vrijdag 11 oktober 2013

Extensions van 1001 Extensions

Alweer een paar weken terug werd me gevraagd of ik de extensions van 1001extensions wilde uittesten. 1001Extensions verkoopt haar extensions over de hele wereld en heeft onlangs de nieuwe website online gezet in Nederland. Hoewel ik nooit extensions draag, was ik na een kort bezoek op de website toch wel benieuwd. De extensions zijn te koop in veel verschillende kleuren en lengtes, en het leek me in ieder geval leuk om het een keer te proberen. Vandaag laat ik jullie weten wat ik er van vind.



Ik heb gekozen voor de extensions die het meest overeen kwamen met mijn natuurlijke haar: steil haar in de kleur "blond" van 50 cm. De lengte is te lang, maar beter te lang dan te kort dacht ik, plus misschien zou het mijn haar nog een beetje extra lengte geven. Daarnaast kon ik zelf aangeven of ik dun of dik haar had: bij dik haar worden meer clips aangeraden dan bij dun haar. Dit moest ik via e-mail doen, dus als je ze zelf wil kopen en je hebt dik haar, zul je zelf meer clips moeten aanschaffen (al zou ik dit pas ná aanschaf doen van de eerste clips, dan kun je altijd nog beslissen of je meer nodig hebt).


Toen mijn "haar" binnenkwam en ik het voor het eerst vast had, vond ik het wel redelijk bizar. De extensions zijn gemaakt van echt haar. Het idee dat je gewoon een lange, bos haar van iemand vast hebt, is in eerste instantie een beetje apart. De haren zagen er daardoor wel ontzettend mooi uit. Daarnaast kwam ik er snel achter dat kleur heel goed overeenkomt met mijn eigen haarkleur, dus dat was fijn. Je kan de extensions nog wel laten verven door de kapper, maar het is natuurlijk fijner als het in één keer goed is.


Het waren verschillende, losse clips. Eén grote met vier clipjes, twee met drie clipjes, twee met twee clipjes en twee met één clipje.



Aan de extensions zitten dus kleine clipjes. Wanneer je ze in je haar wil doen, moet je de clipjes openzetten en dan kan je ze makkelijk in je haar schuiven. Op de onderste foto zie je links een open clipje en rechts dicht.

Links: zonder extensions / Rechts: met extensions
Ik vond het nog best moeilijk om de extensions in te doen, al ging het na een aantal keer gebruiken al makkelijker. Ik heb ze uiteindelijk niet allemaal gebruikt omdat ik ze dan te hoog op mijn hoofd moest vast zetten en met mijn dunne, steile haar zag je de clips er dan doorheen.

Ik heb mijn haar met een klem vast gezet op mijn hoofd en alleen de onderste laag los laten hangen. Toen heb ik de eerste clip met drie clipjes in mijn haar gedaan. Daarna heb ik een laag extra los laten hangen en heb ik de grootste clip met vier clipjes erin gedaan. Vervolgens heb ik nog een keer een extra laag haar los laten hangen om daar een clip met drie clipjes in te doen (of twee, dat weet ik niet zeker meer). De twee kleinere clips met één clipje per stuk heb ik aan de zijkanten van mijn hoofd schuin boven mijn oren vastgezet. Ik hield dus twee clips over.


Zoals je kan zien op de foto's, zie je heel duidelijk aan de onderkant dat er langer haar uitkomt. Helaas is het niet zo dik en vol als ik had gehoopt en kun je deze extensions (bij dun haar in ieder geval) dus niet echt gebruiken om je haar langer te laten lijken. Ik denk erover om ze zelf nog af te knippen. Dit wordt niet aangeraden overigens, het is beter als je zoiets professioneel laat doen. Wel passen ze ontzettend goed bij mijn haarkleur. Op de foto rechts onderin zie je niet dat ik extensions in heb. Als je naar mijn gehele kapsel kijkt, lijkt het op de foto niet veel toe te voegen. Mijn moeder zei dat ze wel zag dat ik een voller kapsel had en dit zag ik zelf ook wel, maar ik weet niet of ik elke dag zoveel tijd aan mijn haar zou willen besteden -al krijg je er naar verloop van tijd vast handigheid in- voor slechts een klein verschil. Ik vind het wel heel leuk voor een avondje uit of een feestje. Je voelt de clips op zich wel zitten maar na een tijdje went dat en heb je het niet meer door.

