woensdag 22 juli 2015

Plog 09-07-15 Bobbejaanland

Vandaag heb ik weer een photo-log voor jullie van een dagje uit. Donderdag 9 juli ging ik met mijn vriend naar het pretpark Bobbejaanland; we hadden heerlijk weer en het was niet al te druk. Kijk met me mee. 
Goedemorgen! Het is bijna vakantie, maar mijn vriend en ik doen al een week alsof we allang vakantie hebben. We zijn een weekje in Houten geweest en inmiddels weer een dagje thuis, en we gaan gelijk weer op pad naar Bobbejaanland. Super leuk, van dit soort dagjes samen <3


Outfit. Lekker comfortabel en voor alle weersomstandigheden voorbereid (behalve de zichtbare zonnebril had ik namelijk ook nog een vest en een poncho in mijn tasje; ik ben van alle markten thuis).


Ik mocht van mijn lieve mama het autootje lenen dus mijn vriend en ik konden het openbaar vervoer laten voor wat het was. Hoewel ik rijden best leuk vind, vervallen we toch altijd in het traditionele patroon van "de man die rijdt". Ik rij ook regelmatig, maar toch zit mijn vriend meestal achter het stuur als we samen ergens heengaan.


Hallo Bobbejaanland! Het was erg warm, maar ook erg bewolkt. Wat mooie luchten opleverde.


Ik vond Bobbejaanland er verrassend leuk uitzien. Ik ben zelf een echte Efteling-fan en ik had eigenlijk verwacht dat Bobbejaanland iets meer Walibi-achtig zou zijn (veel achtbanen, weinig details). Ik ben ooit al eens in Bobbejaanland geweest maar kon me er niet veel meer van herinneren. Ik vond het in ieder geval een erg tof park; enkele leuke achtbanen (maar één echte heftige, namelijk de bovenstaande, en tevens de enige die over de kop gaat (hoewel gelijk heel vaak)), verschillende waterattracties en alles is heel leuk aangekleed.


Mijn vriend ziet gelijk de grootste achtbaan, die vrijwel aan het begin van het park is en wel iets wegheeft van de nieuwe achtbaan in de Efteling (voor zover wij weten dan); ook deze heeft een wat groter bakje en gaat na een optakeling loodrecht naar beneden (zoals je ziet). We besluiten hier gelijk maar in te gaan en ik vond 'm super gaaf.


Daarna in een attractie met boomstammetjes door het water. Tijd voor een romantische selfie.


Intussen heb ik ontzettende trek dus ik wil op zoek naar wat lekkers te eten. We zijn inmiddels voorbij het eerste restaurantje en alles hierna blijkt dicht te zijn. Na een intense wandeling (overdrijven is ook een vak) komen we aan bij een geopend tentje en daar hebben ze tot mijn blijdschap pizza. Weliswaar voor twaalf euro (daar krijg je dan wel een drankje bij, maar holy moly wat een geld) maar ik geniet er van.


Weer terug naar waar we gebleven waren; we betreden de Indiana River. Dit is ook een waterattractie met boomstammetjes, alleen binnen.


Voor mijn gevoel ben ik zeiknat geworden, dus ik wil even een bewijsfoto maken, maar achteraf gezien lijkt de schade behoorlijk mee te vallen...


Nog een mooie attractie (die overigens dicht is, waar ik helemaal geen problemen mee heb als ik zo zie wat de mogelijkheden er mee zijn...).


We hebben weer trek (eten is één van mijn vele hobby's) dus we kopen warme wafels met poedersuiker. Jammie.


We hebben inmiddels alle attracties gehad en zijn op weg naar de Indiana River om die als laatste nog een keer te pakken: ditmaal mag mijn vriend vooraan in het boomstammetje, kan hij ook nog beetje nat worden. Onderweg verbaas ik me weer over het mooie park. We vinden onder andere deze smurfen verstopt in de bosjes; cute. 


Nog meer ongezond eten... Ik wilde echt nog even het snoepwinkeltje in. Achteraf gezien heb ik me iets teveel gefocust op het zure snoep.


Niet zo origineel artistiek fotootje van de mooie lucht.


Om de gezonde dag af te sluiten, besluiten we bij de McDonalds te gaan eten. We nemen allebei een HappyMeal omdat je momenteel minions als cadeautjes krijgt, maar dat is voor ons (natuurlijk) niet genoeg dus mijn vriend neemt nog één of andere Deluxe hamburger en ik neem mijn favoriet: de Quarter Pounder. Eigenlijk zit ik dan al propvol maar ik wil toch ook nog heel graag een Iced Frappé na...


We gaan even langs mijn huis om de auto thuis te zetten en mijn spullen op te halen en gaan dan richting Breda. We lopen door het prachtige Valkenberg park.


Bij mijn vriend kijken we nog een beetje tv om vervolgens vrij snel te gaan slapen. Ik krijg nog cadeautjes van zijn ouders voor mijn verjaardag (4 juli): Een Dans Met Draken Deel II van George R.R. Martin en een funko poppetje van Joffrey Baratheon (so pretty). Today was a good day. 

14 opmerkingen:

 1. Ik word helemaal blij van je foto's! Wat een gezelligheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelfs nooit naar Bobbejaanland gegaan, maar het ziet er echt leuk uit vooral het eten... :) Al is 12 euro wel een beetje duur, maar dat is altijd in pretparken.

  Julie
  http://julieswonderworld.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag heb je gehad.
  En al dat lekker eten.
  we gaan nu ook steeds naar de McDonald's omdat der minions in zit.
  mijn zoontje vind dat super.
  en wat een leuk geschenken heb je gekrege'n van je ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, die minions trekken wel meer mensen gok ik zo! X

   Verwijderen
 4. Ziet er uit als een leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezelligheid en lekker eten! Heb nog nooit eerder van dat park gehoord! Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezelligheid en lekker eten! Heb nog nooit eerder van dat park gehoord! Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er leuk uit :-D Heerlijke foto's!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaaa, Bobbejaanland is leuk! En inderdaad, die eerste rollercoaster is heel cool, vooral dat eerste stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat toevallig! Volgende week ga ik ook naar Bobbejaanland :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach wat leuk, ik was net geweest op 1juli! Wij hadden echt super warm weer en het bezoekersaantal was minimaal. Wat dus veel waterattracties en geen wachtrijen opleverden, yes! Haha, liefs Laura.

  BeantwoordenVerwijderen