zondag 19 maart 2017

Boeken Shoplog December ~ Sinterklaas

Sinterklaas is weer groots gevierd bij ons thuis vorig jaar. Er waren weer belachelijk veel hapjes, te lange gedichten, uitgebreide surprises en vooral veel cadeautjes. Ik kreeg voornamelijk datgene waar ik tevens het blijste van word: leesvoer. Vandaag dus een stapeltje boeken die de Goed Heiligman voor mij uit Spanje had meegenomen. Bedankt hè.-

O, en ja, het is al maart 2017. Maar beter laat dan nooit hè.


Treasure Island van Robert Louis Stevenson uit 1881 is een klassiek verhaal over piraten. Ik heb al eerder iets van Robert Louis Stevenson gelezen, namelijk Dr. Jekyll and Mr. Hyde, en was nieuwsgierig naar meer. Dit is een prachtige kleine editie van Puffin Classics.


Ook heb ik drie Penguin English Library boeken gekregen van de oude heer. Twee Sherlock Holmes boeken van Sir Arthur Conan Doyle, namelijk The Hound of the Baskervilles (mijn favoriet!) en The Adventures of the Six Napoleons and Other Cases, en A Christmas Carol van Charles Dickens.


Op de middelbare school heb ik zes jaar Latijn gevolgd (en twee jaar Grieks, volgens mij), en het leukste vond ik altijd al de mythologie en de Romeinse en Griekse geschiedenis. De meeste verhalen ken ik inmiddels wel, sommige fragmenten heb ik zelfs zelf moeten vertalen, maar ik heb nog ooit een klassieke epos in zijn geheel gelezen. Dit jaar zou ik graag in ieder geval aan ééntje beginnen. In november kocht ik al De Ilias van Homerus en De Odyssee past daar dus perfect naast. Dit is trouwens misschien wel één van mijn favoriete Penguin Clothbound Classics qua cover; so pretty.Vorig jaar kocht en las ik Don't Look Now van Daphne du Maurier; een collectie mysterieuze en prachtig geschreven korte verhalen. Ik wilde gelijk meer en vroeg aan de Goedheiligman één van haar bekendste (al dan niet meest bekende) boek: Rebecca, gepubliceerd in 1938.


The Bloody Chamber van Angela Carter, gepubliceerd in 1979, is een collectie van korte verhalen, die geïnspireerd zijn op sprookjes. Dit is de Penguin Deluxe editie; met een prachtige zwart witte geïllustreerde cover, French flaps en schepranden.Blijkbaar had ik de behoefte aan interessante en intense lectuur, want ook ontving ik (nadat ik ze zelf op mijn lijstje gezet had; totaal vergeten) On the Origin of Species van Charles Darwin en The Interpretation of Dreams van Sigmund Freud. Ik ben ontzettend benieuwd naar beide boeken!


Explorer: The Mystery Boxes is een collectie van strips, samengevoegd door Kazu Kibuishi. Onwijs mooie illustraties en leuke verhalen. Ik heb deze inmiddels al gelezen en verwerkt in een MijnJaarInBoeken blogpost.


Zeer toepasselijk, nu de verkiezingen in Nederland net achter de rug zijn; Tegen Verkiezingen van David Van Reybrouck. Ik zal niet zeggen dat ik direct tegen verkiezingen ben, maar ik denk wel dat de huidige manier van werken in onze samenleving en onze huidige democratie niet perfect is. Ik heb echter ook geen beter alternatief in mijn hoofd -zoals de meesten denk ik- waardoor er ook niets veranderd. David Van Reybrouck heeft echter wél een ander idee, en presenteert het in dit boek. Ik ben benieuwd.


Ik heb ook nog iets gekregen waar ik niet in kan lezen (verbazingwekkend genoeg), namelijk deze advent kalender met heerlijke producten van L'Occitane. Een fantastisch cadeau van mijn zus, waar ik nu nog steeds van geniet in de vorm van fijne producten (al is er ook al wel veel op ;)).4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke boeken heb je gehad en nog leuk een advent kalender! Haha ach ja maakt toch niet uit als je het nu online zet :) :P . Beter laat dan niet toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heleboel boeken hihi! Leuk hoor! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je veel moois gekregen! Treasure Island heb ik inmiddels ook gelezen, ik zag die editie en moest hem meteen hebben haha! Van Freud wil ik ook graag wel wat meer lezen.

    BeantwoordenVerwijderen