dinsdag 5 mei 2015

Plog 22-04-15

Shopdagjes blijven toch het leukste om te ploggen en aangezien ik de afgelopen weken een soort van writer's block had (en weinig tijd om te schrijven) kwam deze shopdag als geroepen. Mijn moeder, mijn zus en ik plannen minimaal één keer per jaar een uitgebreid shopdagje in (à la deze dag in breda) en ditmaal gingen we op pad naar Eindhoven. We hebben goed geshopt, heerlijk gegeten en mijn vriend en ik plakte er 's avonds nog een bioscoopje aan vast (Avengers: Age of Ultron). Kijk met me mee hoe ik 22 april doorbracht.



Goedemorgen! Mijn wekkertje gaat om zeven uur (wil om half acht uit bed) en ik kijk eerst nog even op mijn gemakje enkele video's op YouTube. Hierboven de geniale CommunityChannel.


Comfortabel outfitje om lekker in te shoppen (en die makkelijk aan en uit kan wanneer ik kleding wil passen; shopdagen behoeven zeker een bepaalde strategische voorbereiding). Sneakers, broek én jurkje (wat ik hier als shirt draag) van de H&M. 


In de bus naar het Centraal Station in Breda met moeders. Ik heb een nieuw tasje bij me van House of Lou, die ik de dag ervoor binnenkreeg. Nu al helemaal blij mee.


Op het station wachten op onze trein naar Eindhoven. We waren zo vroeg van huis vertrokken dat we de bus van een kwartier eerder hadden (die te laat was) en nu heeft er een trein vijftien minuten vertraging waardoor we ook een trein eerder kunnen nemen. Het zit nu al mee!


Ik heb natuurlijk een boek bij me die ik in de trein lees om me te vermaken. Dit is Casino Royale van Ian Fleming; het eerste boek uit de James Bond-serie. Ik heb dit boek in de Vintage Classics editie.


Rond kwart voor tien zijn we in Eindhoven. Eigenlijk willen we gelijk wat koffie gaan drinken (moeders heeft haar cafeïne nodig) maar de meeste tentjes zijn nog dicht, dus besluiten we op aansporen van mij de Primark in te gaan. Een half uurtje later stappen we voldaan de winkel uit mét enkele tassen en gaan we bij de Bijenkorf zitten voor koffie met wat lekkers. Mijn zus en ik hebben beide een New York Cheesecake en mijn moeder heeft ook iets lekkers, al weet ik niet meer wat.


We slagen allemaal erg goed! Onder andere in de Vero Moda en de Bershka.


Mooi Eindhoven! Meestal kom ik hier enkel voor de Primark (en haal ik het dus ook niet verder dan de Primark en de V&D voor een broodje), maar deze kerk herinner ik me van Glow. Heel mooi.


We zijn wel toe aan een lekkere lunch. We stappen binnen bij het voor ons onbekende Happy Italy (of in ieder geval, ik weet dat er ook één in Tilburg zit, maar dat is ook werkelijk alles wat ik weet) en besluiten voor drie gerechten te gaan die we samen delen: een pizza quattro fromaggi (de pizza waar we alle drie vrijwel altijd voor gaan), een caprèse salade en vleeswaren. Wat een heerlijk eten, wat een fantastische bediening en wat een fijn prijzen! Echt waar, Happy Italy is een ware aanrader!


Maar back to business; er moeten nog wat winkels afgestruind worden. Shoppen is fantastisch, maar toch ook wel vermoeiend... (dit is in The Sting volgens mij).


Cute! Voor de Bijenkorf allemaal gouden autootjes. Dit is voor de nationale museumweek.


En weer in de trein richting Breda. Op het station "afscheid genomen" van mijn zus, die weer naar haar huisje in Houten ging, en moeders en ik weer samen richting het zuiden.


De buit! Van boven naar onder en van links naar rechts: de twee hemdjes en het shirt komen van de Primark, het jasje komt van de Bershka, de plaktattoo's komen van de Primark (damn, die had ik met Koningsdag op willen doen... vergeten), de spijkerbroek komt van de Vero Moda, de boxers komen van de H&M, de bikini, de sneakers en de onwijs toffe pyjamabroek komen van de Primark en de nagellakjes komen van de Hema. Geslaagd!


Ik hang nog een beetje op de bank beneden en krijg ineens een whatsapp dat de eindcijfers voor een Mastervak online staan. Met een kloppend hart log ik op mijn iPad in op Blackboard en mijn dag wordt nog net ietsje beter; het vak afgesloten met een 7,5.


Ook belt er nog iemand van het WWF aan en ik laat me gewoon inpakken (wat ik nóóit heb). Ik ben gewoon echt een sucker voor dieren en daarnaast was het ook geen onaangename jongeman die het praatje kwam doen... Achteraf ook heel blij dat ik het gedaan heb.


Lekker weertje! (en mooi dat je nog net het randje van mijn telefoon in de weerspiegeling ziet; lekker artistiek).


Mijn kwasten krijgen een welverdiend schoonmaakbeurtje.


En ik pas nog even snel wat van mijn nieuwe aanwinsten aan. Ik ben er echt onwijs blij mee!


Ik trek gelijk een nieuwe outfit aan, spuit nog even een lekker parfum op (Lady Million) en stap weer op de fiets richting Breda. Mijn vriend en ik wilden nog naar de nieuwe Avengers-film en deze avond kwam eigenlijk het beste uit.


Gelukkig was het nog steeds lekker weer, waardoor zo'n tochtje met een lekker muziekje op de achtergrond helemaal prima is.


Een grote bak zoute popcorn, een Coca Cola Cherry en mijn kaartje voor Avengers: Age of Ultron en ik ben er klaar voor. Het was echt een onwijs gave film! Mocht je nog gaan, blijf ook zeker even zitten tot na de aftiteling (zoals altijd), want er is weer een extra scène. Daarna fietsen mijn vriend en ik door naar zijn huis om daar lekker te gaan slapen. Topdagje.

12 opmerkingen:

  1. Wat een leuke plog vol leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw, mooie buit hoor! :-) Die New York Cheesecake zag er lekker uit, mmmm. En wat een mooie tas heb je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je hebt veel mooie dingetjes gekocht! en als het ov vertraagd is maar dan wel aansluit vind ik het niet erg :p gisteren reed mijn aansluiting net voor mijn neus weg en toen baalde ik wel even lol. en die cheesecake *_* yum. nu heb ik trek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar, ik kan er echt niet tegen als ik langer moet wachten dan verwacht. X

      Verwijderen
  4. Je tas is erg tof! Leuke plog haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke plog.. Lijkt me een leuke dagje
    Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke foto's en goed geslaagd zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zag er een heel fijne dag uit! :)

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi tas en die parfum ruikt zooo lekker! Ik heb hem ook ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aah I know, echt één van mijn all time favoriete parfums! X

      Verwijderen
  9. Ik vind jouw blog echt superleuk, hele mooie foto`s! Ik ben je trouwens ook gaan volgen via bloglovin. Hopelijk neem je ook nog eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Super leuk om te horen! Ik ga zeker even bij jou kijken ;) X

      Verwijderen