maandag 18 april 2016

Boeken Shoplog Februari

De afgelopen drie maanden (februari, maart en april) heb ik weer genoeg nieuwe boeken aan mijn planken toegevoegd (enigszins de schuld van anderen, maar grotendeels van mezelf..) en vandaag wil ik jullie zeven zeer speciale boeken laten zien. In februari kocht ik slechts deze boekenset (oké, ik kocht nog één boek, maar die komt in de shoplog van maart en april) en ik gun 'm graag zijn eigen blogpost. Het was namelijk een speciaal cadeautje voor mezelf, omdat ik alle studiepunten voor mijn master toen binnen had: de 15-year Anniversary set met Engelse Harry Potter boeken. Je kunt mijn maandelijkse update uit februari teruglezen voor wat meer info, want nu is het gewoon tijd voor de foto's.


Hoewel ik een echte BookDepository-fan ben wat betreft mijn Engelse boeken, kocht ik deze pareltjes op Bol.com (ook een zeer trouwe vriend overigens). Op dat moment was 'ie daar in de aanbieding én de verzendtijd was gewoon aanzienlijk beter (de volgende dag in huis tegenover twee weken later), dus voor €75,99 gooide ik de boxset in mijn virtuele mandje.

Ik vind de covers van deze edities onwaarschijnlijk mooi, maar het is ook wel heel gaaf dat de ruggen naast elkaar het kasteel van Zweinstein tonen. Mijn favoriete covers zijn The Sorcerer's Stone (overigens wel jammer; de originele UK-titel is "The Philosopher's Stone", maar in de US is dit veranderd), The Chamber of Secrets en The Goblet of Fire.Niet alleen de covers zijn mooi; ook de achterkanten zijn ware pareltjes. Elke achterkant heeft de achterkant van Harry (snappie? goed gevonden wel) en een mooie of belangrijke quote uit het desbetreffende boek. Leuk vind ik ook dat de illustraties overduidelijk echt op de boeken gebaseerd zijn, en niet op de films; dit is bijvoorbeeld te zien aan Perkamentus op de achterkant van boek zes, Hermelien op de voorkant van boek 7 en het kasteel op de ruggen.
Verder staan er in alle boeken ook nog eens leuke illustraties. De illustraties bij de hoofdstukken zijn niet uniek voor deze edities; voor zover ik weet zitten die in alle Engels-talige Harry Potter-boeken bij alle hoofdstukken. Ik zou ze het liefst allemaal op de foto zetten, maar dat is natuurlijk niet te doen. Ze maken het lezen van de boeken in ieder geval net iets leuker. Daarnaast hebben alle boeken ook aan het begin een kleine illustratie, passend bij het boek.


Al met al is het denk ik wel duidelijk: ik ben ontzettend blij met deze boekenset. Ik ben gek op Harry Potter en hoewel ik alle boeken al in het Nederlands bezit (overigens ook een hele mooie set; ik vind zowel de covers als de ruggen van de Nederlandse varianten ook zeer gaaf), vind ik dit een onwijs leuke toevoeging aan mijn boekencollectie. Ik ben de serie momenteel aan het herlezen, natuurlijk in deze edities, en ik geniet er weer volop van.


Tot slot een fotootje met de ware excitement; namelijk toen ik de boxset net binnen had. Links met een blije ik en rechts met de bloemen die ik van mijn ouders cadeau kreeg omdat alle studiepunten binnen waren.

7 opmerkingen:

 1. Prachtig! En zeer welverdiend natuurlijk ;-) Zouden er nog meer dingen zijn veranderd in de US edities (als in bepaalde woorden enzo)? Of zouden ze dat soort dingen behouden ... Dat vraag ik me altijd af, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een hoop leuke boeken hihi!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie set zeg! Ik kan mij voorstellen dat je er heel blij mee bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zien ze er mooi uit! Veel leuker als een ander boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. DQ wat vind jij van luisterboeken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op z'n tijd houd ik er wel van! Vooral als ik zo verslaafd aan een boek ben dat ik er zelfs op de fiets of in de bus naar wil luisteren ;) Maar ik luister hooguit enkele boeken per jaar, uiteindelijk gaat mijn voorkeur toch uit naar gewoon lezen; als ik naar een audioboek luister dwalen mijn gedachten toch vaak ergens anders heen en dan heb ik weer hele stukke tekst gemist. Ben jij fan? Xx

   Verwijderen