Ik ben blij dat ik de extensions heb uitgeprobeerd. Ik ga ze waarschijnlijk zelf afknippen (nogmaals, dit wordt niet aangeraden) en dan is het wel leuk voor een avondje uit. Wat misschien ook een leuk idee is, om juist niet je eigen haarkleur te kiezen maar een toon donkerder of lichter. Dan krijg je een soort highlight of lowlight effect. Gebruiken jullie wel eens extensions? Zo ja, dagelijks of voor een avondje uit?

Edit: Hoewel ik niet super positief ben over de extensions, wil ik er toch even bij vermelden dat ik inmiddels op verschillende andere blogs negatieve reviews heb gelezen van mensen die de extensions zelf hebben aangeschaft. Zo zou het in sommige gevallen ontzettend lang hebben geduurd voordat de extensions binnen waren. Ik heb mijn extensions wel binnen de aangegeven tijd ontvangen, maar ik kan niet garanderen dat dat niet komt omdat ik als blogger benaderd ben en er dus voor gezorgd werd dat ik zo positief mogelijk zou zijn. 

20 opmerkingen:

  1. Ik ben wel benieuwd naar deze extensions! Wel jammer dat er een gedeelte onder je eigen haar uitkomt maar dat kun je inderdaad gemakkelijk afknippen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat komt omdat ik zelf een langere lengte heb gekozen. Je kan ook kortere lengtes kiezen. X

      Verwijderen
  2. kan je ze niet proberen nog hoger te plaatsen? of misschien als je je haar krult dat het minder opvalt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoger gaat niet omdat je dan bij de natuurlijke scheiding van je haar komt, en als je je haar lost draagt zie je de clips dan dus zitten. Krullen zou misschien wel werken, maar ik krul mijn haar al bijna nooit dus ik ga dat niet speciaal voor extensions doen ;) Toch bedankt voor de tips. Ik knip ze gewoon af. X

      Verwijderen
  3. Met je haar krullen valt het misschien inderdaad wat minder op!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. `Wel chill dat de kleur zo overeenkomt met je eigen kleur, zonder de punten zou het goed staan! Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het wel heel mooi, jammer indd van de punten die er onderuit komen. Maar indd het lijkt mij ideaal voor bv een feestje! En je hebt trouwens van jezelf ook al heel mooi haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vind je haar zonder extensions mooier, eerlijk gezegd. Wel leuk dat je ze mocht uittesten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind ze wel mooi! Jammer dat je ze af moet knippen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wel moooi!!! ik vind het alleen altijd zo zwaar, het is namelijk best wel veel gewicht aan haar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O hier had ik zelf geen last van! Misschien dat dit hele lichte extensions zijn ;) X

      Verwijderen
  9. Het ziet er zeker goed uit, jammer van de lengte en ik ben zeker benieuwd naar de volume. Ga het zelf ook uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De kleur past echt perfect bij je eigen haar, staat je heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk dat je het mocht uittesten, de kleur komt prachtig overeen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb ze zelf ook, maar draag ze nooit. Precies hetzelfde probleem. Ze matchen geweldig met mijn eigen haar en ik heb ze door de kapper op dezelfde lengte laten knippen, dus dat is ook geen probleem, maar het is echt een drama om ze in en uit te doen (ze blijven ook niet goed zitten op mijn ultragladde haar, dus ik kan m'n haar niet kammen want dan vallen ze eruit). Bovendien moet ik ze precies op de goede hoogte "hangen" anders zijn de extensions te kort of te lang en je kan je haar niet in een staart vanwege die clips. Ik draag ze dus alleen als ik mijn haar in een vlecht heb. Dan is mijn vlecht wel twee keer zo dik, wat heel mooi is, maar zoals ik al zei: daar neem ik dus nooit de tijd voor :D.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze blijven bij mij wel goed zitten, maar je moet er inderdaad de tijd maar voor willen nemen. En daar lijken wij beide niet van gecharmeerd ;) X

      Verwijderen
  13. De haarkleur past idd heel goed. Jammer dat ze te lang zijn.

    Liefs,

    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  14. je hebt een erg leuke blog plus ze staan je wel gaaf
    even lekker bijknippen en dan is het super

    http://rachelkromdijk.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen