dinsdag 1 april 2014

Prettybox Maart '14

Een paar weken terug kreeg ik een e-mail met daarin de informatie dat Glossybox was overgenomen door Prettybox. Het idee is hetzelfde: een abonnement voor een maandelijkse beautybox voor €14,95 (de prijs is dus onveranderd) per maand met vijf producten, zowel miniaturen als full-size producten. Ik vond het op zich jammer, omdat ik altijd erg positief was over de Glossybox, maar daarnaast was ik ook benieuwd. Een nieuw merk en een frisse wind. Zaterdag kreeg ik mijn eerste Prettybox binnen, waarvan ik de dag ervoor met een e-mail van op de hoogte was gesteld, en vandaag laat ik jullie de inhoud zien.

Voor meer informatie verwijs ik je naar de Prettybox-website.








Het doosje heeft hetzelfde vertrouwde roze kleurtje. Het is alleen wel echt een "doosje", want deze is kleiner dan de doos van de Glossybox en ook aanzienlijk minder stevig. Maar het is natuurlijk een ander merk, dus laat ik het even niet te veel vergelijken met de Glossybox. De inhoud ziet er in ieder geval sprankelend uit en ik denk dat ze er erg goed aan hebben gedaan gelijk zes full-size producten mee te sturen: de mensen die dan twijfelen of ze na deze overname wel abonnee willen blijven, zijn zo sneller geneigd om te blijven (waaronder ik).





Ook in de Prettybox zitten weer kaartjes. Ditmaal met een welkomstboodschap en daarnaast de beschrijvingen en prijzen van alle producten. Handy! 




Als eerste het naar mijn mening leukste product, namelijk de Body Mist van Blond Amsterdam. Deze fles van 250 ml kost €12,95 en bevat een licht parfum dat je op je lichaam kan sprayen. Ik vind Body Mists al snel te zoet, maar deze Relaxing Fig & Heavenly Honey (vijgen en honing) variant is echt heerlijk! Daarnaast vind ik de fles er heel leuk uitzien, echt iets wat ik ergens weer neer zitten waar het opvalt.



Een nagellak van Revlon in Sheer Cotton. Deze nagellak valt onder de Top Speed-lijn en zou dus zeer snel moeten drogen. Daarnaast bevat deze nagellak een "ingebouwde" topcoat. Sheer Cotton is een mooi nude kleurtje wat ik binnenkort zeker ga proberen. -€9,99



Van Maybelline zat er een Colorsensational Lipstain in de box. Hoewel ik al verschillende lipstains en -stiften heb geprobeerd, heb ik de Colorsensational nog nooit gebruikt. Ik heb Plum Flushed, een paars/roze kleur. €10,95.


Een zéér klein kwastje van de Bourjois, namelijk de Mineral Matte Brush van €11,95 (wel een beetje prijzig voor zo'n kleintje...). Deze kwast kan gebruikt worden voor foundation, poeder en blush. Ik denk dat ik 'm vooral handig vind voor op reis, maar ik geef echt de voorkeur aan een lang handvat dus zelfs op vakantie zou ik het liefst mijn normale kwast bij me hebben.


Dan een Tempting Glimmer Sheer Cream Eyeshadow van Calvin Klein, in Vinyl Indigo. Een cream oogschaduw is handig om als basis te gebruiken, dus de reden dat deze oogschaduws "sheer" zijn gaat aan mij voorbij. Daarnaast vind ik een zwarte kleur juist mooi als deze wat zwaarder is aangezet. Ik moet deze oogschaduw nog gaan gebruiken in een ooglook, dus kan nog niet mijn complete mening geven, maar de eerste indruk is niet fantastisch. -€15,- 




Om je zelf te kunnen verwennen, zit er een Orange Facial Treatmen van Hawaiian Gold in de Prettybox. Dit is een gezichtsmasker wat je op je gezicht moet leggen, waardoor het veel sneller gaat dan bijvoorbeeld een masker uit een tube. Daarnaast hoef je het niet op je hele gezicht aan te brengen, maar kan je slechts de plekjes doen waarbij je het nodig vindt. Dit masker ruikt naar sinaasappel en kost €1,99.

Edit: Ik ben er door een lezer op attent gemaakt dat de Prettybox onder dezelfde organisatie valt die de WAATbox heeft uitgebracht. Er is in het verleden veel kritiek geweest op deze box omdat er producten in zouden zitten die al uit de productie waren gehaald en waarvan de merken zelf niet meer wilden dat ze verkocht werden. In deze eerste Prettybox zitten inderdaad producten die ook al ooit in een WAATbox hebben gezeten. De producten in deze box waar twijfel over bestaat, zijn de lipstain van Maybelline en de cream eyeshadow van Calvin Klein (voor zover ik weet). Ikzelf zeg mijn abonnement nog niet op, omdat ik nog even wil afwachten hoe het de komende boxen gaat.

Voor meer informatie verwijs ik je naar de Prettybox-websiteWil je ergens een review van zien? Laat het even weten in de reacties!

33 opmerkingen:

  1. Wat een leuke inhoud! Ik ben erg benieuwd hoe de body mist van Blond ruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De inhoud ziet er op zich niet verkeerd uit, alleen jammer dat ik op een andere blog las dat de producten allang niet meer de waarde hebben die op de kaart staat; zo kan je een deel van de producten voor een paar euro bij Big Bazar kopen. Verder vind ik de producten er zo op het eerste gezicht wel leuk uit zien ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag het al voorbij komen ja, maar dit stoort mij zelf niet echt. X

      Verwijderen
    2. Ik vind het toch maar raar, dat wil zeggen dat de producten al zo oud zijn dat ze uit het assortiment zijn (al een aantal jaar).. ik weet niet of ze dan nog zo goed zijn om te gebruiken

      Verwijderen
    3. Ja het idee dat ze ouder zijn, wat ik bijvoorbeeld bij het Calvin Klein product heb, vind ik ook naar. Vooral omdat je zo'n oogschaduw zo dicht bij je ogen gebruikt. Maar even afwachten, hopen dat Prettybox er nog iets over zegt! X

      Verwijderen
    4. De eigenaar van Prettybox is Waatbox. Misschien herinneren jullie nog wat daar gebeurd is met al die producten die al jaren oud waren en waarvan de fabrikanten zelf hebben aangegeven dat het niet veilig is de producten te gebruiken. En zie hier in de eerste Prettybox komen al direct al oude producten weer voorbij. Hoezo, nieuwe producten proberen deze spullen zijn niet eens meer te verkrijgen in de winkel. En als je al te kritisch bent dan werd je gewoon geblokkeerd op hun facebook site (Waatbox), dus meiden pas op!

      Verwijderen
    5. Dank je wel Petra, voor je berichtje! Ikzelf wist hier nog niet van af, maar zie het nu ook op de facebookpagina van Glossybox verschijnen. Ik schrijf het er even bij in mijn artikel! X

      Verwijderen
  3. Wauuuww er zitten echt hele leuke dingen tussen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een leuke spulletjes, ohhh en de body mist van blond, zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het ziet er goed uit.. maar inderdaad, wat Kirsty schreef!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wel heel erg leuk, al klopt het ook wat Kirsty zegt, BeautyCloud is de blog waar het artikel staat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik had het ook al gezien, maar het maakt mij persoonlijk niet echt uit dat het goedkoper is. X

      Verwijderen
  7. Leuke inhoud. Die body mist van Blond lijkt me heerlijk, de verpakking vind ik al erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik moet zeggen dat ik de inhoud er toch wel tof uit vind zien.
    Leuk dat er ook een product van Blond Amsterdam inzitten :D
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hele leuke inhoud :-D Mooi lakje!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ziet er goed uit ik heb ongeveer dezelfde inhoud als jou
    liefs. x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De inhoud is leuk! ( ik vind het ieder geval leuker dan bij de glossybox ) en vooral de body mist van Blond Amsterdam is een leuk product - denk ik tenminste haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lijkt me heel leuk om zo'n box te ontvangen! Leuke producten zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Body mist ziet er goed uit, ik heb de groene van Rituals, en die is ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw wat een super leuke producten! Ik vraag me af of ze ook in België zouden leveren. Met glossybox was dit namelijk niet zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou ik zo ook niet weten, even de website checken? X

      Verwijderen
  15. Super leuke post!
    Vind het altijd leuk om te zien wat er in dat soort boxen zit.
    Die lipstain ziet er geweldig uit.

    http://fashionoase.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie inhoud, die bodysplash lijkt me erg fijn.
    Liefs Gea.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er niet verkeerd uit! Leuke inhoud :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ook de body plash van Blond Amsterdam heb ik ooit eens voor 3 euro gekocht bij de Zeeman. en de Revlon nagellak bij de Big Bazar :P

    BeantwoordenVerwijderen
  19. verzend prettybox naar belgie??? xx

    BeantwoordenVerwijderen