dinsdag 28 februari 2012

Death Becomes Her

In deze duivels leuke komedie over hebzucht, ijdelheid, sex en onsterfelijkheid zien wij de actrice Madeline (Meryl Streep), die meer rimpels dan goede rollen krijgt. Dan is er haar voormalige vriendin Helen (Goldie Hawn) die haar verloofde, een beroemd plastisch chirurg (Bruce Willis) die meer dronken is dan nuchter, aan Madeline verliest en zich daarom te buiten gaat aan vreetbuien. De beeldschone tovenares (Isabella Rossellini) geeft Helen een kans op wraak door haar eeuwige jeugd te schenken. De uitkomst is een fantastische originele komedie met ongelooflijke effecten. 


Deze film is voor mij echt een jeugdsentiment. Mijn ouders hebben hem vroeger een keer opgenomen op een videoband en ik heb hem toen ontelbaar vaak bekeken. Toen mijn vader zei dat hij zondag op tv kwam, moest ik gewoon kijken. Tot mijn verbazing wist ik nog bijna alles, tot tekst en kleding aan toe. Vooral de soundtrack aan het begin viel me gelijk op.


Death Becomes Her is een fantasyfilm uit 1992 met Mery Streep,  Bruce Willis en Goldie Hawn. Grote namen dus. Het begint met een erg jonge Goldie Hawn en Meryl Streep. Het zijn zussen en er heerst een grote concurrentiestrijd, vooral van de kant van Meryl die een beroemde ster is, terwijl Goldie als een saaie maar intelligente vrouw door het leven gaat. Dit gaat zo ver, dat Meryl de verloofde van Goldie afpakt na enkel een paar ontmoetingen. Dan maakt de film een sprong van 7 jaar, waar je Goldie in een verwaarloosde en stevigere versie van zichzelf ziet, terwijl ze wegkwijnt in haar verdriet en pijn aangedaan door haar zus. Ze komt echter tot inkeer wanneer ze bedenkt dat ze haar pijn moet verwijderen: Meryl moet "geĆ«limineerd" worden. Nog een sprong van 7 jaar en hier begint de film pas echt.


Meryl en Goldie raken verwikkeld in een strijd wie de bekendste, succesvolste en vooral mooiste en jongste van de twee is. Beide gaan ze erg ver, tot op het punt dat er zelfs een erg prijzig magisch elixer aan te pas komt... Twee eigenschappen van dit drankje: "Forever young" en "Live forever". Maar is dat wel zo magisch? Wanneer ze beide het drankje drinken, krijgt de film een ironische wending waarbij blijkt dat ze toch iets voorzichtiger met elkaar zullen moeten omgaan...

Ik vind deze film echt top. Maar ik ben zoals ik al aangaf niet echt objectief, aangezien er voor mij ook een stukje jeugdsentiment aan vastzit. Het is een komedie met een apart verhaal en grote acteurs, die allen de sterren van de hemel spelen.Liefs DQ

4 opmerkingen:

  1. aah je bent geweldig^^ ik zocht deze film al een poosje:) had hem ooit vroeger op tv gezien, alleen ik wist niet meer de naam, en nou heb ik hem! Ik ga hem vanavond maar eens kijken, ben benieuwd of ik hem net zo goed vind als toen. Thanks:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hij blijft geweldig, heb hem net gekeken, top film:) echt een jeugdsentiment

    BeantwoordenVerwijderen