 juli was ik jarig, dus natuurlijk ben ik enkele boeken rijker geworden... Ik kocht twee boeken voor mezelf, ik kreeg er vijf als cadeau en van mijn ouders kreeg ik dit jaar geld, waarmee ik vanzelfsprekend alsnog oa zes andere boeken van heb gekocht.

Ik ben dit jaar begonnen met het lezen (en genieten) van poëzie; toegankelijke, moderne poëzie. Toen ik op de middelbare school dichtkunst moest lezen, vond ik het moeilijk en onbegrijpelijk, en deed het me niet veel. Nu ik zelf echter kan kiezen, vind ik het prachtig.

Begin dit jaar las ik Let Them Eat Chaos van Kate Tempest, en ik wist gelijk dat ik meer van haar wilde lezen: daarom kocht ik van mijn verjaardagsgeld Brand New Ancients en Hold Your Own.


Ook kocht ik Sunshine van Melissa Lee-Houghton, een bundel die velen prijzen heeft gewonnen. De uitgever zegt het volgende: "Sunshine combines acute social observation with a dark, surreal humour born of first-hand experience. Abuse, addiction and mental health are all subject to Lee-Houghton’s poetic eye. But these are also poems of extravagance, hope and desire, that stake new ground for the Romantic lyric in an age of social media and internet porn. In this new book of poems, Melissa Lee-Houghton shines a light on human ecstasy and sadness with blinding precision."


Nog zoiets; ik heb nog nooit een volledig script/boek van Shakespeare gelezen. Hoe kan ik mezelf een boekenfan noemen en nog nooit Shakespeare hebben gelezen? Tuurlijk, ik ken de verhalen, ik heb hier en daar wel wat stukjes gelezen en volgens mij heb ik op een schoolkamp ooit zelfs een deel van Macbeth gedaan (kan me er echter niets meer van herinneren). Dus, I'm ready; waar beter te beginnen dan met Romeo and Juliet?


Ook maar weer vier Penguin Modern Classics aan mijn kast toegevoegd. Van mijn schoonouders kreeg ik Shirley Jackson's The Haunting Of Hill House, Italo Calvino's Six Memos For The NExt Millennium en Truman Capote's Breakfast At Tiffany's. Van mijn verjaardagsgeld van mijn ouders kocht ik daarnaast in Brugge Shirley Jackon's korte verhalen collectie The Lottery And Other Stories. Hier gaan wel wat boekjes van mee naar Italië...


Ook nieuw dit jaar; veel non-fictie lezen. Of in ieder geval, voor mijn doen; ik zit tot nu toe op 23% non-fictie (10 van de 44 boeken; ik gooi even wat leesstatistieken tegen jullie aan). Ik kocht The Sun King van Nancy Mitford. Hoewel Nancy Mitford vooral bekend staat om haar fictie boeken, heeft ze ook vier "biografieën" geschreven over historische figuren. The Sun King gaat over Louis XIV van Frankrijk en het ontstaan van het Paleis van Versailles.


Non-fictie boek nummer twee, uit mijn verjaardagsaankopen; The Tibetan Book Of The Dead. Dit boek gaat over het sterven en "leven na de dood" volgens het Boeddhisme. Het is pas eind 1960 vanuit het Tibetaans naar het Engels vertaald en gaat over de overgangsfase tussen leven en dood, maar ook over de overgangsfasen het leven, de droom en de meditatie. Lijkt me heel interessant.


The Tidal Zone van Sarah Moss kreeg ik van mijn zus en haar vriend. Deze heb ik, zoals je waarschijnlijk wel kan zien, al gelezen. Eén van de mooiste en best geschreven boeken die ik dit jaar heb gelezen.


Paper Girls is een graphic novel serie van Brian K. Vaughan (van Saga). Begin dit jaar las ik volume I en die was leuk genoeg (best tof zelfs) om door te gaan met volume II.


Last but not least, van de oudste broer van mijn vriend en zijn vriendin kreeg ik Een Schitterend Gebrek van Arthur Japin. Onwijs leuk, want ik kan me herinneren dat ik deze op de middelbare school ooit gelezen heb (verplicht), maar toen de laatste paar hoofdstukken heb afgeraffeld/gescand omdat de deadline naderde. Terwijl ik het een prachtig verhaal vond. Ik weet nu eigenlijk alleen nog dat het zich deels in Venetië en deels in Amsterdam afspeelt, dat Casanova er in voor komt, en dat het hoofdpersonage een hele sterke vrouw was. Ik heb er zin in om opnieuw in dit boek te duiken!

4 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd! Leuke boeken heb je gekregen en gekocht. Een Shitterend Gebrek heb ik ook gelezen op de middelbare school, maar ik heb hem wel helemaal uitgelezen. Vond het echt een mooi boek. En dat zegt wat, want ik lees niet zoveel Nederlandse boeken haha, toen ook al niet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je veel nieuwe boeken! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat onwijs veel boeken, leuk! Paper Girls lijkt me ook wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn het er veel!! Leuk om te zien:-)

  BeantwoordenVerwijderen